Revenger

Revenger

Butonând pe Netlix căutând chill-ul, m-a lovit în meclă reclama la Revenger. Am zis că e un Avenger pe dos, dar nu, este un film de cafteală sud coreean cu un nene, Bruce Khan, aflat abia la primul rol principal, deși pensia aleargă după el. Dar nu arată deloc rău în ceea ce privește geometria, le are pe pătrățele actorul.

Filmul nu pierde deloc timpul pentru că în primele 10 secunde ne aruncă pe gât intriga, Bruce Khan este un copoi a cărui familie (soție și fetiță) a fost ucisă cu sânge rece de un criminal înrăit, Khun, polițaiul a luat-o razna, a înșirat ceva cadavre drept răzbunare și a fost aruncat pe o insulă pustie, locul în care sunt deversați cei mai împuțiți criminali, loc unde se află, ca să vezi potrivire, Khun.

Astfel, Kim Yul își atinge scopul și ajunge în aceeași locație cu nemesisul său căruia vrea să îi facă foarte rapid cunoștință cu un cazan încins.

Altă coincidență, cum pune piciorul pe plaja insulei infestate de ucigași, dă peste o mamă și fetița ei aflate la ananghie pe care le ajută să scape cu promisiunea că îi vor spune pe unde-și duce veacul Khun.

Revenger este un film prost, cu o poveste clasică, doldora de clișee, specifică anilor 80-90, în care acțiunea se desfășoară în stilul unui joc video cu personajul principal măturând câte-un nivel de răufăcători, apoi o pauză cu câteva secvențe de destindere, ca apoi să treacă la următorul nivel. Din când în când se mai luptă cu câte-un boss înainte de lupta finală cu cel mai cel dintre ăia răi.

Este filmul prost, dar este cât de cât distractiv, Bruce Khan are în buzunar câteva scheme de arte marțiale care te încântă pe alocuri, dar stilul de filmare este unul învechit, de acum 20-30 de ani când aveam parte de aceeași fatalitate redată de 2-3 ori dar din unghiuri diferite.

Destule lupte sunt editate prost, cu multe tăieturi, uneori se schimbă unghiul de filmare în timpul unei figuri de luptă de nu mai înțelegeam mare lucru din schemă. La fel de nasoale erau și momentele în care îți dădeai seama că secvențele nu au cursivitate, că o luptă este închegată din mai multe bucăți, se simte mișcarea sacadată și nenaturală a actorilor.

Și trebuie să pomenesc o dovadă supremă de prostie când a venit vorba de una dintre luptele principale ale filmului între cele două facțiuni care dominau insula, cei răi răi și cei răi, dar buni. Da, este incitantă secvența, se bălăcăresc în pumni, săbii, topoare, iatagane, cuțite, bâte, picioare, remy, sudoku, șah, table, dinți, palme, dar toți sunt îmbrăcați la fel și, mai mult de atât, au și același număr pe uniformă așa că mai înțelege drace cine cu cine se bate.

În schimb, Revenger este brutal din punct de vedere al sadismului ălora răi, care nu se dedau de la nimic și dacă tot pomeneam de anii 80-90, filmul reușește să readucă acele sentimente de ură profundă față de antagoniști cum numai în filmele cu van Damme le mai simțeai. Acumulezi atâtea resentimente față de animalele din film încât îți pocnește vena și vrei să intri prin TV să îi iei singur la bătaie pe demenții ăia.

Filmul încearcă și ceva momente amuzante ce cad în sarcina unei trupe de luptători de partea corectă a baricadei (deși și ei sunt tot criminali), dar care par scăpați de la circ pentru că-s mai mult clovni și se maimuțăresc în toate felurile încercând să ne facă să râdem. Însă eșuează lamentabil și transformă filmul, pe alocuri, într-o parodie destul de proastă, de umplutură între secvențele de acțiune, care mai mult te enervează decât să te destindă.

S-a terminat filmul de vreo oră și încă mă uit la ecranul negru așteptând în zadar o boabă de actorie. Acum înțeleg de ce Bruce Khan nu prea joacă în filme. Pentru că nu prea știe să interpreteze, mai tot filmul a fost mut, și Iohannis rostea mai multe cuvinte în cele 100 de minute de film decât actorul principal.

Nici nu mă așteptam la interpretări de caviar din partea actorilor, însă nici chiar fasole cu cârnați.

Una peste alta, Revenger este o fleșcăială de film de 3 parale dar care oferă o doză modică de distracție într-o seară ploioasă dacă doriți acțiune tâmpă fără prea multe pretenții.

Nota 5.

 

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fast and the furious: Tokyo drift

Personal, consider Tokyo drift ca fiind un spin-off al francizei The fast and the furious …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *