Tully

Tully

Premisa din Tully nu este deloc pe gustul meu dar când am văzut că este cu Charlize Theron, cum puteam rata filmul?

Povestea este despre o mamă, Marlo (Charlize Theron), care are doi copii, din care unul aparent autist, sau undeva pe acolo, deși nu ni se spune direct asta, lumea se referă la el ca fiind doar extravagant.

Și pe lângă cei doi copii de clase primare, mai are în burtică unul pe drum, spre disperarea celor doi, Marlo și soțul ei, Drew, un bărbat care muncește din greu, dar doar la serviciu, ajuns acasă se așteaptă să fie servit ca la restaurant, petrece câteva minute cu cei mici și apoi o întinde la jocurile lui video.

Fratele bogătan al lui Marlo îi propune acesteia un cadou ceva mai ciudat, angajarea unei bone de noapte, care să aibă grijă de bebeluș din toate punctele de vedere, în afară de alăptat.

Inițial, Marlo refuză acest cadou, simțind că ar fi ceva ciudat să își lase copilașul noaptea pe mâinile unei străine.

Dar după o serie de nopți de coșmar, Marlo, care și așa era într-o stare deplorabilă, atât fizică, dar mai ales psihică, nu mai rezistă și apelează la Tully, bona de noapte.

Dintr-odată viața i se schimbă, doarme mai bine, este mai odihnită, îi revine cheful de viață, comportamentul față de ceilalți se îmbunătățește, nu mai este morocănoasă, parcă este o femeie renăscută, lucru care nu îi displace deloc soțului.

Filmul durează ceva până își turează motoarele, Tully apare în prim-plan abia după vreo 30 de minute, astfel încât petrecem primul act al filmului cu actoria monumentalei Charlize Theron care portretizează cu lux de amănunte și dedicație uneori nesănătoasă o mamă ajunsă la capătul puterilor, care se simte neajutorată, nici de soț, care cam ridică din umeri, pentru el un copil sau trei reprezintă cam același efort, nici de școala care se cam satură de ifosele lui Johan (băiatul cu probleme speciale) și îl expediază acasă, recomandându-i mamei să-i caute o școală potrivită nevoilor lui.

Cu trupul răvășit de cele trei nașteri și cu spiritul de luptătoare înfrânt de greutățile vieții, Marlo reprezintă prototipul mamei care poartă pe umeri întreaga povară a familiei, bărbații neînțelegând efortul colosal pe care mamele îl depun pentru creșterea copiilor.

Tully combină perfect momentele dramatice generate de o Marlo deznădăjduită, care nu mai știe ce să facă pentru o clipă de liniște, cu cele comice, atunci când în peisaj își face apariția Tully, bona de noapte, o tinerică apetisantă căreia Marlo îi aruncă niscai ocheade suspicioase, parcă neavând încredere să o lase în preajma copilului și, mai ales, a soțului care cam are bateriile de la joystick descărcate.

Nu vă așteptați însă să plângeți torențial sau să spargeți geamurile cu râsetele voastre, cele două genuri sunt oferite în porții mici, dar îndestulătoare, fără să fim nevoiți să chemăm ambulanța pentru că am dat-o-n excese.

Charlize Theron joacă excelent, demonstrând că devine un monstru sacru într-ale actoriei, dedicându-se 100% pentru acest rol, nu numai psihic, ci și fizic, luând destul în greutate pentru a adăuga o tușă și mai profundă de realitate personajului interpretat.

Cum am la purtător cromozomul Y, nu m-am conectat cine știe la problemele zilnice pe care Marlo trebuie să le depășească, dar asta nu este un reproș la adresa filmului, ci la adresa mea.

Dar am reușit să înțeleg acest film sarcastic, depresiv pe alocuri, cu un umor sec și uneori dureros. Am priceput mesajele pe care a vrut să le transmită pentru că scenariul nu este deloc unul plictisitor și reușește să mențină erectă atenția și celor care nu se regăsesc în ipostazele prin care trece Marlo.

Și aș mai vrea să mai spun câte ceva despre Tully, dar nu îmi permit mai mult de atât, doar vă mai recomand să căscați cu maximă atenție ochii la film.

Tully este un film bun, dar poate nu atât de bun pe cât umblă vorba-n târg, probabil nu l-am apreciat atât de mult  din cauza faptului că am văzut filmul din perspectiva unui bărbat care nu percutează cu problemele expuse în film, dar Charlize Theron este de excepție, joacă de-i sare laptele din sâni în acest film.

Închei cu un 8 pentru că deja nu mai am stare și mă tem să nu scap ceva spoilere care să vă ruineze experiența vizionării filmului.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Monsieur Vincent

Monsieur Vincent

Oscar pentru cel mai bun film străin – Ediția 1948 Deși nu este Oscar get-beget, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *