Escape of shark

Am descoperit un nou serviciu de streaming, iq.com și Escape of shark este primul film văzut acolo.

Ah, nu vă îngrămădiți să îl accesați, este numai cu chinezării și deși este foarte ieftin, doar 4 dolari pe lună, motivul este simplu, aparent sunt numai porcării acolo. Denumirea serviciului, IQ, n-are nicio treabă cu acronimul pe care-l știm cu toții, ba din contră.

De ce am văzut Escape of shark, deși după titlu era clar la ce trebuia să mă aștept? Ei bine, o caracteristică a filmelor de pe iq.com este aceea că-s foarte scurte, 65-75 de minute, deci pierderea de timp nu-i mare.

Și Escape of shark asta este, pierdere de vreme. Au zis chinezii că de ce doar Hollywood-ul să aibă Sharknado-ul lor? Au băgat și ei unul, nu la fel de absurd, dar pe acolo.

Pe scurt, o insulă stațiune turistică este lovită de un cutremur și tsunami-ul produs aduce cu el nu numai distrugeri masive, ci și un rechin cu mare poftă de tocat carne umană.

Nici n-am reținut cum se numesc personajele, în afară de eroul ad-hoc, doar ăstuia i-am ținut minte numele din buletin, Wang Lei, nici nu contează, oricum întreaga poveste merge în aceeași direcție ca orice film cu creaturi maritime care se răzbună pe om.

Nu seamănă cu Jaws (cel puțin, nu cu ăla bun), ci mai degrabă cu Piranha, filmul se bazează pe țâțe și rechini, buci și sânge, dar cum vorbim de China, nu avem nuditate, ci doar domnițe apetisante îmbrăcate sumar cât să-ți scoale suscite interesul.

Se dă o bătălie cruntă între rechinul ucigaș și păpica lui captivă într-un hotel inundat. Ăsta este filmul pe scurt.

Escape of shark n-are nicio treabă cu verosimilul, rechinul zici că are comportament uman pentru că-i tare ranchiunos și intră ca bezmeticul în toate obstacolele pentru a le dărâma și a ajunge la haleala fragedă care se zbate inutil dincolo de pereți. Nu contează ce nimerește în cale, uși, ziduri, rechinul nostru dă cu capu-n toate și nici nu amețește.

Stereotipia este la mama ei acasă, de la eroul cu probleme alcoolice care se trezește brusc până la fițosul de bani gata care se dă mare șnapan, dar sfincterul i se relaxează subit în caz de pericol, de la șeful abuziv și pus pe căpătuială până la muierile prezente pe ecran doar să-și etaleze mărimea cupei la sutien, Escape of shark este prototipul clasic al filmului de categorie inferioară care n-are nicio pretenție în afară de aceea de a exista.

Efectele speciale sunt și ele ridicole, nici n-are rost să mai aduc aminte de ele. Bine, filmul nu este atât de prost pe cât sunt cele Sharknado, dar măcar alea erau conștiente de ridicolul lor, aici se încearcă o dâră de dramatism și seriozitate, dar nu îi reușește deloc, personajele o dau în prosteală ieftină pe care scenariul o confundă drept comedie.

Așa cum scriam la început, durata este incredibil de scurtă dar, cu toate astea, mi s-a părut lung filmul pentru că n-are timpi morți, concentrează acțiunea a 90-110 minute în cele 65 ale sale și măcar nu plictisește.

Nu se ocupă deloc de caracterizarea personajelor pe ideea că oricum le știm din alte filme și intră direct în pâine, ceea ce asigură o (s)curgere fluentă a firului narativ și a acțiunii din film.

Este un film gogoman? Păi cum altfel, asta și așteptam de la el, dar măcar s-a gătat repede, așa că nu mă miră că-i inund 3 etaje.

Chiar dacă sunt convins că voi da de multe măgării, o să insist cu acest iq.com, poate la un moment dat voi descoperi și filme care merită, că vorba aia, la o oră cât durează fiecare, mare pagubă-n orez.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link IQ.com

About admin

Check Also

The roundup: Punishment

The roundup: Punishment

Se pare că nu trece anul și mai apare un film din această serie, 2024 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *