Now you see me 2

Now you see me 2

2 out of 5 stars (2 / 5)

În Now you see me 2, după o pauză destul de îndelungată în care s-au dat la fund fiind căutați de FBI, cei 3 cavaleri (inițial au fost 4), nu vă speriați, nu sunt ai apocalipsei, ci ai magiei, revin din ascunzătoare pentru a demasca un alt nemernic.

Misiunea le este dată de organizația Ochiul, cea care supervizează tot ce se întâmplă în lumea magiei, dar care este extrem de esoterică, nimeni nu știe cine e în fruntea ei sau pe unde sălășluiește, locurile de întâlnire unde dau ordinele fiind dintre cele mai ciudate.

Cum echipa este incompletă, șeful călăreților, Dylan, le bagă pe gât o nouă fătucă în vederea punerii la cale a planului de bătaie pentru îndeplinirea misiunii.

Numai că Atlas, unul dintre magicieni, ar dori să îi ia locul lui Dylan la șefie, așa că se apucă de complotat împotriva lui Dylan cu ajutorul Ochiului.

În scurt timp iese la iveală și Thaddeus, aruncat în pârnaie de către Dylan și gașca lui la finele primei părți, care și el pune la cale un plan, dar de a le veni de hac celor 4 magicieni.

De parcă nu era destul de îmbârligată povestea, se mai amestecă în oală și Walter, un bogătan care îi răpește pe cei 4 și le bagă pe gât o altă misiune, aceea de a fura de la cel pe care trebuia să îl demaște un cod cu care se poate intra în orice dispozitiv electronic care deține informații personale. Dacă refuză atunci îi așteaptă un somnic vesel. 3 dintre cei 4 magicieni, Merritt, Jack și noua Lula refuză dar Atlas vede asta ca pe o bună oportunitate de a lua șefia găștii, așa că acceptă.

Și de aici încolo încep pregătirile pentru fel și fel de năzbâtii magice și cât mai îmbârligate cu putință întreprinse de cei 4 pentru a duce la bun sfârșit misiunea și de a-și salva viețile.

Pe cât de interesant și distractiv a fost primul film, pe atât de haotică și neverosimilă a fost a doua parte.

Filmul este o harababură totală, se perindă prin fața ochilor o pleiadă de personaje într-o poveste lipsită de coeziune și din care nu înțelegi mai nimic.

Filmul nu arată rău, nu prea apuci să te plictisești decât în câteva momente pe la început când ți se bagă pe gât cu forța o grămadă de informații și nu ți se lasă timp de procesat și trebuie să asculți povești peste povești care ar trebui să creeze niște conexiuni cu personajele dar te apucă un ditamai căscatul pentru că nu prea se întâmplă nimic cu adevărat care să îți trezească interesul.

Dar și când se pornește treaba, cei 4 sunt pe felia lor, fac ce știu ei mai bine, adică giumbușlucuri tehnico-științifice învelite în ambalaj de magie. În asemenea momente ești fermecat de frumusețea imaginilor și neuronii lucrează la capacitate maximă pentru că te chinui să îți dai seama cum mama dracului au reușit acele scamatorii.

Eh, și aici intervine cea mai gravă problemă a filmului, în prima parte, chiar dacă schemele păreau SF, după explicațiile date reușeai cumva să crezi că se pot realiza, în schimb aici, nici o șansă să pui botul la vrăjelile astea. Indiferent câte argumente primești, pur și simplu nu ești convins nici măcar o secundă că așa ceva s-ar putea întâmpla în realitate, deja tinde spre magie adevărată și nu spre pregătire asiduă, planuri executate perfect și măiestrie absolută.

Sunt câteva secvențe pe car ele urmărești uimit dar știi că deja imaginile țin mai mult de Harry Potter (sic!) decât de lumea reală, oricât ai vrea să crezi descrierea ulterioară a “magiei”.

Fără să dau spoilere, mai ales numărul final este greu de înghițit că ar putea fi realizat așa, din senin, pentru că vezi că necesită o grămadă de echipamente, de zile, dacă nu chiar de săptămâni întregi de pregătire a locurilor și de armate de oameni și oricât de îngăduitor ai fi, nu poți înghiți gălușca fierbinte cum că o asemenea pregătire asiduă ar putea trece neobservată de londonezi.

Pe scurt, trucurile sunt faine dar total de necrezut.

Nu mi-a plăcut deloc, vreau să fiu uimit dar în același timp să cred că este și realizabilă șmecheria.

Povestea este contorsionată, prea multe fire sunt deșirate de pe mosor încât la un moment dat se încurcă grav și nu le mai poți desface, personajele vin de-a valma, nu mai știi cine e cel bun, cine e cel rău, care sunt motivațiile lor adevărate și așa mai departe.

Întorsătura de la final este evidentă încă din primele minute și se întinde chiar spre al treilea film pentru că ăsta se termină în aer.

Actori sunt o grămadă, dacă în înșir mai scriu o pagină numai cu ei, interesant mi s-a părut că într-un film cu și despre magie fabricată să fie prezent Daniel Radcliffe, adică nimeni altul decât vrăjitorul titular din seria Harry Potter, spre care tinde acest film, adică spre magie adevărată.

Profund dezamăgit de film nu pot să îi dau mai mult de un 4, câte un punct pentru fiecare călăreț. Sper ca în partea a treia, dacă va mai exista, să revină cu picioarele pe pământ și să ne ofere ceva cât de cât credibil, nu de domeniul SF.

 

Trailer

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *