Beyond skyline

Beyond skyline

Beyond skyline este continuarea filmului fără Beyond în titlu, un SF cu buget micuț care a avut niscai succes deși nu a fost deloc cine știe ce. Și cum filmul a avut încasări de 6 ori mai mari decât bugetul, s-a pus de un sequel 7 ani mai târziu.

Nu vă temeți, nu trebuie să fi văzut Skyline pentru a pricepe acțiunea sau povestea filmului de față, avem actori noi, personaje noi, locații noi, iar acțiunea se desfășoară simultan cu cea a primului film.

Despre ce este vorba?

Avem de-a face cu o invazie extraterestră care suge oamenii într-o navă uriașă folosind o rază de lumină albăstruie care se lipește de moaca omului ca țiganul de fier (huo, rasistule).

Niscai personaje ale căror nume nu merită reținute se găsesc, convenabil, în subteran când are loc invazia, așa că scapă momentan de raza aducătoare de moarte.

Șmecherul de serviciu este Mark (Frank Grillo) care conduce trupa de șoc spre locul izbăvirii, undeva, în port, spre a fi salvați de măreața armată americană care face rahatul praf.

Evident că până ajung ei acolo numărul personajelor se înjumătățește, că nici pocitaniile invadatoare nu stau la telenovele și se pun pe căsăpit răzvrătiți.

Eventual cei rămași ajung și în navă și războiul continuă pe teritoriu inamic.

Beyond skyline este un film cel mult de duzină, de categorie B, făcut pe bani puțini și asta se vede din plin.

Efectele, deși numeroase, se vede că nu sunt la un nivel calitativ înalt, extratereștrii, în cea mai mare parte, sunt doar oameni în costume retușați în post-producție. Mișcările extratereștrilor nu sunt deloc naturale, par mecanice și împleticite și nu prea transmit veridicitate.

Tot interiorul uriașei nave extraterestre este acoperit de o mâzgă scârboasă și lipicioasă, de parcă ai fi în pântecul unei ființe gigant, oriunde arunci ochiul sau pui piciorul dai de o mocirlă dezgustătoare.

Modul de filmare suferă de sindromul camerei zgâlțâite pentru a ascunde efectele cam slabe, de câteva ori nu prea înțelegi ce mama naibii se întâmplă, cine cu cine se bate, care-i ăla bun cu care trebuie să ții și cine-i nemernicul pe care trebuie să îl înjuri.

Pare că dau de pământ cu filmul?

Ei bine, trecând peste toate aceste neajunsuri scuzabile din cauza bugetului redus, Beyond skyline, pentru ceea ce se dorește a fi, un film SF de duzină doldora de acțiune, chiar este distractiv și aduce în prim-plan destul scandal încât să te țină satisfăcut pe durata filmului.

Practic Beyond skyline are două componente, una horror, pentru că suntem delectați sau scârbiți, depinde în ce tabără te afli, cu multe secvențe constând în decapitări, descreierări, dezmembrări, eviscerări prezentate în detaliu care ar face să întoarcă privirea și pe cel mai neclintit om. Asta se întâmplă în prima jumătate a filmului, când personajele se găsesc în tunele sau în nava extraterestră.

În momentul în care acțiunea se mută într-o țară din Asia, filmul schimbă registrul și trece la acțiune pură, oameni contra oameni, oameni contra extratereștri, oameni contra mașinării gigant conduse de extratereștri, extratereștri contra extratereștri, mașinării gigant conduse de extratereștri contra mașinării gigant conduse de extratereștri, ați înțeles ideea, am repetat prea mult anumite cuvinte.

Bașca îl avem și pe Iko Uwais, cel din The raid, deci vă imaginați cât de fain rulează pe ecran scene de arte marțiale executate pe niște extratereștri nenorociți.

Filmul are și un sâmbure de idee interesantă, nu foarte originală, dar din păcate nu este exploatată așa cum trebuie trecându-se repede peste ea.

Încearcă și câteva momente emoționante, dar nu prea îi iese pentru că nu pierde prea mult timp cu dezvoltarea personajelor astfel încât să ne doară-n inimă de soarta lor.

Una peste alta, un film ușurel, fără mari pretenții în care-i vedem pe Frank Grillo trăgând cu rachete în ditamai extratereștrii și Iko Uwais bătându-i pe invadatorii sugători de creieri cu karata la fundul gol de-i asculți cu urechea.

Beyond skyline face parte din acea categorie a filmelor proaste dar care te distrează și nu prea ai ce să le reproșezi producătorilor și actorilor, s-au descurcat cu ce au avut la dispoziție.

La fel de bine putea fi un film Direct-To-DVD dar au zis că poate iese ceva dacă-l lansează în sălile de cinema, din partea mea un 5.

 

 

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

 

Trailer:

 

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Civil war

Civil war

Civil war, dar fără Captain America în față, este noul, și aparent ultimul, film al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *