Babysitting 2

Babysitting

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

În Babysitting 2 ne reîntâlnim cu aceeași gașcă zurlie din prima parte, însă, de data asta, acțiunea se mută în însorita Brazilie, toată ceata lui papuc fiind invitată de Sonia, gagica lui Franck, devenit mare autor de benzi desenate, pentru a petrece la un hotel complet ecologic manageriat de tatăl ei, prilej bun de a i-l prezenta pe Franck care se cacă pe el de frică la vederea viitorului socru.

Filmul aplică fix aceeași rețetă ca prima parte, doar că acum intervine o singură modificare, trupa pleacă într-o drumeție prin pădure și este nevoită să aibă grijă nu de un copil, ci de bunica Soniei, o hoașcă pe care nici moartea nu o mai vizitează, având depășită cu mult data de expirare.

Nu apucă bine să plece cei trei prieteni în drumeție însoțiți de niște gagici pescuite pe drum, bașca un ghid și un văr al Soniei, că imediat ne trezim cu dispariția lor bruscă în neant dar ghiciți ce este găsită imediat prin împrejurimi?

Bingo, credincioasa cameră de filmat care face legătura între nebunii dispăruți ca măgaru-n ceață și cei rămași la hotel care-și rod unghiile unul altuia de grija lor.

Intriga se păstrează, la început tatăl Soniei face un tur al hotelului ecologic, cu opriri strategice și îndelungate pentru a ne da timpul necesar să băgăm la cap cam pe unde vor urma anumite faze amuzante și ce obiecte / vietăți vor deveni ținta poftei distructive a smintiților de care ne-am atașat.

Dacă în prima parte de Babysitting am fost luat prin surprindere de anumite scene, de data asta am fost pregătit și știam deja la ce să mă aștept.

Asta nu înseamnă că nu am râs, nu la fel de mult ca în Dădăcirea numărul 1, dar am făcut-o suficient de bine și de des astfel încât să încerc să scriu ceva și despre partea a doua.

Deși structura narativă a rămas aceeași, decorul total diferit a dus la ștrengării cu totul noi, unele mai demente, altele mai slabe, dar multe la fel de amuzante precum cele livrate în Franța.

Și dacă dumele nu erau generatoare de hazliu, nu e bai, că se ocupa vizualul de prelins bale pe la gură când puneai ochii pe niște buci, pardon, peisaje mirifice braziliene, de îi transpira chelia lui Alex.

Aventura nebunilor din Babysitting 2 ne poartă pe plaje superbe, prin peșteri întunecate și fioroase, într-un trib de băștinași, nu vă speriați, nu de canibali, nu se mănâncă între ei, dar se suge…, da, e o șagă din film.

Se întâmplă fix aceeași treabă, ce ni se povestește pe la început, chipurile cu scop informativ, se întâmplă ulterior în film, la un moment dat, captivat de frumusețea peisajelor (și acum mă refer la peisajele naturale, nu siliconate), uitasem de toată șmecheria asta cu scenele de tip premoniție și m-am trezit surprins de anumite secvențe cretine rău de tot dar care m-au făcut să-mi crăp vreo doi dinți de la atâta râs.

Acum avem parte de aventuri cu fel și fel de animale, ba niște broaște țestoase (la gluma asta a durat ceva până m-am prins de poantă, dar și când m-am prins, s-au zguduit geamurile), ba un păianjen periculos, ba un leneș hazliu, cu avioane fără piloți capabili, cu parașute stricate (nu e un eufemism), cu băștinași dubioși, cu plante hipnotizante, cu peripeții tangente cu moartea și altele asemenea.

Desigur, ca și în prima parte, și aici avem o poveste cu tâlc, un pic mai complicată și mai dezvoltată, cu mai multe fire narative care atacă mai multe probleme cu care se confruntă umanitatea în zilele noastre.

Pe lângă clasicul mesaj al iubirii aproapelui, aici baba este cea neglijată, ea vrea să se distreze în puținul timp rămas, iar fiul ei o ține ca într-o închisoare pentru a nu păți nimic, mai avem de-a face și cu niște semnale de alarmă referitoare la lipsa totală de responsabilitate umană când vine vorba de protejarea naturii, călcăm totul în picioare fără să ni se rupă undeva de efectele nocive pe care orice acțiune aparent banală le generează în timp, fie că este vorba de dispariția pădurilor, fie a unor specii de vietăți sau chiar a unor semeni care-și duc viața în simbioză perfectă cu natura. Omul așa-zis modern are darul dăunător de a otrăvi orice atinge în numele progresului fără a se gândi la generațiile viitoare care vor trebui să-și ducă viața pe o planetă aflată tot mai aproape de un colaps apocaliptic pentru specia umană.

În ceea ce privește actoria, nu prea am nimic de adăugat, poate doar că a sărit în ochi ca o pomană a porcului în mijlocul unei mulțimi de vegetarieni actrița care a interpretat-o pe boșoroaga dădăcită, machiajul fiind unul ieftin, moaca băbăciunii duhnea de la o poștă a falsitate, actrița având 56 de ani dar interpreta rolul uneia cu cel puțin 30 de ani mai în vârstă. Dar cadavrul ambulant este de comă, are niște glume teroriste în ea de sari în aer.

Babysitting 2 nu a fost chiar atât de amuzant ca primul, o parte din snoave sunt un pic mai crude și mai vizuale (avem o sulă fluturândă de toată frumusețea), atinge și alte subiecte cum ar fi homosexualismul, dar recuperează prin peisajele mirifice ale Braziliei care, pe frigul ăsta, sunt numai bune să ne facă să visăm la vară și la plajă.

Îi scad nota cu o treaptă, până la 7, dar văzute împreună, cele două filme Babysitting garantat vă vor genera hohote incontrolabile de râs.

 

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Buzz House

Buzz House

Cum sunt mare „fan‟ Selly, că ambii vorbim de zici că avem drujbe-n gură în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *