What is a woman?

What is a woman?Acesta este una din rarele ocazii în care atac un documentar și What is a woman?, indiferent de modul de abordare, INDIFERENT, va atrage cu siguranță controverse mai repede decât se strâng moliile la un bec încins.

 

🎬 What is a woman? – Premisă

Documentarul este unul semnat de Daily Wire ca entitate și de către conservatorul Matt Walsh ca persoană.

Iar subiectul atacat este unul extrem de încins, care divizează societatea, și o va face mulți ani de acum încolo, timp de mai multe generații.

După titlul documentarului, What is a woman?, este clar că discutăm despre identitatea de gen. Nu de sex, că aici nu există nici măcar o uncie de necunoscut, ci de gen.

Și Matt Walsh nu face nimic altceva decât să intervieveze o gamă variată de persoane, fiecare cu mentalitatea lui, cu pronumele propriu, cu un anume domeniu de specialitate, din ambele tabere, să nu facă diferențieri.

Nucleul interviurilor constă într-o întrebare simplă, fix cea din titlu, una la care ar trebui ca răspunsul să fie, la prima vedere, destul de simplu de dat.

What is a woman? Ce este o femeie?

Doar că pe parcursul celor 90 de minute aflăm că lucrurile nu-s chiar atât de simple.

 

💭 What is a woman? – Comentariu

După vizionarea documentarului, tind să cred că are toate elementele necesare de a deveni unul dintre cele mai controversate și susceptibile spre cenzură. Mai ales că trăim într-o lume care nu mai acceptă nicio critică și se zburlește imediat la orice fărâmă de părere contrară.

Așa că teoretic, ar trebui ca aceste cuvinte așternute digital să fie printre cele mai cu grijă alese pentru protejarea anumitor sensibilități ușor iritabile, dar asta nu ar însemna decât să împingă barometrul spre o rezoluție nedorită, adică să nu mai fiu sincer doar să nu se supere alții. Haida-de!!!

Ce vrea să demonstreze acest documentar? Sau ce vrea să scoată la lumină? Care-i scopul său?  Ei bine, vrea să spună pe șleau adevăruri pe care unii nu le acceptă. Și când zic unii, mă refer la ambele tabere, să le zic așa.

Atât la cei cu mentalitate arhaică, de epocă de piatră, ce se opun ideii de LGBTQ și care condamnă cu vehemență libertatea individuală a fiecăruia de a se identifica fix cu ce vrea și care îi consideră pe aceștia ca deviați sexual sau bolnavi psihic, că așa le zice popa, Biblia sau mintea.

Dar și la extremiștii din această comunitate care prezintă o atitudine radicală și o gândire în termeni absoluți, neacceptând nici cea mai mică urmă de critică și reacționând extrem de virulent, aruncând imediat cu termeni ca bigot, transfobic sau homofob ori de câte ori aud ceva ce nu le convine.

Însă What is a woman? abordează o problemă mult mai gravă, care este trecută cu vederea, în mod voit, de către o societate tot mai sensibilă și mai confuză.

Și aici mă refer la impunerea acestor idei progresiste unor copii la o vârstă deloc potrivită pentru a înțelege pe deplin asemenea subiecte.

Cum USA este capul răutăților, de acolo se împuțește treaba, documentarul este cutremurător prin ceea ce prezintă cu privire la mersul lucrurilor pe acolo.

Anume crearea unei întregi industrii bănoase în jurul tranziției sexuale a celor care se simt închistați în trupuri pe care nu le consideră potrivite sentimentelor și trăirilor pe care le au.

What is a woman?

 

Și da, este dezgustător să le explici copiilor de 8-12 ani că este în regulă să fie supuși unor operații de schimbare de sex, să ia supresoare și inhibatoare de pubertate, droguri și medicamente folosite pentru castrarea chimică a abuzatorilor sexuali doar pentru că ei, la vârste atât de fragede, cred că se identifică nu cu ceea ce sunt acum, ci cu altceva.

Pe bune? Adică nu sunt capabili mintal, conform legii, să voteze sau să aibă permis, dar aceeași lege îi consideră suficient de dezvoltați intelectual să ia asemenea decizii care le vor transforma viața în totalitate? Și să le ia singuri, fără a fi ghidați de părinți?

Repet, fiecare este liber să se identifice cu ce vrea, dar nu să fie constrâns sau influențat de la vârste la care încă mai crede în Moș Crăciun deoarece documentarul intră pe un teritoriu și mai abject de atât, de nici nu-mi venea să cred ce văd și ce aud.

Sunt niște statistici oripilante, ascunse de mass-media, dar și mărturii ale unor persoane care au trecut prin asemenea operații fără să le fie prezentate pe îndelete efectele adverse și care și-au distrus viața și sunt amenințate cu moartea pentru că spun adevărul.

Nu eu, bărbat heterosexual, spun asta, că nu îmi permit, ci chiar persoane din comunitatea LGBTQ care au suferit enorm ca urmare a unei utopii false transformată în iad cotidian.

Și asta este doar o mică bucățică a acestui documentar.

Ce m-a frapat este ipocrizia maximă după care se ghidează apărătorii fervenți ai acestor mesaje și idei progresiste.

Nu sunt ideile sau mesajele greșite, nu asta reprezintă o problemă, ci faptul că sunt folosite ca arme sociale, unele mai potente decât o bombă nucleară.

Somități în domeniu nu sunt în stare să răspundă unor întrebări clare, simple, concise, pertinente și coerente, reacția lor unanimă fiind una de agresivitate verbală și de catalogare a interlocutorului drept homofob sau transfobic. Asta deși Walsh doar pune O ÎNTREBARE fără pic de malițiozitate: What is a woman?

Desigur, cum Matt Walsh este conservator, sunt șanse ca acest documentar să fie și manipulator, să prezinte doar anumite bucăți de interviu, doar ce îi convine pentru a ațâța spiritele, dar chiar și așa, te-ai aștepta ca doctori, academicieni și psihologi de mare renume să fie capabili să dea un răspuns.

Sunt conștient că mulți nu vor fi de acord cu asta, dar trebuie să pomenesc și conceptul de egalitate împins peste tot de către persoanele transgender, care vor să fie tratate ca de la egal la egal, dar vor să fie mai egale decât restul.

Bineînțeles, mă refer la dorința lor de a concura la competiții sportive în probele feminine, documentarul atingând și acest aspect.

Pentru că o femeie transgender, cu mărul lui Adam și cromozomul Y la purtător, cu structură genetică și anatomică de bărbat biologic, indiferent de câte supresoare și tratamente cu estrogen ia, va avea întotdeauna un avantaj constructiv de la mama natură față de o femeie născută femeie.

Și nu, dragi oameni, nu suntem egali în sport, oricât ar dori unii să impună această idee. Dovezi că bărbații sunt mult mai puternici în discipline sportive sunt mai sus. Deci oricât de femeie ar deveni un bărbat, tot ar avea o forță mult mai mare decât o femeie naturală și, implicit, un avantaj trișor. PENTRU CĂ ASTA ESTE MOȘTENIREA GENETICĂ!!!

What is a woman?

 

Asta nu înseamnă că va câștiga întotdeauna, dar va avea un avantaj lipsit de moralitate.

Adică pe Caster Semenya, femeie cu nivel ridicat de testosteron, au crucificat-o din toate pozițiile pentru că avea un avantaj incorect față de celelalte femei, dar un bărbat genetic care a făcut tranziția către feminitate este perfect în regulă să concureze cu femei naturale, nu?

Și dacă în viitor, pe măsură ce numărul transgenderilor va crește, oare va fi chiar atât de rău o nouă categorie pe lângă probele masculine și feminine să fie și una dedicată transgenderilor pentru a asigura o adevărată egalitate?

Pentru că în caz contrar, de ce mai există probe feminine și masculine dacă oricine poate concura în tabăra cealaltă pe baza a ceea ce se identifică și nu pe baza unor criterii biologice și anatomice bine stabilite, respectate de către toți?

Sunt multe subiecte de discuție interesante și demne de comentat pe care documentarul le ia în colimator, dar nu găsește cu cine să le disece pe un ton profesionist, cum le abordează, cum se lovește de ziduri de indignare verbală.

Nici măcar nu am intrat mai adânc în experimentele ce l-ar speria și pe Menghele efectuate de Alfred Kinsey și John Money în numele acestei identități de gen din fragedă pruncie că deja nu mai am stomac și pentru asta.

Dar nah, Menghele era rău, era cu naziștii, de aia este cunoscutm pentru a putea fi hulit. Ceilalți, componenți ai capitalismului, ai tărâmului tuturor posibilităților, trebuie protejați.

Și când mă gândesc că am crezut că A serbian movie era doar o invenție a unei minți bolnave, dar iată că este bazat în realitate.

Și știți care este culmea? Că nu partea conservatoare, cea pentru care bărbatul are penis și vocea groasă, iar femeie are vagin și naște, deci concepții considerate acum învechite, dă peste bot acestei ideologii, ci chiar propovăduitorii ei își dau cu tesla-n ce are fiecare.

Asta pentru că ies la înaintare cu niște replici aiuritor de ipocrite.

Dau două exemple.

Primul.

Matt Walsh: Deci un bărbat născut bărbat dacă se identifică subit cu o femeie și vrea schimbare de sex, este considerat femeie?

Eminența cenușie: Da, clar, este femeie pentru că așa se identifică.

Matt Walsh: Dar dacă o persoană cu 2 mâini se identifică subit cu cineva care are doar o mână și vrea amputarea unei mâini…

Eminența cenușie: Ah, nu, ăla e bolnav mintal. Dă-te-n plm, mă bați cu propriul meu argument…. și se supără.

Al doilea.

O femeie de pe stradă: Bă Walsh, de ce întrebi bărbații ce e aia o femeie?

Matt Walsh: De ce nu?

O femeie de pe stradă: Păi numai noi, femeile, putem să ne dăm cu părerea despre femei.

Matt Walsh: Aha, OK, dar dacă îți arăt o pisică și te întreb ce este, îmi spui că e o pisică sau doar pisica are voie să îmi spună?

O femeie de pe stradă: Dă-te-n plm (că acum am și eu), mă bați cu propriul meu argument…. și pleacă val-vârtej.

 

 🏆 What is a woman? – Verdict

Documentarul de față, prin căutarea răspunsului la întrebarea What is a woman?, vrea să afle și rezolvările unor asemenea situații confuze și generatoare de conflicte.

De asemenea, documentarul caută să găsească și adevărul din spatele acestei promovări agresive a ideii de identitate de gen, mai ales unor minți încă necoapte, ușor influențabile.

Nu este nici pe departe homofob, transfobic sau anti LGBTQ, ci doar ridică niște mingi la fileu care sunt însă returnate cu rea voință, ură, amenințări și fanatism orb, de parcă în viață nu există decât 10 și 1.

Dacă nu ești cu mine sau îndrăznești să pui la îndoială ceea ce spun, atunci îmi ești inamic de moarte.

Oare atât de confuzi suntem ca specie umană încât nu mai știm răspunsul la întrebări simple?

Trebuie urmărit cu mintea deschisă pentru că nu este rău voitor, nu este deloc contra identității de gen.

Dar este împotriva modului în care este utilizată această identitate de gen în folosul financiar al companiilor farmaceutice sau pentru îndeplinirea dorințelor bolnave ale unor indivizi deraiați mintal care au găsit o portiță numai bună pentru satisfacerea unor pofte reprobabile.

M-am lungit prea mult, dar ideea de bază este că nu sunt condamnate persoanele care simt necesar să se identifice cu altceva față de cum s-au născut, nu-i absolut nicio problemă aici.

Mărul discordiei apare la modul în care se încearcă impunerea acestei idei, ca și când dacă într-o zi un băiat de 6 ani vede o păpușă care îi atrage privirea, gata, să îi fie tăiată puța și să devină femeie.

Sau dacă unei fetițe îi place o figurină cu Rambo, gata, jos țâțișoara, plantează-i banana, că de acum încolo este băiețel. Nu se poate nici așa.

Lumea încă este la nivel de barză care aduce copiii și albinuța care polenizează floarea, nu merge o trecere atât de bruscă și forțată la: „Uite-l pe nea Gigi, acum are și puță și țâțe, iar tanti Vasile a uitat să se bărbierească azi de asta te înțeapă mustața lui/ei‟.

De la mass media până la Hollywood (They/Them), peste tot se încearcă inducerea unei false idei că această minoritate este mult mai numeroasă decât în realitate și că majoritatea nu are voie să crâcnească deloc când vine vorba de egalitatea minorității mai egală decât la alții.

Nu oamenii în sine, ci propagarea ideii, asta este de acuzat.

Trebuia să închei de mult, nu o să îi dau notă, că nu este de notat, ci doar de băgat la cap, așa că termin cu propria-mi părere, dacă mi se permite și nu voi fi linșat.

Orice decizie capitală, indiferent de natura ei, mai ales când vine vorba de un asemenea subiect sensibil, trebuie luată în deplinătatea facultăților mintale, deci după vârsta de 18 sau 21 de ani, nicidecum mai devreme. Pentru că odată luată, dacă te răzgândești sau îți dai seama că ai fost confuz, nu mai ai ce face, te-ai distrus pe viață.

Eu vă recomand să îl vizionați, dar repede, cât mai puteți, că-i cenzura americană cu ochii pe el mai ceva ca Partidul Comunist Chinez pe Lightyear, pentru că prezintă amănunte despre care sunt sigur că mulți dintre noi habar n-aveam.

Și totuși, CE ESTE O FEMEIE?

Recenzie video:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

After ever happy

After ever happy

Sunt prezent pe metereze, datoria mare mă cheamă, n-am ratat After ever happy, infinita franciză …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.