Angry birds

Angry birds

2 out of 5 stars (2 / 5)

Cam târziu apărut, perioada lui de glorie s-a cam dus (acum e în vogă Prostemon Go), Angry birds este ecranizarea jocului, culmea, cu același nume.

Pe-o insulă în vârf de ocean sălășluiesc în pace diverse specii de păsări, toate nezburătoare, care se-nchină la statuia zeului lor, un vultur, singurul capabil de a-și folosi aripile pentru scopul lor inițial.

Însă nu toate-s iarbă și viermi pe insulă, ne întâlnim cu Red, o păsărică supărată foc pe toți și toate, care nu prea suportă toată această falsitate superficială a politeții diabetice și, ori de câte ori are ocazia, își bagă penele-n ea de pace și răbufnește cu furie, nemaiținând seama cine-i pică în gheare, lucru care-l îndepărtează complet de toate păsările, fiind lipsit de prieteni și luat la mișto încă din copilărie.

În urma unui proces este condamnat la cea mai grea pedeapsă pe care această comunitate o cunoaște, cursuri de stăpânire a furiei unde se întâlnește cu Chuck rapidul, Bomb explodatorul și Terence cel mare și mut.

Între timp, pe insulă își fac apariția porcii în aparență cu intenții prietenești, plini de cadouri, dar cu planuri diabolice și tot greul salvării insulei pică pe Red și mânioșii lui, că vor, că nu vor, se înhamă la o misiune periculoasă.

Filmul nu m-a convins deloc în prima jumătate care e absolut oribilă, nu conține nimic de calitate, o sforăială generală condimentată pe ici, pe colo, cu câte o încercare eșuată de glumă obscenă, așa cum ați văzut în trailer. Deja îmi blestemam zilele că pierd timpul cu așa ceva.

Dar a intrat în partea secundă, cea a misiunii de salvare și toți și-au mutat cartierul general pe insula porcilor, moment în care se declanșează acțiunea, chiar dacă umorul este în continuare absent, măcar am avut parte de ceva agitație.

Per total, se vede clar că filmul a avut ca țintă principală puradeii, nu a conținut mai nimic interesant care să atragă atenția părinților.

Sau poate că da, Angry birds poate fi interpretat și ca o alegorie cu privire la cotropitorii albi (porcii) care năvălesc peste alte popoare (aici exemplele sunt nenumărate, de la indienii americani până la musulmani) și le jefuiesc de bogății fără pic de milă, iar băștinașii reacționează prin atacuri cu bombă (sună cunoscut?). Dar poate dau eu o interpretare prea fantezistă unui simplu pentru copii.

Filmul mai aruncă din când câte un apropo la alte filme, cum ar fi Shining, are muzică veche dar bună (I will survive, Like a hurricane, Never gonna give you up și, mai ales, Bad din trailer), elemente care mai saltă un pic interesul, dar nu prea mult.

Actorii sunt unul și unul dar nu prea au avut material decent la dispoziție. Nici animația nu a fost cine știe ce, pare cam de mâna a doua sau a treia (deh, Pixar e de vină cu animațiile lor excelente).

Copiii cred că vor adora filmul, adulții probabil nu și-l vor mai aduce aminte a doua zi, nota 4. Despre ce film era vorba?

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Kung fu panda 4

Kung fu panda 4

Trec direct la Kung fu panda 4 că nu am mai avut timp sau răbdare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *