Mia and the white lion

Mia and the white lion

PRI 006 – Mia and the white lion

Mia and the white lion este un film de aventuri, o co-producție franco-germano-sud-africană vorbită, evident, în engleză, care urmărește evoluția personajului principal, Mia, smulsă din Londra și aflată acum în Africa de Sud, alături de familia sa la o fermă care crește animale sălbatice, în special lei. Normal că puștoaica se simte mizerabil, ruptă de prieteni, școală și de excepționala vreme mohorâtă din Anglia, dar totul se schimbă când pe lume vine Charlie, un puiuț de leu extrem de rar, de culoare albă.

De-a lungul a trei ani urmărim evoluția relației dintre cei doi, o vedem pe Mia care la început nu vrea să audă de Charlie, dar cu timpul își deschide sufletul și se împrietenește cu acesta care, pe măsură ce crește și se transformă dintr-un drăguț leuț într-un superb specimen adult, răspunde doar la comenzile adolescentei Mia.

Din cauza lăcomiei umane, cei doi sunt nevoiți să fugă într-o călătorie plină de peripeții pentru a ajunge într-o locație în care Charlie să poate domni în liniște, neamenințat de vanitatea oamenilor.

Mia and the white lion este un film drăguț, mai mult nu am ce spune despre povestea în sine, cei doi, om și animal, împart o aventură, dar lipsită de foarte mult interes, practic în mare parte se plimbă din punctul A în punctul B fără cine știe ce obstacole, și nu este prea sentimental, nu simți deloc că există un pericol cu adevărat real care să te facă să tremuri pentru viața personajelor. De regulă, la astfel de filme dacă nu mototolești un șervețel înseamnă că nu și-au atins scopul.

Nici scenariul nu excelează, ba chiar este extrem de slab pe alocuri și portretizează anumite elemente într-un mod cu totul nereal, nu trebuie să fii mare expert să îți dai seama că ne aburește cu anumite chestii ilogice.

Filmul însă recuperează pe partea de vizual, cu niște imagini superbe ale naturii, cu niște animale magnifice și impresionează chiar prin modul de realizare pentru că am fost curios să aflu cum a prins viață acest film și actrița principală chiar a petrecut 3 ani alături de acel leu, de la naștere până la maturitate, relația lor este una reală, aproape totul este făcut fără efecte speciale, ceea ce este un lucru de aplaudat.

Mesajul din Mia and the white lion este unul extrem de clar și șocant, dacă vom mai continua să ne purtăm ca niște cretini și vom ucide astfel de animale tot mai rare doar pentru simpla distracție superficială a omului, în curând lumea va crede că leul este doar un baton de ciocolată.

Nu pot să îi dau mai mult de un 6 și asta pentru imaginile superbe pentru că filmul este destul de mediocru ca poveste, poate mergea mai bine ca documentar. Chiar dacă vrea să transmită ceva important, un mesaj pentru întreaga lume, nu am cum să trec cu vederea slăbiciunea scenariului.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Roar

Roar

Roar nu este vorba despre melodia lui Katy Perry, ci despre un film bizar din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *