Zombieland: Double tap

Trecut-au 2 mandate prezidențiale de la primul Zombieland și cei patru supraviețuitori revin pe marile ecrane cu Double tap, continuarea aventurii prin tărâmul american invadat de zombies.

După o scurtă aducere la zi cu ceea ce s-a petrecut în ăștia 10 ani, personajele cu nume de orașe, Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone) și Little Rock (Abigail Breslin), revin la îndeletnicirile lor de zi cu zi, anume să-și omoare plictiseala, că-s singuri în ditamai Casa Albă, și să mai ridice la cer niscai zombalăi însetați de creier.

Cel mai mare pericol pentru integritatea lor mintală nu pare a fi hoarda de zombies (împărțiti acum pe categorii), de care se ocupă cu mâini de experți, ci taman singurătatea care începe să-și pună amprenta, mai ales pe Little Rock, fătuca ce a crescut și începe să dezvolte nevoi specifice vârstei adolescenței.

Neînțeleasă de nimeni, Little Rock se face nevăzută și pornim într-o misiune de găsire a acesteia într-o țară plină de morți vii umblători (mă rog, nu s-a schimbat nimic față de prezent, doar că morții de acum încă au buletine și nu-s murdari de creier la gură, că de unde creier?).

Cine a fost distrat de primul Zombieland cu siguranță se va simți bine și la Double tap pentru că filmul continuă pe aceeași temă caterincoasă, cu mult metaumor, o continuă comunicare cu spectatorii, de parcă am fi prezenți în film, cu glume care mai vulgare, care mai inteligente, care mai strâmbătoare din nas, care mai dătătoare de suc afară și multă, multă, multă violență.

Este Zombieland: Double tap o comedie, dar este una în care dezmembrările sunt la ordinea zilei și descăpățânările mai dese decât cele din videoclipurile talibanilor, iar scenariștii se întrec în ceea ce privește aducerea pe ecran a unor metode cât mai inventive și sângeroase de exterminare a zombies.

Plus că în scenă își face apariția și o nouă sămânță de zombies, mult mai greu de ucis, ceea ce ridică noi probleme protagoniștilor.

Încă din primele secunde ne dăm seama unde se poziționează Zombieland: Double tap ca film și dacă acele prime minute nu vă plac, atunci tot filmul vă va dezamăgi.

După atâtea filme serioase cu zombalăi în care atmosfera este una apăsătoare și morbidă, este revigorant să văd un film ca Double tap care se ia în bășcălie și oferă 100 de minute de distracție pură, fără lecții de moralitate, fără propagandă politică, fără rahaturi sociale, fără să ne bată capul cu probleme cotidiene, fără să încerce să reinventeze ceva, fără mesaje subliminale, ci pur și simplu distracție.

Da, povestea este banală, scenariului nu-i curg pe nas creierii de bun ce este pe fir narativ, dar comedia bună, acțiunea brutală și personajele simpatice (inclusiv noile adiții), fac din Zombieland: Double tap o experiență satisfăcătoare la cinema.

De la primul film au trecut 10 ani și actorii principali au adunat de atunci nu mai puțin de 6 nominalizări și un premiu Oscar pentru actorie, cu toate astea, cât de mari vedete au ajuns, și-au reluat rolurile din această comedie zănatecă și se vede că se distrează de minune și se înțeleg perfect chiar și după atâta timp.

Nu știu de ce m-am simțit bine văzând-o pe Emma Stone într-un asemenea rol mai ușurel după ce a tot ars-o prin drame grele și momeli de Oscar ca Birdman, La La Land sau The favourite.

Nu mi s-a părut la fel de bun ca primul Zombieland, încearcă să ne bage pe gât prea multe personaje dintr-odată, scenariul este un pic mai dezlânat, dar Double tap rămâne o desfătare pentru ochi, prin metodele brutale prin care zombies mușcă țărâna definitiv, și o încântare pentru urechi, prin glumele vulgare livrate de Tallahassee sau poantele vizuale care mi-au generat destule zâmbete încât să îi dau un 8, fiind unul din acele filme pe care le voi revedea cu siguranță, nu pentru izbăvirea sufletului negru, ci pur și simplu pentru elementul de divertisment.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

You can`t take it with you

You can`t take it with you

1938 Premiantul anului 1938 a fost You can`t take it with you, o dramedie regizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.