Palma

PalmaPRI 065

Aici iau în colimator un film de familie ce provine din Rusia anului 2021.

 

🎬  Palma – Despre film

În această poveste avem de-a face cu un câine este părăsit de stăpân pe un aeroport.

Potaia, fidelă din fire, se pune pe așteptat luând la puricat fiecare avion care aterizează în speranța că va da din nou de stăpânul ei.

Se va reîntâlni cu acesta sau totul va fi în zadar?

 

💭 Palma – Comentariu 🍿

Dacă vă sună cunoscută premisa, ei bine, nu diferă foarte mult de cea din Hachikô.

Ambele sunt bazate pe fapte reale, aici am putea spune că avem parte de un Hachikov (hi, hi, râd singur de rusificarea numelui japonez).

Este un film drăguț de familie, dar n-are nici pe departe impactul emoțional pe care l-au avut filmele Hachikô (cel japonez, dar și remake-ul, evident, american).

Nu prea pot să zic nimic de rău despre Palma, doar că bătătorește aceeași potecă pe care am mai călătorit de destule ori astfel încât nu a reușit să mă aducă în pragul lacrimilor așa cum anticipam de la o asemenea poveste.

De fapt, filmul nici măcar nu este dramatic și nu mai insist, că nu vreau să elimin spoilere cum face Dacia cu uleiul de motor (am zis bine?).

Funcționează mai mult ca o comedie juvenilă cu Palma făcând prăpăd și ravagii pe acel aeroport, stricând socotelile celor însărcinați cu paza și băgând uneori sperieții în pasagerii care nu mai pot face un pas fără să le răsară în față ditamai potaia băloasă.

Palma

 

Și hai să vă arunc un os de ronțăit, la mijloc se înfiripează o relație între Palma și alt umblător teleleu prin aeroport.

Însă are lipsuri multe în ceea ce privește momentele de jelanie.

Bine, nici nu cunosc amănunte din povestea reală, probabil că nu este atât de dramatică precum cea a lui Hachikô, și nici rusnacii nu s-au dus prea mult cu înfloriturile doar de dragul de a augmenta factorul sentimental.

 

🏆 Paalma – Verdict 👍 sau 👎?

Ca o opinie sinceră, laudele celor 3 recenzii pe IMDB (din 4 la momentul scrierii acestor rânduri) sunt exagerate. Dacă Palma este de 10, atunci Hachikô este de 100.

Însă este un film mai potrivit de urmărit cu cei mici pentru că nu vor fi traumatizați și este un bun antrenament pentru a-i pregăti pentru alte filme precum Hachikô sau chiar Old yeller (ouch!), pentru că astea vor durea mult, mult de tot.

Cel de față este prea lejer pentru gustul meu.

Nu pot spune că m-a impresionat Palma, dar nici nu am ce alte reproșuri să-i aduc în afară de faptul că-i cam subțire cu scenele tulburătoare.

Pentru iubitorii înfocați de câini va fi o încântare, eu am crezut că voi da drumul irigațiilor, dar n-a fost să fie.

Așa că o să-i repar doar 7 avioane.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

IMDB

About admin

Check Also

Roar

Roar

Roar nu este vorba despre melodia lui Katy Perry, ci despre un film bizar din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *