Eraser: Reborn

Eraser: Reborn a venit parcă de nicăieri, auzisem ceva de un reboot, remake, reborn al filmului Eraser cu Arnold Schwarzenegger, dar nu i-am dat mare atenție, părea a fi doar o păcăleală de 1 aprilie. Dar iată că filmul a apărut. Este sau nu păcăleală? Rămâne de văzut.

🎬 Premisă

U.S. Marshal Mason Pollard (Dominic Sherwood) este un agent specializat în volatilizarea martorilor importanți înainte unor procese capitale. Cam cum se evaporă politicienii noștri cu câteva zile înainte de a afla că-s condamnați la pârnaie cu executare.

Mason este cel mai bun pe treaba lui, uneori ascunde atât de bine martorii că nici el nu îi mai găsește.

În film trebuie să o protejeze pe Rina Kimura (Jacky Lai) care a zgândărit pe cine nu trebuie, șutind niște informații de maxim interes și ceva cașcaval care la noi ar duce la o pușcărie cât 10 cărți scrise în 2 luni.

Pe urmele ei se lansează hoarde de mitraliori indescifrabili și câțiva mai specializați pe cafteală de aproape, așa că Mason și Kimura se pun pe fugă taman în Ferentariul original, un oraș din Africa de Sud cu multe animale pe stradă.

💭 Comentariu

N-a fost Eraser un film cine știe din punct de vedere al calității, dar comparat cu Eraser: Reborn pare a fi o capodoperă.

Rar mi-a fost dat să văd un reboot atât de slab precum filmul de față.

Toate elementele care au făcut din Eraser un film distractiv lipsesc aici cu desăvârșire.

Nu că este Arnold vreun mare actor, dar are o prezență impunătoare și simpla lui vedere te trimitea direct la raionul cu hârtie igienică.

În Eraser: Reborn l-au ales pe Dickulescu Nesculărescu ăsta, un no name pe marele ecran care n-are nici carismă, nici fizic meseriaș, nimic care să îți facă plăcere urmărindu-l.

De fapt, filmul n-are niciun actor recognoscibil (nu pentru mine, se pare că au luat distribuția serialului Shadowhunters și au băgat-o aici), se simte că este o producție scârțară care a făcut economii în toate departamentele, de la actorie neinspirată la efecte speciale jenant de proaste, de la regizorul nimeni-n drum la coregrafie penibilă, de la logic lipsă la editarea catastrofală.

Zici că este o versiune a lui Eraser făcută de băieții nigerieni pe buget de-o scobitoare ciuntă, măcar nigerienii o fac din pasiune.

Eraser: Reborn ia premisa originală, o decojește de aspectul spectaculos, al armelor futuriste, elimină sentimentul de grandoare și astfel rămânem cu un film simplu de acțiune, care nu iese cu nimic în evidență, unul de categorie B spre C de nici ProTV nu ar da bani să-l cumpere pentru a-l difuza.

Nici nu vine cu ceva nou, taman ce am urmărit Eraser și punctele principale ale acestuia sunt reluate cu sfințenie în reboot, deci 0 barat pe palierul imprevizibilității.

Ce este mai trist, dincolo de lipsa de originalitate a poveștii sau de absența completă a farmecului actorilor, este proasta încropire tehnică a filmului.

Acțiunea nu are fluență, se simte și se vede că-s scene regizate, editarea groaznică transformă luptele în bucăți neomogene de secvențe dezlânate, uneori figuranții acționează ridicol și rizibil, trag aiurea în pământ fără să vadă inamici sau își pun amortizoare la arme înainte de a purcede la un asalt silențios, dar urlă din toți bojocii de se alertează toată planeta.

Am râs de cât de prost era regizat filmul per ansamblu, se simte un dezinteres total pe toate planurile.

Cât despre CGI, ăsta este cireașa otrăvită de pe tortul mucegăit al filmului, finalul este catastrofal din acest punct de vedere. Niciun regizor care se respectă, niciun studio care n-are sediul într-un beci, nu ar accepta așa ceva în varianta finală de film.

King Kong din 1933 are niște animale mai realiste decât cele CGI din Eraser: Reborn.

Bă nene, că era să uit, deci este un capitol întreg în film în care unii se îndreaptă spre o misiune complexă și, în loc să finalizeze planul de bătaie, stau și discută despre ce înseamnă apartheid și ce nenorocit a fost pentru negrii din Africa de Sud.

Nici la un seminar despre apartheid nu aflam atât de multe amănunte așa cum am aflat din Eraser: Reborn.

🏆 Verdict

Hollywood nu mai are niciun stăvilar când vine vorba de nerușinare.

Eraser: Reborn este un pardaf de film, fără vreo calitate izbăvitoare, care este atât de prost făcut încât cele cu „Steven Seagal la bătrânețe par de Oscar.

Are acțiune banală, n-are actori carismatici, are CGI execrabil, n-are scenariu competent, are erori grosolane de editare, n-are sughițuri în a plagia prost primul film.

Pur și simplu, Eraser: Reborn erases tot ce a avut bun Eraser‟ și ne oferă o porcărie de film greu de finalizat.

Singurul motiv pentru care braconez 2 colți de rinocer este peisajul frumos din Africa de Sud.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Fast X

Fast X

Mai are franciza asta combustibil după dezastrul numit F9? O să aflăm odată cu lansarea …

2 comments

  1. Dc nu pot gasi filmul Acosta pe netflix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *