Kidnap

Kidnap

Kidnap este un film realizat undeva prin anul 2014 dar din cauza problemelor studioului legate de faliment, filmul a zăcut în cămară, la păstrare şi a văzut lumina zilei abia acum, în august 2017.

Mă rog, în august în cinema, că el umblă hai hui pe Internet încă din mai.

În acest film un copil este răpit şi un părinte cu o serie de abilităţi speciale nu se lasă deloc până când nu îi găseşte pe răpitori.

Ups, am greşit prezentarea filmului, nu este Taken, este Kidnap.

De fapt, la naiba, este acelaşi lucru, doar că acum mama este cea care nu se opreşte de la nimic pentru a-şi recupera odrasla şutită de sub nasul ei.

Este o zi ca oricare alta într-un parc şi Karla se distrează cu băieţelul ei în bucata de timp care îi este atribuită de tribunal. Doar că un telefon nenorocit o determină să se depărteze câteva minute de Frankie, timp suficient ca acesta să fie înhăţat de un cuplu de ţărani neciopliţi.

Cum scenariul ţine cu eroina noastră, ea reuşeşte să vadă în ce maşină este urcat Frankie şi este brusc cotropită de un val uriaş de adrenalină şi în ea se nasc nişte abilităţi de şoferie mai ceva ca-n Schumacher şi Senna la un loc, aşa că nu are timp de stat la taclale cu poliţia şi ia problema în propriile-i mâini pentru a-i stopa pe ciumpalaci.

Şi în cam asta constă tot filmul, o lungă, prea lungă, urmărire cu maşini, pe alocuri absolut neverosimilă.

Halle Berry încearcă, săraca, din răsputeri să-şi dea tot interesul pentru a scoate untul din scenariu, este destul de plauzibilă în rolul mamei îngrozită de posibila pierdere a puştiului său, i se citeşte pe faţă teroarea şi simţi că este capabilă de orice pentru a nu-i pierde urma.

Dar din păcate, scenariul este foarte tâmp, adică se transformă Karla într-un fel de Cat Woman (aţi prins aluzia?) pentru că are nişte simţuri ireale, de câte ori se găseşte la o bifurcaţie sau intersecţie de drumuri, întotdeauna simte direcţia cea bună şi reuşeşte să găsească maşina pe care o urmăreşte într-un ocean de maşini.

O astfel de situaţie sunt sigur că îţi dă o energie nemaivăzută dar nici în halul ăsta, să devii un supererou formidabil care are parcă un simţ olfactiv imbatabil, reuşind să-i miroasă pe nenorociţi de la kilometri depărtare.

Şi mai sunt destule astfel de aberaţii în scenariu, cum ar fi lipsa totală a poliţiei, evident că atunci când ai nevoie de ea, nu este de găsit, dar dacă arunci un chiştoc pe geam, te trezeşti urmărit de sute de maşini de parcă ai fi cel mai mare criminal. Dacă urmărirea avea loc pe un drum părăsit de lume, mai înţelegeam, dar mare parte din ea are loc pe autostrăzi şi şosele populate de maşini şi peste aşa ceva nu se poate trece cu vederea, mai ales că acest joc de-a şoarecele şi pisica se lasă cu destule victime metalice dar nimeni nu se sinchiseşte să anunţe poliţia când maşini se răstoarnă la foc automat pe drum.

Haida-de, că pute rău a scenariu scris de habarnişti.

Un alt lucru care lasă de dorit este editarea teribilă a filmului, sincer, aveam impresia că urmăresc o versiune brută a lui Kidnap, pentru că producţia nu pare finalizată, tranziţii absurde şi scene ilogice sunt la tot pasul. Ce să mai zic de modul de filmare sărac cu duhul care se vrea artistic în anumite secvenţe. Bravo pentru intenţie, huo pentru momentele jenante în care şi-a găsit regizorul s-o ardă în figuri de artist.

Nu mai zic de nepăsarea editorilor care nu s-au spetit prea mult să ascundă dublurile actorilor, de câteva ori m-am pomenit cu oameni străini în maşină pentru că ştiam că Halle Berry este actriţa principală, dar de multe ori te trezeşti cu altcineva în maşină, recte dublura ei. Exagerez un pic, nu sunt chiar atât de evidente chestiile astea, dar m-au scos din atmosfera filmului (aia câtă era).

Acum dacă tot am dat cu el de pământ, să scot şi ceva miere la înaintare, Kidnap este acel tip de film atât de prost realizat încât devine distractiv.

Cu toate problemele lui, reuşeşte să te ţină-n tensiune cu această alergătură continuă, cu o mamă neobosită, care vine după tine ca un tsunami, căreia orice i-ai face, nu se opreşte în misiunea ei de a-şi salva copilul, se pare că lui Halle Berry îi priesc astfel de filme cu răpiri. Este un film care nu prea are timpi morţi, odată răpit puştiul, parcă e pe baterii Duracell filmul, o ţine lungă cu acţiunea antrenantă neieşită din tipare, că filmul nu a costat foarte mult, dar mişcarea continuă a maşinilor şi personajelor te ţine oarecum lipit de ecran.

Kidnap este un film tare prost, destul de infantil pe alocuri, cu un scenariu ridicol şi o poveste care nu aduce nimic nou, dar dacă eşti în dipoziţia necesară şi ai alături câţiva prieteni puşi pe şotii, îţi poate oferi ceva amuzament pentru aproape o oră jumătate.

Am vrut să îi dau o notă mai mică, dar cred că mă opresc la un generos 4, chiar dacă trailerul dă mai totul afară din casă.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The departed

The departed

2006 The departed este o dovadă că pot exista și remake-uri bune, fiind versiunea americană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *