Goosebumps 2: Haunted Halloween

Goosebumps 2 - Haunted Halloween

Goosebumps 2: Haunted Halloween continuă aventurile fantastice care prind viață din cărțile scrise de R.L. Stine.

Nu prea are legătură cu primul, așa că nu trebuie să urmăriți prima parte pentru a o pricepe pe asta, pentru că spune practic aceeași poveste dar alți actori. Dacă îl vedeți pe ăsta, atunci l-ați văzut și pe primul, reciproca fiind valabilă.

În orășelul Wardenclyfe (denumit după turnul lui Tesla) se fac pregătiri febrile pentru Halloween și aici întâlnim trupa de puștani care vor reprezenta nucleul filmului: grăsunul Sonny, prietenul acestuia, Sam, și sora mai mare a lui Sonny, Sarah (toți cu S, să fie aliterația completă).

Cum era de așteptat, cei doi băieți nu intră în categoria celor populari, sunt luați la mișto și batjocoriți de o gașcă de adolescenți, aparent, macho, pentru a avea la final motive să pe bage pe gât și ceva mesaje pacifiste.

Pentru a uita de problemele de la școală, Sonny și Sam pun pe roate o mică afacere, strângând gunoiul altora în speranța că vor găsi la un moment dat o comoară.

Misiunea lor are succes atunci când sunt trimiși să facă niscai curățenie la o casă dărăpănată și găsesc o carte încuiată. Și ce faci când găsești așa ceva? Normal că o descui imediat.

Ei bine, deschizând cartea și rostind o intonație ispititoare (că doar ce se poate întâmpla?), cei doi aduc la viață o păpușă ventriloc, pe Slappy, care are puteri magice, putând anima orice obiect pe care îl vede.

Deși este drăguț la început, ajutându-i pe cei doi băieți în problemele lor sociale, Slappy se dovedește rapid destul de malefic, dorind o familie a sa și făcând orice pentru a o obține.

Enervat de eforturile depuse de trupa celor 3 S de a scăpa de el, Slappy aduce la viață tot ce prinde în cale. Și cum este Halloween, vă imaginați ce fel și fel de creaturi încep să mișune prin Haunted Halloween.

Goosebumps 2 este un film de aventură plin de fantezie și imaginație adresat în special copiilor și adolescenților aflați în prima perioadă a pubertății, așa că nu o să fiu atât de al dracului, pentru că este clar că nu aveam ce căuta la un asemenea film, nefiind în publicul țintă.

Scenariul nu este unul care să câștige premii, ba din contră, este extrem de previzibil și plin de clișee (chiar este un moment în film în care o glumă face mișto de asta), plus că nici nu dă mare atenție unor detalii care țin de logică.

Da, știu, este un film în care o păpușă aduce la viață fel și fel de monștri, vrăjitoare, dovleci sculptași, ursuleți gumați, deci de unde naiba logică?

Dar nu la asta mă refer, ci la inconsistențele generate de editarea proastă, cum ar fi lucruri care arată total diferit filmate din mai multe unghiuri (gen o fereastră are anumite dantelării într-un cadru care nu mai apar în următorul cadru), dispar din scenă lucruri și nu ca prin magie, ci din lene și dezinteres, nu se ține seama de continuitatea noapte-zi, ba este zi, ba se face imediat noapte ca după o scenă de câteva minute să se facă iarăși zi.

Cum filmul este pentru copii, probabil regizorul (Ari Sandel) nu s-a deranjat prea mult pentru a elimina astfel de erori.

Trecând peste asta, Goosebumps 2 este un film imaginativ, cu o gașcă de prieteni lipicioși la suflet pe care îi îndrăgești rapid și care trec printr-o noapte cu adevărat specială, dar și terifiantă, încercând să-și salveze orășelul de invazia creaturilor magice, care de care mai diversificate.

Goosebumps 2 păcătuiește și aici pentru că ne bombardează cu o multitudine de creaturi interesante și inovative, dar care sunt în mare parte de pomană prin preajmă, neavând mai nimic de făcut, apar și dispar imediat. Aș fi preferat un număr mai restrâns de creaturi, dar pe care să le văd mai des în film.

Ca exemple, Big Foot și Werewolf apar de vreo 2 ori, ne fac cu mâna și apoi aleluia, nu mai dăm de ei, sunt prezenți doar să dea bine în poster. Înțeleg că au vrut să ne impresioneze prin numărul imens de creaturi mistice, dar bugetul drastic redus față de primul film nu le-au permis să se desfășoare atât de mult pe cât și-au dorit.

Dacă scenariul ar fi fost mai cizelat și nu ar fi aruncat asupra noastră cu toată această harababura de personaje, poate că ieșea ceva mai bun. Dacă depuneau același efort și pentru un scenariu apt așa cum au făcut-o pentru reclamele mascate (sau direct pe față) la produse Sony, Apple, Pringles sau Red Bull, am fi avut un film care să satisfacă și adulții.

Dar pentru o aventură copilăroasă, la care nu trebuie să stai să despici firul în patru și să o iei ca atare, Goosebumps 2: Haunted Halloween este un film aproape drăguț, dar care nu-și justifică prezența pe marile ecrane, putea fi, la fel de bine, un film de sâmbătă dimineața difuzat pe unul din posturile de televiziune destinate copiilor.

Dacă aveți niște puștani de care vreți să scăpați pentru puțin timp, că filmul nu durează foarte mult, atunci Goosebumps 2 este o variantă de luat în calcul.

Eu unul mă rezum la un 4 dat cu indiferență.

 

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The Flash

The Flash

Pentru un asemenea film, cu siguranță The Flash nu s-a grăbit deloc și după grămezi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *