Miss Peregrine`s home for peculiar children

Miss Peregrine`s home for peculiar children

2 out of 5 stars (2 / 5)

Miss Peregrine`s home for peculiar children (ditamai numele pentru un asemenea film) este un fel de X-men pentru pubertani în regia lui Tim Burton.

 

Pauză de reclamă. Este primul film văzut de mine în Târgoviște în noul mileniu ca urmare a deschiderii unui cinematograf, LineCinema, detalii aici:

https://www.facebook.com/LineCinemaTargoviste

și aici

http://www.targoviste.linecinema.ro/

2 săli destul de încăpătoare, scaune foarte confortabile, se dau pe spate, cu loc mult pentru picioare, la CinemaCity nu am avut parte de așa ceva, ecran OK, prețuri decente, personal drăguț (fetele sunt niște bomboane), ochelarii 3D sunt beton armat, rezistenți, nu ca răgăliile de la CinemaCity care crapă imediat, ce să mai, o experiență foarte plăcută, recomand. 5 out of 5 stars (5 / 5)

Sfârșit de reclamă.

 

Despre ce e filmul ăsta?

Jake, un adolescent în devenire află de la tac-su mare că face parte dintr-o viță de oameni neobișnuiți, cu anumite caracteristici particulare care-i deosebesc de restul oamenilor normali. La început nu prea pune botul la poveștile fanteziste ale moșului, crezându-l senil, fiind la rândul său trimis la psiholog de părinții săi, dar află rapid că toate balivernele îndrugate de boșorog sunt adevărate în momentul în care, aflat într-o călătorie în Țara Galilor, descoperă locația magică la care a tot făcut referire moșulică.

Aici dă de o droaie de puradei particulari, fiecare fiind unic în felul lui și având anumite trăsături care de care mai ciudate, unele utile, cum ar fi putere maximă sau capacitate de resuscitare a decedaților, care mai inutile, cum ar fi o gură-n ceafă.

Acești copii trăiesc într-un cămin aflat într-o buclă temporală setată într-o singură zi din anul 1943, cămin supravegheat cu o mână de fier de către coana Peregrine, a cărei scamatorie reiese tocmai din numele ei, se transformă într-un șoim peregrin.

Numai că pacea acestor ciudați este zdruncinată de domnul Barron care vrea să le halească ochii pentru înfrumusețare și să facă niscai experimente, nu sexuale, pe coana Peregrine pentru a obține tinerețea veșnică.

Deși are o premisă interesantă, filmul m-a dezamăgit crunt, o lălăie inutil foarte mult timp, nici nu mai știu cu ce, sigur nu nimic interesant, până începe cu adevărat acțiunea, deja atenția îmi dispăruse în neant.

Până pune bazele poveștii, până prezintă caracterele, până ne povestește cu lux de amănunte de la Adam și Eva ce și cum deja te apucă somnul.

Săracul Barron, abia dacă își face apariția prin ultima jumătate de oră a filmului când se pornește tăvălugul, atât de plictisitor este până atunci cu ăștia făcând plimbări îndelungi pe plajă, vorbind non-stop, povestind vrute și nevrute, se mai ciondănesc din cauza geloziei copilărești, ne mai bagă pe gât o poveste lacrimogenă fâsâită care nu are efect, încât aveam impresia că urmăresc vreo telenovelă pentru adolescenți.

Abia la final filmul devine interesant, când avem confruntarea pe viață și pe moarte dintre particularii stângaci în lupte și Barron cu ai lui monștri cadaverici puși pe fapte rele.

Sunt câteva secvențe incitante, cu scandal de mari proporții dar insuficient pentru un asemenea film.

M-au frapat efectele speciale, unele sunt excelent redate, vezi găunoșii cadaverici, altele par create de niște amatori, vezi secvențele de reanimare, aveam impresia că urmăresc o animație făcută în stilul claymation sau stopmotion.

O grămadă de actori de renume, cum ar fi Judi Dench sau Terence Stamp, dar în roluri insignifiante, ăia mici sunt jucați în mare parte de necunoscuți, doar Jake e interpretat de un actor cât de cât celebru, Asa Butterfield.

Stilul vizual al lui Tim Burton este inconfundabil, chiar fără să știi cine e regizorul filmului, îți dai seama a cui este opera asta, dar se pare că Tim Burton nu reușește de câțiva ani să ofere un film cu adevărat memorabil.

Miss Peregrine este un film plictisitor 75% și plin de acțiune doar 25%, lucru insuficient, pentru asta nu pot să îi dau mai mult de nota 4. Păcat, aveam mari așteptări de la el, chiar credeam că va fi ceva de capul lui dar m-am păcălit.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

El origen de las princesas

El origen de las princesas

Din Mexic vine El origen de las princesas, singurul lungmetraj din categoria Fantasy disponibil pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *