Veneciafrenia

VeneciafreniaPRI 058

Veneciafrenia este un film regizat de Alex de la Iglesia (El bar) pe care abia acum am avut ocazia (de fapt, acum mi-am adus aminte de el) să îl văd.

 

🎬 Veneciafrenia – Premisă

Este carnaval la Veneția și o gașcă de tineri adulți spanioli se pregătește de mare petrecere, mai ales că una dintre fete, Isa (Ingrid García Jonsson), stă să se mărite.

Cum era de așteptat, la Veneția avem parte de apă multă, costume de epocă grămadă și, mai ales, aglomerație căcălău, de nici hoții de buzunare nu își pot desfășura în liniște activitatea, că stau toți ca sardelele și nu pot meșteri în voie.

Și în acest melanj de turiști doritori de beții și localnici sâcâiți de puhoiul neîncetat, un criminal mascat își face de cap.

 

💭 Veneciafrenia – Comentariu

Am ținut să pomenesc acest film, nu că ar fi o mare realizare memorabilă în domeniul producțiilor horror, ci pentru că are o imagine aparte care trebuie aplaudată.

Atmosfera surprinsă de Veneciafrenia este una de basm macabru, are o eleganță gotică generată de multitudinea de piese de vestimentație flamboiante și de miriada de măști diverse, care de care mai grotești.

Senzația pe care tot filmul o transmite este aceea de erotic depravat, nu că ar fi pervers, libidinos sau mai știu eu ce expresii ce au legătură cu activitatea de forare carnală.

Ci pentru că simți o tensiune sexuală în aer, dar una care nu are drept scop final eliberări fericite, ci mai degrabă una la nivel intelectual. Este greu de rezumat în câteva cuvinte ce vreau să exprim, dar odată ce se pornește carnavalul veți sesiza acest sentiment.

Veneciafrenia

 

Veneciafrenia este un film foarte frenetic datorită exploziei de costume și mulțimii care viermuiește la tot pasul.

Și peste tot avem clădiri de epocă, patrimoniu național, dar aflate în diverse stadii de decrepitudine, dărăpănare, părăginire, ruginire, de simțeam cum mă ia cu tetanos pe la toate încheieturile de la atâtea cuie, cârlige și țepușe ce atârnau peste tot.

Însă Veneciafrenia este de urmărit doar pentru acest aspect, al atmosferei originale, pentru că n-am văzut multe filme de gen plasate în sânul Veneției.

Ca horror este dezamăgitor în ciuda țăcănelii celui care comite atrocitățile în acest film. De fapt, costumul său face toți banii, că în rest nu-i nimic nou sub soare.

Ba chiar scenariul se transformă subit într-unul tâmp atunci când vine momentul pentru crime pentru că fie străzile devin instantaneu pustii, chit că era noapte, fie personajele implicate în secvențele respective sunt lipsite de orice dram de inteligență.

 

🏆 Veneciafrenia – Verdict

Nu-i cine știe ce când vine vorba de partea de groază, tinde mai mult spre un horror eco, dacă există acest subgen, însă căsăpirile sunt blânde, nu au nimic aparte în ele, și nici prea realiste puse în context.

Dar atmosfera generală face toți banii și transformă Veneciafrenia într-o desfătare dezmățată pentru ochi pentru că asaltul vizual plin de culori morbide este neîncetat.

Bașca, am aflat câteva chestii interesante din istoria sordidă a acelei zone din Italia, informații care m-au îngrozit mai mult decât morțile din film.

Veneciafrenia se rezumă la concept original, imagine deosebită, dar execuție narativă leneșă și personaje stupide.

Cât despre final, unul deosebit de cretin, el scufundă Veneciafrenia la 5 metri sub apă.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=461FVcTzmFk

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Immaculate

Immaculate

A trecut ceva vreme de la ultimul film horror cu popi și religie, așa că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *