Bird box

Bird box

PRI 003 – Bird box

Inițial am vrut să-i bag o recenzie completă dar m-am răzgândit pentru că doar aș fi copiat din recenzia de la A quiet place. În Bird box amenințarea nu vine de la sunet, ci de la văz, dacă vezi bau-baul (care rămâne extrem de vag pe tot parcursul filmului) o iei razna și scopul tău devine să îți iei viața. Astfel, singura șansă de supraviețuire reală este să nu vezi.

Nu se știe dacă este vorba de un virus, o bacterie, un demon sau un extraterestru pentru că filmul este foarte frugal din acest punct de vedere, se rezumă doar la niște fâlfâit de frunze. Ce știm clar este că epicentrul acestei apocalipse a fost România. Aici au nimerit-o la fix. Cum dracu să nu fie așa? Normal că îți vine să te sinucizi când vezi ce se întâmplă în țărișoara asta.

Și aici avem o tanti gravidă (cam multe coincidențe cu A quiet place) și mai apoi cu doi copii. Modul de prezentare al poveștii te scoate complet din atmosferă, face salturi de du-te-vino de la momentul inițial, de pornire al apocalipsei, până peste 5 ani. Dacă la început avem parte de multe personaje, în partea de peste 5 ani este doar ea cu copiii. Deci tensiune ciuciu, pentru că știi că în prima parte vor crăpa toți și ea va scăpa, așa că m-am uitat fără să simt teroarea personajului principal (jucat de Sandra Bullock).

Este uimitor cum aproape în fiecare an se găsesc două filme cu idee identică să iasă la înaintare. Unii pare că gândesc sincron (sau unii plagiază pe alții). Deși aici am putea spune invers, că A quiet place s-a inspirat din Bird box (este un roman scris cu ani în urmă).

În afară de câteva momente cu adevărat tensionate care, culmea, nu au avut de-a face cu amenințarea nevăzută, Bird box nu se apropie nici pe departe de teroarea inoculată de A quiet place, dar nici nu este un film foarte rău.

Nota 7

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Kingdom of Judas

Kingdom of Judas

Kingdom of Judas nu are nicio treabă cu religia, titlul este înșelător, atât ca subiect, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *