Triple frontier

Triple frontier

Am apelat la Netflix pentru un film de duminică și am dat peste Triple frontier, un heist movie milităresc cu o distribuție excelentă pentru un asemenea film.

Oscar Isaac este Santiago Garcia, un fost soldat în forțele speciale, acum trecut la lupta contra drogurilor, care îl urmărește de ceva vreme pe Lorea, un mare baștan, ce pare o fantomă alunecoasă, pentru că-i scapă mereu printre degete.

Dar află dintr-o sursă sigură (a se citi una bucată gagică sexoasă foc) că acesta se ascunde în jungla braziliană cu un puhoi de bani sub fund așa că Santiago pune pe picioare o operațiune clandestină pentru a-l răpune pe Lorea.

Pentru asta are nevoie de ajutorul foștilor colegi (Ben Affleck, Charlie Hunnam, Pedro Pascal și Garrett Hedlund), toți militari în rezervă care și-au apărat patria cu prețul propriului sânge, dar patria a uitat de ei și i-a aruncat la gunoi, lăsându-i să se descurce pe cont propriu.

Cu gândul la multele milioane de dolari promise pentru capturarea lui Lorea, trupa pune la cale un plan de acțiune și se pornește povestea de căpătâi din Triple frontier.

Ținând cont că misiunea are loc destul de repede în film, este de la sine înțeles că personajele principale vor avea de furcă pe parcursul filmului, că nu totul va decurge atât de lin pe cât se așteptau.

Și problemele întâlnite sunt atât de natură umană, că doar nu se vor plimba prin parc fără să fie deranjați de haita de  nemernici inutili ce îl slujesc pe Lorea, dar se vor lovi și de obstacole naturale reprezentate de jungla primejdioasă sau de Anzii periculoși.

Nu vă așteptați la o aprofundare a poveștii din spatele personajelor, pentru că filmul nu ne oferă nimic de așa natură, doar ne spune că ăștia sunt foști militari, trecuți pe banca de rezerve și care au probleme financiare și familiale. Atât. Dezvoltarea personajelor este egală cu 0 barat.

Acțiunea din Triple frontier nu este una chiar efervescentă, să nu ai timp nici să desfaci o bere rece. Sunt ceva confruntări armate între cele două baricade, dar filmul se concentrează mai mult pe lupta pentru supraviețuire a celor cinci protagoniști aflați în fața unei naturi nemiloase.

Deși Triple frontier pornește interesant și menține atenția la cote înalte cu o tensiune palpabilă, odată ce misiunea de capturare a personajului negativ ia sfârșit, se termină și realismul filmului.

Are loc o schimbare bruscă și neverosimilă în comportamentul personajelor principale care din mercenari cu sânge rece, calculați, strategici, care măsoară de 5 ori înainte să apese pe trăgaci, se transformă într-o gloată de semi-amatori lacomi care gândesc mai mult cu cardul decât cu creierul.

Și unele acțiuni întreprinse de aceștia frizează absurdul și prostia, existând alternative mult mai bune și mai logice decât ceea ce decid cei cinci implicați în poveste, de parcă avem parte de-o gașcă de grădiniță pornită la căutat de ouă de Paște, și nu de o trupă cu experiență cumulată de zeci de ani în frontul de război.

La un moment dat m-a apucat râsul de cât de slab este scenariul pe alocuri pentru că și un țânc de 7 ani și-ar da seama că anumite chestii care se întâmplă în film nu ar fi posibile în realitate, deși filmul vrea să ne transmită un aer de plauzibilitate.

Per ansamblu, Triple frontier se menține la nivelul unui film cel mult mediocru, cu o distribuție care merita ceva mai acătării, dar care reușește să ofere câteva momente pline de adrenalină, tensionate, palpitante, pentru că în rest este stricat de un scenariu destul de debil.

Mai mult de un 6 nu cred că merită și asta mai ales datorită peisajelor superbe prezentate în film.

 

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The beekeeper

The beekeeper

Jason Statham revine pe marile ecrane cu The beekeeper, un film de acțiune, că doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *