The digital hunter

Nu căutați The digital hunter pe IMDB, că nu veți da de el pe acolo, îl găsiți pe iq.com, fiind un film chinezesc destul de necunoscut, dar care mi-a atras atenția prin premisa lui intelectuală, fiind bine plasat pe acest serviciu de streaming parcă predestinat lui.

Chen Zheng este pulpa din IQ-ul familiei, un geniu al matematicii care este statistician din ăla de nu îl poți păcăli la rest, că te bunghește și la zecimala zecimalei.

El nu vede fețe, observă doar cifre, transformând orice lucru într-o înșiruire de date numerice de l-ar face gelos pe Sherlock Holmes. S-a uitat odată la moaca ta, deja ți-a transformat trăsăturile într-o înșiruire de date matematice pe baza cărora îți va reconstitui poza de nici n-apuci să zici pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză.

Activitatea lui de rutină este întreruptă de un jaf bancar pe care îl pune rapid pe butuci prin mintea lui dibace.

Dar asta scoate din hibernare un concurent acerb la coroana de cel mai șmecher „ecuaționist‟, care amenință cu detonarea unor bombe împrăștiate prin oraș dacă Zheng nu rezolvă niște probleme complicate contra unui cronometru de scurtă durată.

The digital hunter este un film șmecher chinezesc, pe placul partidului comunist, uite așa se face propagandă nu prea subtilă pentru educație, că trebuie să punem mâna pe carte să nu rămânem proști și să le-o luăm înainte celor din vest.

Când a început să mă ia cu sinus (nu din ăla nazal), cu logaritmi, cu trigonometrie, cu ecuațiile lui Turing, deja mă făceam tot mai mic în pat, nu știam pe unde să mă ascund, să nu afle filmul cât de prost sunt, că nu pricepeam o iotă din ce vedeam pe ecran în ceea ce privește partea matematică a producției.

O fi corectă, n-o fi corectă bucata asta, dracu știe, abia dau gata o ecuație de gradul 2, ce să mai zic de ceva mai complicat de atât, cert este că la asta se rezumă filmul: Zheng încearcă să găsească răspunsul corect înainte ca bomba să facă bum.

Și trebuie să o facă prin metode alternative, că timpul nu îi permite să o ia băbește.

Aici, filmul este mult prea intelectual pentru mine, eu mă pricep mai mult la cuvinte, nu la ecuații, dar The digital hunter reușește să nu fie plictisitor pentru că dincolo de aspectul ăsta academic, ne prezintă și un mister interesant, oare cine se află în spatele întregii tărășenii?

La acest capitol pot să mă laud singur, dacă la matematică avansată nu mă pricep, mintea mi-a rezolvat imediat enigma propusă de film. Nu că ar fi foarte greu de intuit, scenariul fiind destul de evident, însă are o poveste complicată bine ticluită care mi-a captat neuronii.

Combină destul de distractiv partea asta cerebrală, greu de penetrat, cu ceva acțiune pentru că poliția nu stă de pomană așteptând răspunsul ecuațiilor. N-arată cine știe ce din punct de vedere tehnic, fiind un film ieftin, ca atare, vizualul generat de implicarea poliției în tot acest haos digital este fals și ridicol.

Nu este cine știe ce film, dar The digital hunter nu m-a făcut să-mi pară rău de timpul consumat pe iq.com, chiar au meritat cele 90 de minute de umilință matematică, o lecție bună în contextul actual care s-ar traduce, mai neaoș în: „Puneți bă mâna pe cărți de citit, că școala vieții este ca o centuristă, îți dă impresia că te ajută-n viață, dar de cele mai multe ori te trimite la medic‟.

Așadar, lui The digital hunter îi propun să-mi rezolve o ecuație de gradul 7. Și cam atât, de actori n-am ce zice, că sunt necunoscuți.

Îl găsiți pe iq.com sub o altă denumire, The unexpected man, dar titlul este destul de neinspirat.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link TMDB

Link IQ.com

About admin

Check Also

The roundup

The roundup este continuarea filmului The outlaws, iar rolul principal îi aparține bestiei actoriei sud-coreene, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.