Lady bloodfight

Mi-a venit o poftă de un film „`telectual” și nici nu știu cum am pus corneea pe Lady bloodfight. Până la vreo nouă ordonanță militară (cine o citi peste ceva vreme, nu o să priceapă la ce mă refer), m-am conformat și am băgat de urgență filmul.

Încă din primele secvențe mi-am dat seamă că filmu-i caterincă maximă, având ca premisă ceva gen Mortal Kombat, dar numai pentru gagici. Și scena născătoare de intrigi reprezintă o cafteală cu accente filozofice între albul vaporos și pur, pe de o parte, și negrul strâmt și amenințător, pe de altă parte.

Două muieri o dau parte-n parte în finala turneului Kumite, rezultatul este egal și cum doamnele bătăușe nu vor să împartă premiul între ele, se gândesc că o soluție mai bună ar fi să aștepte 5 ani până la următorul turneu, între timp să antreneze fiecare câte o vandammă și apoi, dacă s-o nimeri ca eleva să câștige turneul, atunci profa să revendice premiul. Inteligent, nu? În loc să iei jumătate din ceva sigur, mai bine aștepți 5 ani pentru ceva întreg dar cu șanse minime de reușită.

Dacă mai zic că personajele cunosc fiecare câte-o limbă, una diferită, dar cu toate astea, se înțeleg între ele, sau că se găsesc toți chinezii să o ardă între ei pe engleză, deja cred că mi se scoală prea sus pretențiile.

În fine, dacă mă apuc să despic firu-n patru cu mitraliera, iese mare prăpăd, că tot așa o ține filmul, din sămânță de inteligență într-alta.

Treaba este că trec cinci ani, un nou turneu stă să răsară pe meleaguri ilicite și se adună muierile de prin toată lumea cu gândul de a pune botul, pardon, labele, pe marele premiu.

Lady bloodfight este un film de categorie inferioară, cu un scenariu pescuit din visul umed al unui puștan cu tuleiele erecte, pentru că dialogurile sunt ca niște cioburi târșâite pe creier, logica joacă bambilici cu previzibilul, iar realizarea tehnică pare a fi rezultatul unui proiect de școală.

De actorie ce să zic? Că mă pufnește râsul, protagonista nici măcar nu este actriță la bază, ci cascador, dar cum aici actoria nu prea contează, a fost mai ușor să angajeze o doamnă cascador să scuipe niște replici inapte decât să învețe o actriță mai acătării să dea cu cracul la înălțime.

M-am uitat la film nu să aflu secretul filozofic al unei vieți făr` de păcat, ci să văd gagici puse pe harță și cu cafteala la brâu.

Nu am primit cine știe ce, dar au fost câteva bătăi destul de intense, filmate când lin și fluent, când prea scuturat de aveam impresia că era cameramanul luat la bătaie, dar se simte antrenamentul într-ale artelor marțiale al protagonistei. Nu ai vrea s-o superi sub nicio formă.

Vreți să vă dau nume de personaje? Nu vă ajută cu nimic pentru că oricum știți de la început cine cu cine o bubuie în finală și cine va câștiga.

Aduce cu Bloodsport, Karate kid și Mortal Kombat, o amestecătură între aceste trei filme, deci nimic interesant pe partea de fond.

Dar gagicile sunt faine, luptele nu sunt clasicele tras de păr și băgat deștu-n ochi și nici nu se lasă cu tăvăleli în pat, așa cum își imaginează bărbații ca se termină bătăile între femei, ci se caftesc violent, se lasă cu ojă sangvină la greu, coregrafia este decentă de cele mai multe ori și cam atât.

Altceva nu prea mai am de spus despre Lady bloodfight, doar că nu-s prea lady doamnele, dar este mult blood și mult fight, așa că în lipsă totală de altceva, când plictisul atinge cote maxime și privitul pe pereți a devenit obositor, se poate arunca o pupilă pe un film simplu, fără pretenții, dar care nici nu se screme să livreze ceva mai de Doamne ajută în afară de păruieli feminine.

M-aș mai lega de faptul că bărbații sunt cam porci de la ăl` mic la ăl` mare, iar ăia buni sunt morți, dar deja sunt obișnuit cu exagerările astea de două parale, cu generalizarea făcută de dragul de a arăta Dumnezeu știe ce.

Bine, să o spun pe aia dreaptă, și regizorul mascul portretizează sexul feminin destul de libidinos, așa că este cam confuză treaba, filmu-i regizat de un testiculos, scenariul scris de alți doi malaci, femeile sunt portretizate cam prea sexos, dar și bărbații ca niște porci jegoși.

De încheiere, fără să fiu extrem de rău cu Lady bloodfight, dar un 5 este maxim ce am găsit prin buzunare. Nu vă așteptați la vreun Yip Man, ci la un film de ProTV de sâmbătă noaptea.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *