Unfrosted

UnfrostedMai este Jerry Seinfeld relevant la cei 70 de ani ai săi? Să vedem dacă Unfrosted va răspunde la această întrebare.

Este o comedie din 2024 scrisă și regizată de el, lansată pe Netflix, în care are și rol principal.

 

🎬 Unfrosted – Premisă 📖

Anii `60 ai secolului XX au cunoscut o luptă la cuțite (de fapt la linguri) între două companii producătoare de cereale, Kellog`s și Post.

La prima lucrează Bob (Jerry Seinfeld) și el simte amenințarea celor de la Post, firmă condusă de Marjorie (Amy Schumer), care inventează ceva care va zgudui industria din temelii.

Așa că Bob, ajutat de Donna (Melissa McCarthy – Ghostbusters), adună cele mai strălucite minți ale momentului pentru a stoarce toate ideile din ei în speranța că una dintre ele va fi cea câștigătoare.

Doar că oamenii strânși nu sunt din domeniu, de la un nazist deghizat în văzul lumii până la un producător de biciclete, aceste personaje pestrițe habar n-au ce se mănâncă la micul dejun.

 

 💭 Unfrosted – Comentariu 🍿

Chiar înainte de apariția filmului, poate că știa că nu are parte de atâta publicitate, Jerry Seinfeld a sărit la interval cu o declarație despre stadiul actual al comediei care a stârnit controverse.

Cred că a reușit opusul, lumea discută acum despre ce a spus el, nu despre film.

Cine este mare fan al celebrului serial cu care a intrat în istorie va aprecia această peliculă pentru că umorul sec, stupid, absurd și uneori tâmpit este prezent la tot pasul.

Cred că Seinfeld a strâns pe lângă el toată tagma comedianților din industrie pentru că filmul colcăie de dă pe dinafară de fel și fel de actori sau artiști renumiți pentru că ne fac să râdem.

Mi se pare că a exagerat pentru că la un moment dat nu mă mai puteam concentra la poveste deoarece eram absorbit de misiunea de a pune un nume fiecărei fețe cunoscute pe care o vedeam.

De la actori celebri de filme până la stand-up-eri și oameni de seriale de comedie, distribuția filmului nu ratează pe nimeni.

Iar glumele sunt de mai multe feluri, rezultând un ghiveci care devine pe alocuri greu de înghițit.

Pe lângă poantele aride, dar amuzante, despre nimic cu care Seinfeld a devenit celebru, există și alte tipuri de anecdote menite a stârni râsul.

Mie mi-au plăcut cele cu aromă meta, cu trimiteri clare spre prezentul de acum, un fel de dume clarvăzătoare care prevesteau viitorul.

Dar se face caterincă și de trecut, și aici cu greu scapă cineva.

De la JFK care este luat în bâză, ceea ce poate fi considerat o blasfemie, până la nenorocirea cauzată de holocaust, scenariul nu se dă în lături de la nimic.

Unfrosted

 

Cu toate astea, nu a fost atât de acid pe cât m-aș fi așteptat, subiectele abordate au fost unele bine alese, cu mare potențial de a supăra lumea sensibilă, dar parcă a lipsit curajul de a merge până la capăt.

Spre exemplu, azvârle câteva săgeți veninoase spre această industrie care produce lături pentru mic dejun, nicidecum ceva hrănitor, dar o face mai pe ocolite.

Prea multe dume sunt cu subînțeles, punând în cârca noastră corvoada de a face anumite legături, iar altele sunt mai expirate decât carnea cu câteva rânduri de etichete pe ea.

Ce mai trage filmul mult în jos, și aici este doar o părere personală, este prezența lui Amy Schumer (I feel pretty) care, pentru mine, este bromura comediei.

Cum o văd pe ecran cu fața aia buhăită de zici că a trăit 40 de ani numai în pivnița cu vin cum mi se fleșcăiește tot cheful de râs.

Nu are rost să mă apuc acum să mestec în distribuție și să comentez pe seama interpretărilor actoricești pentru că n-aș termina prea curând având în vedere câte nume sunt prezente în film.

Acum îmi dau seama de ce Seinfeld nu a reușit să se desprindă de serialul omonim și nu a devenit un nume celebru și în filme.

Este și va rămâne Seinfeld, nu poate fi văzut în alt rol, și aici tot pe Seinfeld îl joacă.

Fiind o comedie, producția nu se ia deloc în serios și este și foarte colorată, cu o atmosferă parcă prea dulce, până aproape să mi se aplece și s-o dau în diabet.

 

🏆 Unfrosted – Verdict 👍 sau 👎?

Am râs la film, chiar destul de mult, dar parcă nu-i chiar ceea ce trebuie.

Aveam așteptări mult mai mari de la acest geniu al comediei, cred că povestea se preta mai degrabă la un sezon sau chiar două de serial.

Sunt câteva fire narative care apar din neant, ce au potențial ilar, dar care sunt lăsate rapid de izbeliște pentru ca la final să mă tot întreb „Dar cu X ce s-a întâmplat?‟ sau „Cu Y cum a rămas?‟

Tot am impresia că este neterminat, că mai trebuie să urmeze ceva care să lămurească necunoscutele rămase în aer.

Voiam să fie comedia anului dar, la final, mi-a oferit doar o porție bunicică de râs care nu m-a săturat și m-a apucat iar foamea pentru că nu am primit nutrimentele necesare.

Fix ca produsul care face obiectul acestui film. Hm, coincidență sau a fost cu intenție?

Dacă vreți o comedie tâmpă a la Seinfeld cu niscai miștocăreli despre trecut și prezent, atunci Unfrosted poate reprezenta o opțiune decentă.

Cum eu sunt mâncău din fire, am să-mi încălzesc 7 bucăți de Pop-Tarts că le-am găsit la un preț bun și este păcat să fie irosite.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Une année difficile

Une année difficile

Băieții care au dat lovitura cu Intouchables, adică Olivier Nakache și Éric Toledano, sunt la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *