Transformers: Dark of the Moon

Transformers: Dark of the MoonDupă ce mizeria de Revenge of the fallen a avut încasări de peste 835 milioane de dolari, n-avea cum să nu iasă pe poarta fabricii următorul film.

Iar el poartă numele de Transformers: Dark of the Moon.

Curaj găină că nu te tai.

 

🎬  Transformers: Dark of the Moon – Premisă

Avem probleme mari în paradisul conjugal, deoarece eroul uman, Sam (Shia LaBeouf – Borg McEnroe), a schimbat pițipoanca de serviciu, nu mai este cu Mikaela.

Motivele sunt extrem de vagi în scenariu, dar irefutabile în realitate.

Acum o poartă la braț pe blondina Carly (Rosie Huntington-Whiteley – Mad Max: Fury road) care îl face gelos, că la ea băloșesc toți milionarii cu averi moștenite de la tăticul.

Hai că o dau în aiureli și uit esențialul.

Pe Lună s-a prăbușit una bucată navă cybertronică acum enșpemii de eoni și în ea se găsește o mare șmecherie de armă pe care o caută decepticonii.

Evident, în frunte cu Megatron.

Doar că autoboții nu-s degeaba infiltrați pe Terra, au și ei un cuvânt de spus cu privire la praful lunar care ascunde o amenințare teribilă.

 

💭 Transformers: Dark of the Moon – Comentariu 🍿

Ăsta este un film numai bun de dat apă la moară conspiraționiștilor, deoarece le alimentează teoriile infantile și indubitabil de cretine.

Aselenizarea a fost o farsă regizată de americani pentru că scopul misiunii nu a fost ca Neil Armstrong să meargă până pe Lună să rostească o replică epocală.

Ci să scormonească prin nava prăbușită să vadă dacă mai este ceva de valoare, în caz că nu a dat pe acolo deja vreo șatră care a șutit tot fierul.

În fine, la fel ca Revenge of the fallen, și Dark of the Moon este o gogomănie astronomică din punct de vedere scenaristic.

Timp de 90 de minute, primele, am fost bombardat cu fel și fel de replici care de care mai ridicole așezate în scene de un debil ieșit din comun.

Personajele parcă s-au tâmpit și mai mult, deși nu credeam că-i posibil, ca în partea secundă.

De la vlădică până la opincă, toți, dar toți băi nene, par a avea creierul scurtcircuitat pentru că au priviri bovine și se comportă ca niște adolescenți țâfnoși cărora le sare muștarul de Tecuci din gură până-n buci.

Povestea, cel puțin partea care contează, este tare deșirată de nu ai ce alege din ea, tocmai de aici necesitatea de a fi umplută cu moloz narativ de pomană.

Cum avem o domniță nouă prin peisaj căreia nu i-am admirat formele până acum, camera de filmat se lipește de ea ca blonda de cardul platinum.

Practic, producătorii au înlocuit-o pe Megan cu una care era și mai blană la talent actoricesc, dar parcă mai bine rotunjită în anumite părți bine proporționate.

Dovadă că Rosie e pilaf în această artă este pagina ei de IMDB care numără 2 filme mari și late în care a jucat din 2011 încoace, în ambele roluri minore.

Transformers: Dark of the Moon

 

OK, până acum am spurcat Dark of the Moon, dar scăparea lui din putina cu fecale vomitive este reprezentată de ultima oră care lasă deoparte caterinca stupidă, devine serios și oferă acțiune non stop.

Așa da, altă viață acum, puteam să fiu scutit de o oră jumătate de lăbăreală pe uscat și să fiu extaziat direct cu partea finală a filmului.

Acele 60 de minute orgasmice reprezintă, probabil, una dintre cele mai încărcate ore de acțiune din toate filmele văzute până acum.

Odată pornit scandalul între oameni, decepticoni și autoboți, nu se mai oprește decât la genericul de final.

Respectivul act a spălat multe din măgăriile la care am fost supus, chinuit, torturat și orice alte cuvinte demne de un Satana crud.

Spectacolul distructiv este grandios deoarece un oraș întreg aproape că este nivelat în timpul multiplelor bătălii purtate între cele trei părți implicate.

În stilu-i caracteristic, Michael Bay ne inundă cu catralioane de luminițe și sclipici (până și spargerea unui geam este însoțită de artificii ca de Anul Nou).

Pe lângă acest aspect enervant, dar ușor de anticipat, am primit cu vârf și îndesat explozii imense, clădiri pulverizate, porno militar cât pentru o viață, o cacofonie superbă de artă vizuală practică și computerizată care merită aplauze.

Trebuie să recunosc, o fi având Bay multe bube, dar se pricepe să pună în scenă o performanță vizuală de excepție.

Că este ea extrem de haotică, adevărat și asta, însă știe să te ungă la suflet dacă ești fan bubuieli catastrofale care pulverizează totul în cale.

 

 🏆 Transformers: Dark of the Moon – Verdict 👍 sau 👎?

Filmul are noroc că sunt superficial și uit rapid un fir narativ găozar dacă îmi este oferită ulterior acțiune la cel mai înalt nivel epic cu care să îmi clătesc ochii.

Iar Dark of the Moon parcă m-a simțit că mă pregăteam să arunc în el cu toate lăturile infecte și a schimbat macazul la timp.

Bine, asta nu înseamnă că îl consider un film bun, dar îl voi ridica deasupra fleșcăielii ce poartă numele de Revenge of the fallen.

Nu știu cum s-au păcălit Frances McDormand (Three billboards outside Ebbing, Missouri) și John Malkovich (Velvet buzzsaw) să se facă de rahat într-un asemenea film care n-are nimic inteligent în el.

Bine, știu, money, money, money, da` totuși, nu cred că erau la nivel de Nicolas Cage să aibă datorii imense și să accepte orice rol.

Gata și cu Dark of the Moon, am reușit, fără să mă vadă, să-i șutesc 6 piloni, că am fost lacom, că în mod normal i-aș fi subtilizat cu unul mai puțin.

Dar să zică mersi că am avut mână largă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Transformers: Revenge of the fallen

Transformers: Revenge of the fallen

Cum primul Transformers a supt peste 600 de milioane dolari la box office, evident că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *