Detective Dee: The four heavenly kings

PRI 021 – Detective Dee: The four heavenly kings (Di Renjie: Zhi sidatianwang)

Detective Dee: The four heavenly kings (au un mare apetit chinezii pentru titlurile lungi) continuă povestea tânărului detectiv Dee care acum este nevoit să supraviețuiască unor atentate la viața lui. De fapt, nu neapărat la viața lui, ci este luat la ochi pentru a fi ușurat de un obiect miraculos și plin de magie (cum naiba altfel), un fel de suliță neprețioasă făcută din niscai fir pubian de puță de dragon virgin sau ceva asemănător.

Colac peste pupăză, o nouă amenințare planează asupra familiei regale, o gașcă de magicieni vrea să distrugă dinastia conducătoare a imperiului chinezesc și să pună mâinile pe putere.

Astfel, Dee, împreună cu câțiva aliați, unii mai vechi, unii mai surprinzători, trebuie să împiedice lovitura de stat.

Dacă primele două părți au avut fantezie cât să nu dea în mintea copiilor, în Detective Dee: The four heavenly kings fantezia deja atinge cote prea înalte și cade pe panta ridicolului.

Rămân în continuare de apreciat cinematografia superbă, cu cadre largi, fermecătoare, și costumația cu o grijă infinită pentru detalii.

Dar nu am mai putut să iau filmul în serios în momentul în care dispare grija pentru coerența poveștii.

Interesul a fost investit mai mult în a ne aduce monștri cât mai mari și farmece cât mai întortocheate încât conceptul de bază, cel al unui Sherlock Holmes antic, s-a evaporat.

Și parcă totul arată mai fals ca înainte, nu se îmbină deloc CGI-ul cu lumea reală, ca exemplu, ditamai gorila (a la King Kong) sare de pe un acoperiș pe altul fără să producă vreo daună.

Chiar dacă este o dezordine de neînțeles în Detective Dee: The four heavenly kings, poți mulge câteva momente de distracție, dar rămâne categoric cea mai slabă parte din această trilogie care a pierdut din calitate cu fiecare film adăugat la numărătoare.

Revine în rol principal același Mark Chao (Pi zi ying xiong 2 – bun film de acțiune –,  Chronicles of the ghostly tribe) din filmul secund, Young detective Dee: Rise of the sea dragon (Di Renjie: Shen du long wang) dar, din nefericire pentru el, nu se ridică la nivelul lui Andy Lau, cel care l-a jucat pe Dee la deplina lui maturitate în primul film, Detective Dee: The mystery of the phantom flame (Di renjie: Tong tian di guo).

Nu am cum să îi dau mai mult de un 5.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

King Kong

Am făcut eu King Kong din 1933 și Skull Island din 2017 și ratam King …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *