Warriors of future

Warriors of futureN-am mai băgat de mult o chinezărie, așa că Netflix, tot el, că alții dorm în izmene, mi-a adus Warriors of future.

Este un film SF cu un buget, dacă este să dăm crezare informațiilor, destul de consistent.

 

🎬 Warriors of future – Premisă

Într-un viitor nu prea îndepărtat, lumea a cacarisit-o, dar maro de tot.

Progresul tehnologic a dus la poluare și schimbări climatice de nu mai poți respira deloc pe afară fără să iei vreo boală genetică.

Dar stați fără griji deoarece China vine cu o idee de salvare a omenirii, anume construirea unor domuri imense în care societatea va fi în siguranță, apărată de toxicitatea din atmosferă.

Numai că un meteorit nu este deloc de acord cu asta și se pripășește în cocioaba noastră deja plină de nocivitate respiratorie.

Însă meteoritul nu vine singur, aduce cu el o buruiană hulpavă care imediat se împrăștie peste tot, dărâmând tot ce îi stă în cale.

Și nu exagerez, nu-i bășina porcului, ci o plantă gigant.

Așa că salvatorii o pun de-o echipă curajoasă să-și bage, scuze, dar nu eu am dat acea denumire, P.U.L.A (Prima Unitate de Luptă Aeriană) în pistilul plantei cu scopul de a o însămânța cu ceva gloanțe genetice.

 

💭 Warriors of future – Comentariu

Se vede că-s mulți de tot chinezii ăștia pentru că și Warriors of future se raliază conceptului de număr cât mai mare.

Zic asta deoarece filmul este un amalgam consistent de idei preluate dintr-o varietate de alte producții, ba au luat denumiri, ba scene întregi.

Warriors of future dă cu jula din Avatar (planta se numește Pandora), Terminator (acele domuri sunt Skynet), Edge of tomorrow (costumele de luptă), Wild wild west (niște monștri mecanizați), chiar Starship troopers (câteva gângănii spurcate) și, cel mai flagrant furt, dintr-un alt film chinezesc, Restart the Earth (ideea de bază este luată cu totul de acolo).

Revenind la ceea ce oferă această producție, ce pot spune este că filmul nu-i plictisitor.

90% din el este numai acțiune CGI și asta duce la un tempo infernal, care nu ne slăbește niciun moment.

Tot filmul este un haos furibund de agitație permanentă și o îngrămădeală obositoare de secvențe care de care mai zbuciumate, rezultând o ghiveci mișcător brownian de nu-l poți înghiți.

Poate credeți că exagerez, dar nu o fac deloc, eroii noștri, printre care se regăsește și Louis Koo (Saat po long 2), sunt supuși unui bombardament de necazuri ce par imposibil de surmontat.

Când nu încearcă planta să-i fotosintetizeze, dau de niște creaturi cu poftă de haleală umană.

Când scapă de astea, se întâlnesc cu roboți cu cipul stricat.

După ce îi evită, hop, se prăvălesc în capul lor clădiri întregi.

Abia scapă de ele că dau nas în nas cu alte mașinării cu capsa pusă și bine înarmate.

Warriors of future

 

În mod clar filmul n-are nicio tangență cu creierul, doar îl transformă într-o mâzgă paralitică dacă încerci să-l convingi să priceapă ceva din ceea ce se petrece pe ecran.

Așa că mai bine îl trimiți la culcare cu un rebus și te uiți la Warriors of future doar cu ochii.

Pentru că ei au ce vedea. Efectele speciale sunt destul de reușite, mai ales în ceea ce privește simularea dezastrelor și creaturilor non umane. Și sunt o grămadă, că doar v-am atenționat că aproape totul este CGI.

Până și fețele actorilor par retușate deoarece arată impecabil în orice situație, nu tu un fir de păr deranjat, nu tu un por pe obrăjor, nu tu un punct negru pe frunte, nimic. Sunt toți ca scoși din țiplă, deși mediul înconjurător este unul mizer.

Cum era de așteptat, dă chix cu combinația fum + foc, prea arată totul mătăsos, unduios, simetric și nu mi-a dat deloc senzația de realism, îți dai seama imediat că este fals.

 

🏆 Warriors of future – Verdict

Este filmul unul bun? Iată o întrebare la care pot răspunde doar pentru mine.

Nu, nu este.

În schimb, este din cale afară de distractiv, emanând o energie cinetică exagerată care, cuplată cu un vizual impresionant, a generat o peliculă tâmpă, fără pretenții cineaste.

Dacă fix același film era făcut la Hollywood ar fi avut un buget de 200 de milioane și pe The Rock în rol principal ar fi spart pușculița la box office.

Este un film patriot, specific Chinei, și nu numai, cu sacrificiile de rigoare în numele binelui comun, blah, blah, deja cunoașteți placa.

Speram la ceva mai mustos pe intelect, greșeala mea, dar Warriors of future este o producție lejeră, de clătit ochii ca apoi să îți vină chef să smulgi 6 buruieni din pogonul plantat cu orez.

3 out of 5 stars (3 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Monkey Man

Monkey Man

Cum nu m-am săturat de maimuțe, și anul 2024 este al primatelor, am mers la …

5 comments

  1. Salutare! Asteptam recenzie si pt. Project Wolf Hunting 2022 https://www.imdb.com/title/tt15575470/. Mersi!

    • Vine, vine si aia, era pe lista mea de filme asteptate in decembreie. Dar greu cu subtitrarea. Si o sa vina si Confidential assignment 2. Uneori mă oftic că nu știu coreeana că puteam să le văd mult mai devreme, de acum o lună, dar nu existau subtitrări. Nici măcar în engleză.

  2. The Day of the Triffids (1962)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *