Hotel Mumbai

Hotel Mumbai

Hotel Mumbai este un film inspirat de evenimente reale care relatează atacurile teroriste dintr-un fatidic noiembrie 2008 comise în Mumbai, iar filmul se concentrează pe hotelul Taj Mahal acolo unde teroriștii dobitoci au făcut cel mai mare prăpăd.

Dacă sunt oameni pioși și sensibili la orice cuvânt negativ adresat religiei, îi rog să părăsească incinta pentru că le vor sângera ochii dacă vor citi rândurile următoare.

Filmul nu stă prea mult pe gânduri și pornește imediat nenorocirile cauzate de teroriștii controlați la distanță de liderul Taur care latră ordine pe care spălații pe creier de ideea unui Rai primitor le execută cu sfințenie.

După două atacuri mai pricăjite, vorba vine, troglodiții se refugiază în hotelul Mumbai acolo unde se află peste o mie de musafiri și circa cinci sute de angajați care se transformă în carne de tun pentru așa-zisul război sfânt.

Sunt introduse câteva personaje pentru a crea o conexiune mai puternică între spectatori și drama umană prin care trec cei din film. Printre ei se numără Arjun (Dev Patel), un angajat al hotelului care simte că este de datoria lui să facă tot posibilul pentru a salva cât mai mulți musafiri pentru că în concepția hotelului clientul este Dumnezeu.

Avem și câțiva străini ca David (Armie Hammer) sau Vasili (Jason Isaacs) care devin ținte principale pentru atentatori, ei fiind marfa de calitate, străină, nu gunoaiele locale care nu-i ajută cu nimic în îndeplinirea misiunii lor sfinte.

Descreierații nu sunt decât niște puștani rașchetați pe creier care nu ar fi trebuit să provoace atâta nenorocire, dar din cauza slabei pregătiri a poliției din Mumbai, redusă numeric și înarmată cu flinte antice, turbații își văd liniștiți de treabă până când forțele speciale din Delhi își urnesc turbanele într-o viteză de melc spre Mumbai pentru a pune capăt turbulențelor ucigașe.

Hotel Mumbai arată, a nu știu câta oară, că viața va bate întotdeauna filmul, scenariul este imprevizibil, nu știi cine va muri, nu urmează, în mare parte, clișeele eroice din filme fictive, atât teroriștii, cât și ostaticii iau decizii inteligente, și tocmai de aici intervine necunoscutul, nu știi în ce direcție o va lua filmul pentru că nu poți ghici intențiile personajelor decât destul de târziu.

Tensiunea și dramatismul urcă la cote tot mai alarmante pe măsură ce timpul trece și răbdarea teroriștilor devine tot mai subțire, iar faptul că mare parte din film este vorbit în limba nativă oferă o senzație stranie de autenticitate care parcă-ți scrie numele în registrul clienților și începi să te temi că vei auzi o ciocănitură fatală în propria ușă, pentru că am simțit că filmul m-a aruncat într-una din încăperile luxoase ale hotelului.

Filmul nu are eroi de tip Rambo, ci avem parte de oameni simpli puși în fața unor situații excepționale și care reacționează pe cât pot de bine în atare condiții pentru a supraviețui când la fiecare colț pândește moartea.

Iar imaginile surprinse de la fața locului, cele reale, care sunt intercalate în film, contribuie la maximizarea dramei la care suntem martori.

Nu știu cât de apropiate de realitate sunt evenimentele prezentate în film, mai ales în ceea ce privește personajele pe care le urmărim de-a lungul acestei situații terifiante, probabil multe sunt fictive, dar nici nu contează asta, importante sunt semnalele de alarmă pe care filmul le trage, semnale pe care oamenii zdraveni la cap ar trebui să le bage la cap.

Cel mai important mesaj este spus clar și răspicat chiar de un scurt dialog dintre personaje:

– Să ne rugăm!!!

– Fuck your prayers, din cauza lor s-a ajuns aici.

Mai mare adevăr nici că nu există. Ne considerăm o specie superioară dar realitatea este că suntem niște tâmpiți incorigibili, pentru că ne omorâm de mii de ani și purtăm războaie sângeroase din cauza unei prostii inventate de câțiva băieți deștepți pentru a controla masele de idioți retardați majoritari pe acest pământ.

Da, mă refer la religie, cel mai mare criminal prezent pe Terra și, probabil în Univers, care nu a adus nimic bun în istoria omenirii, ci doar mormane infinite de cadavre în numele unor personaje inventate acceptate ca reale de naivitatea prostească a celor săraci cu duhul.

Referitor strict la film, chiar recenziile de pe IMDB arată cât de proști sunt oamenii, mulți cretini notând cu 1 pentru că au fost deranjați de adevărurile spuse de Hotel Mumbai.

V-am zis că voi da de pământ cu dragostea de moaște a pulimii, omenirea ar fi fost mult mai liniștită fără religie și Hotel Mumbai spune direct și fără menajamente că fanatismul religios trebuie eradicat.

Îi dau doar 9 pentru că Hotel Mumbai are câteva elemente care m-au zgâriat pe ochi, dar altfel, este un film excelent care va deranja prostimea pioasă, dar transmite mesaje care ar trebui să ne trezească din letargia fatală insuflată de religie.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The teacher`s lounge

The teacher`s lounge

Propunerea Germaniei pentru cel mai bun film străin la premiile Oscar 2024 este Das lehrerzimmer. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *