Into the grizzly maze

Into the grizzly maze

3 out of 5 stars (3 / 5)

Into the grizzly maze sau, pe scurt, Grizzly, este un film despre o albină orfană aflată în căutarea stupului unde și-a petrecut copilăria.

Hello!!! E doar o glumă, evident că titlul este foarte sugestiv, nu e greu de ghicit despre ce e filmul.

Într-un oraș de munte, dar munte din ăla adevărat, cu creieri mulți, braconierii descreierați și defrișările masive au băgat în boală fauna locală, în special un urs, grizzly, evident, care o ia razna și nu mai ține cont de nimeni și nimic, el vrând doar să transforme în hălci de carne suculentă orice biped care-i iese în cale.

Doi frați care se au ca apa cu uleiul sau maneliștii cu gramatica, Rowan și Beckett, unul proaspăt fost pușcăriaș, celălalt polițai mândru, sunt nevoiți să facă echipă prin pădurile dese pentru a încerca să mai salveze câte ceva din ăia care au picat în labele ursului.

Bineînțeles că fiecare are și câte-o gagică de salvat, avem de-a face și cu o poveste de corupție, dar cam subțirică, să nu strice pofta ursului, nu lipsește nici expertul țăcănit care se crede cel mai cel.

Nu mă așteptam la cine știe ce din partea lui Grizzly, dar este destul de entertaining, chiar dacă este predictibil până în măduva oaselor, compensează prin tensiune, prin teama emanată de personajele aflate în calea ursului, umblând aiurea printr-o pădure stăpânită doar de un singură vietate lipsită de milă.

Grizzly este destul de violent, altă trăsătură care m-a surprins, nu face rabat de la mațe înșirate ca niște culmi de rufe, de membre rătăcite de trupuri, de găleți de sânge și urlete terifiante.

Dintre toți actorii cel mai bine joacă Bart. Și nu joacă rol de om, este chiar ursul, da, minune mare, nu e CGI, este un urs adevărat, are și pagină pe imdb (http://www.imdb.com/name/nm1212069/reference), este destul de prolific.

N-o fi el atât de fioros ca ăla virtual al lui Nolan din The revenant, dar își face treaba cu colți și gheare.

Revenind la actori, fac treabă destul de bună, nu-s ei cei mai de seamă, dar nici de aruncat nu sunt, James Marsden și Thomas Jane îi joacă pe cei 2 frați, se mai amestecă în ciorbă și Billy Bob Thornton, unul din fericiții care au avut-o de soție pe Angelina Jolie.

Dacă e ploaie afară și nu aveți nimic mai bun de făcut, merge de minune Grizzly, un film de nota 6 care, deși se dorește a fi unul de groază, găsește timp să ne mai arunce și câte un mesaj ecologist pe ici, pe acolo, printre măcelurile provocate de al nostru drag grizzly.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Dersu Uzala

Dersu Uzala

Iată o coproducție total atipică la care nu m-aș fi gândit. Dersu Uzala este un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *