The Bye Bye man

The Bye Bye man

Hm, păi nu aș vrea să încep taman cu numele ce nu trebuie rostit, dar este musai să o fac cu orice risc, The bye bye man este un horror, mă rog, doar cu numele, cu o premisă clișeu, de ce nu mă miră?

Sincer, primele 10 minute din film le-am pierdut, că am așteptat să se adune cinci persoane să facem chetă să mai luăm un al șaselea bilet să intrăm la film, atât de interesant a fost, încât nici dracu` a venit să-l vadă. Cu toate astea, filmul deja rula, chit că sala era goală. Deci managerul preferă să ruleze filmul cu sala goală decât să-l ruleze cu 1-5 oameni. Mă rog, fiecare cu stilul propriu de a-și conduce afacerea.

Să revin la Omul La Revedere, când am pus curul pe scaun, pe ecran erau doi tineri mutați într-o casă la dracu-n praznic, cam lugubră și cu o atmosferă sinistră, așa cum sunt toate casele în toate filmele horror.

Ăștia o pun de-o petrecere de casă nouă, o ard cu o ședință de șprițism, pardon, spiritism, și bum, invocă o năzbâtie de demon cu chef de scandal, pe omul Bye Bye al cărui nume nu trebuie rostit și nu trebuie gândit, că altfel îl eliberezi în lumea noastră. Și ăștia buimaci cum erau, fix asta au făcut.

Ăsta se vede liber și începe să facă prăpăd în mințile și așa destul de amărâte ale protagoniștilor, asta fiind puterea lui, îi face pe cei care-i rostesc/gândesc numele să o ia razna pe câmpii, vârându-le în cap fel și fel de halucinații, determinându-i fie să ucidă persoane cunoscute, fie să se sinucidă.

Doar unul dintre nefericiții participanți la acea ședință pare să își dea seama în ce constă șmecheria fantomei și încearcă să-i țină piept dar nu este greu de imaginat care va fi deznodământului filmului, puțea a evident încă de la primele scene pe care am pus ochii.

Inepția scenariului pornește chiar de la numele duhului rău, păi cred că Bye Bye Man se rostește la fiecare 5 secunde pe unde se vorbește limba engleză, dacă ar fi fost ceva real, atunci săracul moroi o lua razna la câtă treabă ar fi avut de făcut, măcar de ar fi avut un nume mai greu de pronunțat gen Politician Cinstit sau Blondă Deșteaptă, și tot era ceva mai plauzibilă intriga.

Apoi scenele de groază sunt muci, te anunțau din timp, ca gălețile la alegeri, știai că urmează niște votări când găseai găleți colorate în poartă, așa și aici, mai lipsea să scrie pe ecran într-un colț În cinci secunde vine speritura.

Clișeu peste clișeu, nici măcar un strop de groază, dar măcar m-am amuzat teribil de reacțiile a două domnișoare din sală care țipau de mama focului când scârțâia o podea sau o ușă era trântită.

Acțiunile personajelor sunt absolut cretine, oare când vom vedea un film cu reacțiile unor oameni de inteligență medie? Pe bune, dacă la miezul nopții încep să aud zgomote ciudate din beci, păi mă nene, al dracului să fiu dacă primul lucru pe care-l fac este să mă duc în beci să văd despre ce e vorba, că nu-s tâmpit să mi se fi urât cu viața, mai ales dacă aș sta cu chirie într-o casă sinistră (în primul rând că nu aș sta), o întind cât ai zice pește.

Dacă pe toți pereții scrie Nu-l gândi și Nu-l spune, primul lucru pe care-l fac ar fi tocmai să nu-l spun, ei aș, rostesc ăștia numele lui Bye Bye Man de parcă ar primi un sac de bani la fiecare rostire.

Scenariu ioc, logică nema, sperieturi canci, ba mai mult de atât, am crezut că filmul este unul interactiv pentru că nu înțelegeam de ce ni se tot repetă intriga, am zis că personajele ne văd prin ecran și observă când mai intră câte-un rătăcit în sală și se simt obligați să repete ideea care a stat la baza filmului. Din păcate, tot ăia 5 am fost și la finalul filmului, așa că a rămas de prost gust să ne tot spună la fiecare 5 minute că dacă rostești Bye Bye Man ai îmbulinat-o.

Pfoai, nu mă faceți să comentez ceva de efectele speciale, are ciumpalacul ăsta care bagă groaza-n minte un câine pe care-l hrănește cu cei morți de te apucă tot râsul, normal că este CGI, dar arată groaznic, aproape la fel de real ca păsările din Birdemic, totuși, suntem în 2017, nu în 1967, dacă nu ești în stare să creezi ceva digital cât de cât acceptabil, ia dracului o potaie de pe stradă și pune-i ceva machiaj pe bot, că tot ar fi fost mai eficient decât să mă faci să mă scap pe mine de râs de câte ori vedeam așa-zisul dulău înfiorător.

Mai este o scenă pe la final cu niște flăcări la fel de reale care m-au convins că filmul este fie o parodie, fie neterminat, este inadmisibil să apari pe piață cu astfel de aberații.

Deja încep să mă enervez, nu mai continui, deja am un candidat serios pentru titlul de cel mai prost film al anului, deși este încă devreme și pot avea alte și alte surprize. Când sala este goală și interesul îți este captat de reacțiile celor câțiva rătăciți și nu de ce se întâmplă pe ecran, atunci este un semn că este ceva grav în neregulă cu filmul, așa că dragă Bye Bye Man, nu o să mă mai gândesc la tine decât poate la final de an, mai mult de 1 nu pot să îți dau.

 

0.5 out of 5 stars (0,5 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Immaculate

Immaculate

A trecut ceva vreme de la ultimul film horror cu popi și religie, așa că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *