Rings

Rings

Rings continuă povestea lugubrei Samara care se întoarce cu un şi mai mare chef de căsăpeli săptămânale.

Este partea a treia ieşită la înaintare după o pauză de 12 ani pe considerentul că poate am uitat care a fost treaba cu Samara şi producătorii au crezut că ne păcălesc livrându-ne practic acelaşi film.

Pentru cei mai tineri care habar nu au ce e cu Rings ăsta, intriga pleacă de la o casetă misterioasă şi aducătoare de nenorociri, dacă beleşti mufarina la imaginile respective, imediat după finalizare primeşti un telefon prin care o voce sinistră te anunţă că în 7 zile vei face o vizită la popă să îi dai ortul.

Desigur că există un catch 22, dacă între timp găseşti un nefericit pe care să-l determini să caşte gura la acelaşi clip video atunci îi transferi moştenirea fatală, Samara va pune ochii pe respectivul, de ce, nici nu are importanţă, premisa adusă în timpurile moderne este imbecilă, poţi denumi fişierul Sex tape şi să-l urci pe Internet că sigur va fi urmărit de puzderie de proşti.

Au trecut 12 ani de la partea secundă, timp suficient pentru scenarişti să se alinieze la vremurile moderne, acum beleaua este transpusă în format digital, cam asta e singura diferenţă faţă de părţile anterioare, că în rest avem parte de aceleaşi giumbuşlucuri deja fumate care nu mai sperie pe nimeni.

Un nene are bafta căcăcioasă de a pune ochii pe caseta ucigaşă şi după ce se prinde cum stă treaba, îşi trage o echipă cu tavanul lipsă care joacă un fel de leapşa cu moartea, fiecare căutând o momeală umană pentru a-i băga în meclă video-ul buclucaş, scăpând astfel de tortura de a o vedea pe Samara ieşind din monitoare.

Leapşa ajunge la Julia care parcă e mai cu moţ decât ceilalţi, nu este o muiere sfioasă, ci îşi pune în cap să descopere cine dracului e Samara asta şi când îi trece ciclul să se mai calmeze din omorât, că tare nervoasă pare.

Şi uite aşa Julia îşi ia picioarele la spinare încercând să dezlege misterul Samarei.

Dacă au vrut ca Rings să fie un film horror, atunci producătorii au dat un rateu uriaş, filmul este orice, numai de groază nu este. Acum îmi este clar de ce lansarea filmului a fost amânată de câteva ori, pentru că este slab de tot, nu aduce absolut nimic nou, se recurge la aceeaşi panoplie de clişee lipsite de orice dram de suspans.

Se pare că ideea de groază este echivalentă în acest film cu surzenia, că la asta se rezumă aşa-zisele sperieturi, doar nişte zgomote puternice care-ţi distrug timpanele şi te fac să tresari nu că ar fi filmul bun, ci pentru că asta este reacţia naturală a corpului.

Se vedea de pe zidul chinezesc când se apropia o astfel de fază pentru că se făcea o linişte mormântală şi dispărea şi energia electrică, deci era clar că urma o buşitură în beznă. Bine măcar că anunţau asta din timp că am reuşit să îmi protejez urechile.

Practic tot filmul este o plimbare de la o locaţie la alta cu o Julia penetrată de simţul detectivist şi la fiecare locaţie era musai să avem parte de-o bubuitură şi o viziune/halucinaţie care să ne apropie şi mai mult de răspuns.

Meh, nimic surprinzător, ştiam către ce se îndreaptă finalul poveştii, nu prea există mister în scenariu, te prinzi relativ repede de ce cucoana Julia este atât de specială de Samara o tot trage de mânecă să o caute.

Ce naiba să te sperie la Samara că este aceeaşi fetiţă sinistră cu păr lung şi moacă emo, este Facebook-ul plin de astfel de apariţii mult mai terifiante, au japonezii un fetiş al lor cu o astfel de întruchipare, că de la ei a pornit toată tevatura asta.

Eu aş fi curios ce se întâmplă dacă, după ce am terminat de urmărit filmuleţul, nu răspund la telefon să mi se comunice condamnarea la moarte, mi-o închipui pe Samara la celălalt capăt al firului când aude: “Abonatul Vodafone nu poate fi contactat, este în afara ariei de acoperire” şi o apucă toţi dracii că nu îşi poate duce planul la îndeplinire că nu au victimele semnal la telefon sau nu vor să răspundă.

Şi tare aş vrea să mi se explice de unde dracului ştiu fantomele astea unde se află nefericitul căruia vor să îi ia piuitul, ce, dacă eşti un spirit malefic, ai un GPS înfipt în cur şi ştii exact unde se află fiecare victimă?

Încă o nelămurire, de ce se numeşte Rings şi nu The ring 3, de ce la plural, că nu este nimic diferit în acest film care să-l facă să merite un plural. Dar deja încep să intru în detalii de logică pe care filmul clar nu le are, aşa că închei cu o notă de 3, mai mult nu merită, singurul lucru bun cu care ieşi de la film este o memorie proaspătă, că imediat cum ai pus piciorul afară din sală, deja uiţi povestea filmului, atât de fadă este şi lipsită de orice element care ar putea să menţină Rings în amintiri, măcar de ar fi fost de un prost din ăla de care poţi să te amuzi copios, dar nu, a fost pur şi simplu un film stupid şi atât, nimic mai mult.

 

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The first Omen

The first Omen

Taman franciza Omen să nu fie sculată din morți? Iată că The first Omen ne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *