Max Steel

Max Steel

Max Steel, cred că eram cu creierul la ciclu de am văzut grozăvia asta, este un film inspirat de seria de desene animate transformată într-o linie de jucării al căror protagonist este Max Steel, nume care sună mai mult a star XXX, și nu mă refer la seria cu Vin Diesel.

Nea sulică ăsta este un adolescent plimbat de mă-sa din oraş în oraş, astfel încât s-a transformat într-un singuratic care se teme de contactul social şi îi place să stea în bula lui. Nici nu ajunge să se acomodeze bine într-un loc că mă-sa îl ia de mânuţă şi îi promite că se vor muta pentru ultima oară. De data asta mutarea cu numărul opt închide ciclul, cei doi întorcându-se la depou, de unde au plecat prima oară ca urmare a accidentului teribil în care tatăl lui Max, un celebru om de ştiinţă vizionar, a dat ortul popii în condiţii tare ciudate.

Ce să vezi aici, nu trece mult timp şi Max dă nas în capotă cu o bunăciune care era aproape să-l omoare, scântei încep să sară, numai că e ceva tare ciudat la aceste scântei, sunt albastre şi sunt vizibile.

Amestec un pic lucrurile, nu are legătură ciudatul fenomen cu întâlnirea cu Sofia, ci cu alte cauze mult mai alambicate şi cam fără sens, deşi filmul insistă să ne lămurească prin multiple flashback-uri şi mai confuze.

Pe scurt, Max este un extraterestru (ca tac-su), evident cu forma cea mai umană posibilă, care ejaculează prin toţi porii săi unde de energie cu sclipici albastru. Başca, se mai trezeşte pe cap şi cu Steel, un roboţel care arată suspect de mult cu cel din Portal care-l ajută să supravieţuiască. Vă întrebaţi cum face asta? Păi simplu, îl suge. Da, aţi citit corect, Steel se hrăneşte cu surplusul de energie emanat de Max, creând o relaţie de simbioză, Max fără Steel va exploda ca urmare a energiei imense emanate, iar Steel fără Max va crăpa de foame, pentru că nu are ce energie să sugă.

Şi când se împreunează, în jurul lui Max apare un costum futurist a la Power Rangers.

Oamenii răi, că avem şi din ăştia, se prind rapid că în orăşelul lor ceva pute şi tabără pe Max să-i sugă energia dar pentru alte scopuri. E cu mult supt în filmul ăsta cu toate că nu este unul pentru adulţi.

Bun, să încep cu părţile bune.

0. Nada. Nimic.

Am terminat repede.

Max Steel este de o plictiseală teribilă, scenariul este unul retard, nici într-o mie de ani un adolescent nu ar avea acel comportament într-o asemenea situaţie. Adică într-o dimineaţă te trezeşti cu puteri inexplicabile şi cu un robot vorbitor lipsit de memorie care stă după curul tău şi tu te comporţi de parcă ai fi aflat că apa e udă şi şcoala e naşpa. În realitate oricine ar fi luat-o razna pe câmpii dar Max al nostru nu, se comportă destins, cool, de parcă este normal ce i se întâmplă.

Acţiunea cum e? Parcă vă aud întrebarea.

Care acţiune? Mai tot filmul suntem plimbaţi de colo-colo cu nişte poveşti fantasmagorice cu extratereştri, ultra-links şi distrugeri de planete încât filmul uită să mai dea şi cu acţiune în noi. Are ceva simulacru de scandal dar arată atât de oribil încât simţeam că sunt transportat cu vreo 20-25 de ani în urmă când urmăream serialele oribile de sâmbătă dimineaţa când doar cei fără drept de vot se uitau la ele în lipsă de altceva mai bun. Pentru ăştia mai tineri, pe vremea aia nu erau inventat facebook-ul, twitter-ul, instagram-ul şi ce alte platforme de tâmpit adolescenţii mai sunt acum.

Efectele speciale în film au constat în slobozii invizibili care unduiau aerul şi albăstreau ecranul şi în costumul lui Max Steel care nu arăta rău deloc dar l-a folosit fix o singură dată.

În rest, o aiureală de acţiune cu multe cut-scenes de nu mai ştiai ce urmăreşti. Mă rog, sunt şi eu al dracului acum, la 10 milioane dolari cât a fost bugetul, oare la ce trebuia să mă aştept? La efecte vizuale demne de Oscar?

Practic tot filmul constă în plimbări, Steel se plimbă cu Max, Sofia se plimbă după Max, Max se plimbă după adevărul cu privire la tac-su, nişte soldaţi se plimbă după Max şi tot aşa, fiecare are un motiv de plimbare.

Actoria este egală cu 0, la cât de retard este personajul principal nici nu e de mirare că mi se rupe de cum joacă actorul de-l întruchipează, nici nu mă obosesc să îi scriu numele.

Alţii s-au trezit pe platoul de filmare doar pentru a-şi încasa cecul că nu s-au sinchisit să arate ce pot, mai ales Andy Garcia, vă daţi deja ce rol a interpretat, nici nu vă dau spoiler, că vă prindeţi singuri despre ce este vorba.

Nu ştiu cine pe cine a plagiat, dar Max Steel este doar o copie palidă după Power Rangers redus la unul singur, ideea este aceeaşi, dacă mă mai duce memoria, ceva extraterestru le dă puteri şi un costum mişto. De fapt, majoritatea filmelor de acest gen pleacă de la o premisă asemănătoare.

Producătorii au crezut că dacă vor băga bani puţini în film vor scoate ceva profit măcar din nostalgia adulţilor pentru vremurile în care o ardeau cu jucăriile Max Steel, ba chiar să o pună de-o franciză pentru că se termină cum nu se poate mai bine filmul, doar că ghinion, lumea s-a prins că la mijloc este ceva putred şi oribilitatea asta nu a încasat nici măcar 7 milioane de castraveţi, aşa că nu îmi rămâne decât să închei şi eu cu o notă pe măsură, 2, ca la mort, că aşa este şi franciza Max Steel.

 

1 out of 5 stars (1 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *