Insomniacii

Insomniacii🎭📜 INSOMNIACII – Spectacol de teatru (Gheorghe Ifrim, Marius Chivu, Florin Busuioc).

 

🎬 Este o comedie despre trei personaje ce nu se cunosc în prealabil dar ale căror destine se intersectează pe o bancă într-un parc, noaptea, sub clar de Lună.

 

🍿 Sătul de audiența nesimțită de la cinema, cocalari infecți și pițipoance retarde, am început să mă duc și la teatru. Dar tot la cinema.

Experiența a fost una plăcută, alt public, intelectual sau cel puțin civilizat pentru care telefonul sau vorbitul au devenit istorie pe parcursul spectacolului.

Piesa este o comedie verbală, cele trei personaje fiind total diferite unul față de celălalt, au concepții distincte asupra vieții și fiecare vine la pachet cu o poveste hazlie spusă în cel mai fistichiu mod.

Ba chiar sunt atât de stranii pățaniile lor încât ai impresia că acea bancă dintr-un parc aievea nu este bancă, dar cămașă de forță și parcul nu-i parc, ci spital de nebuni.

Florin Busuioc își face cel mai târziu apariția în scenă, dar are și replicile cele mai zemoase. Or poate mi s-au părut așa pentru că am fost lovit de sindromul vedetei.

Deși amuzante, replicile mustesc de simbolism profund, de metafore cu privire la natura umană și au evidente urme de tristețe dramatică.

Insomniacii

 

Un ochi râde de prostiile spuse de trioul zurliu, dar celălalt plânge pentru că vede dincolo de hâtrul replicilor și identifică multă tragedie umană.

Însă comedia este cea predomină, partea cu amărăciunea este reportată pentru acasă, că abia după terminarea spectacolului te lovește bine de tot mesajul transmis.

 

👍 sau 👎? Mi-a plăcut spectacolul, dar nu am cu ce face comparații, se vede că-s un ghiolban de la „țară‟, n-am mai fost la teatru. Cel puțin nu la unul din acesta adevărat.

Apăi fusei eu la Sala Palatului la un concert simfonic în blugi și tricou pe când ceilalți erau la patru ace și doamnele în rochii, semințele îmi mai lipseau, așa că este clar că nu-s „cultivat‟ în această artă, eu mi-s cu filmele. Dar măcar sunt respectuos cu cei din jur.

Hai că am divagat de la această piesă de teatru care mi-a deschis apetitul și voi mai perora pe aici când și când dacă voi mai prinde ocazia să am vreo reprezentație în oraș.

 

🏁 De final ce să mai scriu? Comedia de limbaj este ilară dar și cu mult tâlc și actorii sunt pe treaba lor, așa mi s-au părut. Cum or ține minte atâtea replici fără să fie nevoie de duble ca la cei de film?

Așa că nu-mi rămâne decât să mă ridic în picioare, să aplaud și să strig bis de 8 ori.

4 out of 5 stars (4 / 5)

About admin

Check Also

Fabrica de comedie

Fabrica de comedie

🎭📜 🎤 FABRICA DE COMEDIE – Spectacol de umor (Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Leonid …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *