Aveam de spart niște timp între două filme la cinema așa că neștiind ce să fac, am zis să umplu acel timp cu un alt film, adică I still see you.
Știam despre film la fel de multe lucruri precum câte cuvinte știu în swahili, adică 0, așa că nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că face parte din universul MCU
Nu, nu mi-am pierdut mințile, era doar o mică glumiță, pentru că intriga pare a fi profund legată de efectele produse de pocnitul din degete al lui Thanos.
Ce naiba tot îndrug eu aici, vă întrebați?
I still see you pornește cu un eveniment catastrofal, chiar apocaliptic, dar din cauze bugetare este redat sub forma unei ceți albăstrui neinteresantă, dar care perturbă odată pentru totdeauna viața celor care se află în calea nenorocirii.
Un experiment având ca obiectiv crearea unei porți între viață și moarte funcționează groaznic, acceleratorul de particule (câtă imaginație) face boom dar nu creează supereroi, ci produce altceva, mult mai terifiant.
Accidentul se soldează cu o mulțime de morți dar, și aici intervine partea interesantă a filmului, morții nu pleacă definitiv din acest plan existențial, ci o rămășiță a lor rămâne pe pământ, sub forma unei holograme, fantome, duh, moroi, strigoi (spuneți-i cum vreți) care respectă trei reguli: este o buclă continuă, de la câteva secunde până chiar la ani întregi, în care fantoma face același lucru la nesfârșit, nu comunică și nu poți interacționa cu respectivul duh.
Dacă încerci să îl atingi se transformă în praf și dispare.
Bella Thorne este Ronnie, o adolescentă care a avut de suferit de pe urma acestui accident devastator, tatăl ei pierind în urma exploziei, dar se poate consola că în fiecare dimineață, la micul dejun, îl revede pentru câteva minute.
Toate bune și frumoase, vorba vine, până când regulile trasate la început de film sunt încălcate de apariția unei noi rămășițe, fix în dușul lui Ronnie, rămășită care reușește cumva să comunice cu aceasta, transmițându-i un mesaj fioros.
Ronnie, cu ajutorul lui Kirk, va încerca să afle care este misterul din spatele acestei noi apariții pe care nu o cunoaște, dar care pare că a prins un drag morbid de ea.
I still see you este unul din acele filme care suferă de sindromul tot mai des întâlnit în cinematografie: Avem o idee excelentă și inovatoare, acum ce facem cu ea? Un film prost, că execuția în sine a filmului este dezamăgitoare.
Trecând peste ideea extrem de interesantă, aceea de a trăi într-o lume în care fantomele sunt prezente la fiecare pas, dar care sunt pașnice și doar repetă la infinit anumite acțiuni, I still see you se transformă într-un thriller obișnuit cu accente de romanță adolescentină banală.
Scenariul este inapt, nu aduce substanță filmului, este extrem de previzibil, fie se crede atât de inteligent, fie pe noi atât de tâmpiți, încât simte nevoia să ne transmită printr-o linie de dialog că nimic nu este ceea ce pare, de parcă noi nu suntem în stare să ne dăm seama și singur, mai ales că este atât de transparent.
Este păcat că o astfel de premisă nu a intrat pe niște mâini competente care să profite la maxim de potențialul imens, în schimb a picat pe mâinile unui regizor care s-a ocupat de filme cu dans și drame romantice, iar scenaristul nu a știu să adapteze cum trebuie cartea pe care este bazat filmul.
Acțiunea este aproape inexistentă, se reduce doar niște praf în ochi și alergătură bezmetică de la o locație la alta în căutarea de informații utile pentru dezlegarea misterului.
Aș fi un nenorocit lipsit de inimă să spun că filmul nu are și momente emoționante, unele chiar destul de decente încât unor puștoaice a început să le curgă rimelul pe obraji.
Te atinge la suflețel cu tristețea personajelor care au suferit tragedii și sunt nevoite să trăiască zi de zi cu amintirea celor iubiți lângă ei, fără să-i poate atinge, este pe alocuri un film siropos (în sensul pozitiv), dar, din păcate, cam asta este tot ce spune de bine despre el.
În rest, I still see you cam este o răgălie, care se screme să ambaleze o idee interesantă într-un film bun, dar dacă ai un meșter nepriceput, degeaba îi dai cele mai bune materiale, că tot o cocioabă dărăpănată îți va construi pentru că atât știe și atât poate.
Îi dau un 4 de încurajare, un punct pentru idee, un punct pentru cele câteva momente înduioșătoare și două puncte pentru Bella Thorne.
(2 / 5)
Trailer: