Crazy rich asians

Crazy rich asians

PRI 011 – Crazy rich asians

Este filmul care a făcut valuri în toamna lui 2018 în toată lumea, fiind o comedie romantică plasată în Singapore și cu personaje, așa cum ați dedus din titlu, de origine asiatică. Sincer, nu am înțeles nebunia cu acest film, este doar un banal film romantic, veșnica poveste a fetei sărace care se îndrăgostește de băiatul super mega bogat, familia acestuia nu o acceptă, necrezând că este bună (a se citi sărăntoacă) pentru moștenitorul imperiului, dar cu timpul mama înțepată se deschid și învață să accepte că banul nu înseamnă totul.

Este plin de clișee de la început la sfârșit, se desfășoară exact cum ne așteptăm, doar că ne desfată privirile cu o opulență rar întâlnită prin filme, de la locații extravagante la petreceri fastuoase, de la haine sclipitoare la mâncăruri pe care îți este milă să le înfuleci. Totul sclipește și îți fură ochii de la povestea lipsită de orice dram de originalitate.

Singurul lucru cu adevărat bun pe care îl pot scoate în evidență este veterana Michelle Yeoh, în rolul mamei reci, care interpretează fenomenal rolul, ți se face ție, spectator, frică de cucoana de gheață din film, darămite fetei nevinovate din film.

Nu este un film chiar dezastru, dar este slab, hai să zic cel mult mediocru, și nu înțeleg  ce e cu toate laudele aduse la adresa lui, în afară de ambalajul cu adevărat aurit (uneori e prea porno din acest punct de vedere, ridicând superficialitatea pe un piedestal), Crazy rich asians este de o predictibilitate sforăitoare. Ca o comparație, este 50 shades-ul asiatic dar fără biciuri și cu 2 actori, nu scânduri, în rolurile principale.

Doar pentru că este cu actori asiatici și, din punct de vedere american, sparge barierele reprezentativității? Păi și tonele de comedii romantice chinezești și japoneze ce bariere mai sparg? Se regăsesc pe acolo filme infinit mai bune decât acest Crazy rich asians, dar nah, cine să le bage în seamă? Că este greu pentru americani să fie atenți la film și să și citească subtitrări în același timp.

Ce este mai grav este că accentuează stereotipurile despre persoanele de origine asiatică și asta dăunează grav percepției generale, dar cine să mai vadă asta când filmul este plin de opulență?

Nota 5

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Battle on Buka Street

Battle on Buka Street

Din când în când îmi place să mai bag câte o premieră, adică sper că-s …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *