Pup-o, mă 2! Mireasa nebună

Dintre toate filmele românești recente taman la Pup-o, mă! s-au găsit să facă un sequel cu acest Pup-o, mă 2! Mireasa nebună.

Pentru amnezici, premisa filmului este cam așa: într-un sat din munții Apuseni, Răchițele, avem tradiția Zilei Lânii în care dacă ai pus ștampila salivară pe buzele moi cui nimerești, apăi te-ai aranjat pe viață c-o muiere sau, după preferințe, cu un fecior.

Cum protagoniștii noștri ciobani la o stână, Horică (Sandu Pop aka Văru` Săndel), Bică (Cosmin Seleși – Zăpadă, Ceai și Dragoste) și Tică (Alin Panc) (un fel de Bulă, Ștrulă și Ițic) n-au avut succes în meciul tur, își încearcă din nou norocul la retur, așa că se împopoțenează cât de frumos sunt ei în stare și cu acordul baciului Zmeu (Florin Busuioc – Zăpadă, Ceai și Dragoste), care preia frâiele de la baciul Minteuan din primul film, se scoboară-n sat să țuce niște fecioare.

Numa` că ei sunt cam cu frunzele veștejite în timp ce virginele din sat abia au dat în pârg și nu au ele poftă de fire albe-n cap și nu numai.

Colac peste pupăza din tei, în Răchițele ajunge și o mireasă celebră fugită de la propria-i nuntă, ce pune pe jar întreaga comunitate. Mai avem la mijloc și o nimfomană pârdalnică rurală care declanșează o groază de evenimente care se lasă cu tot felul de nefăcute pentru protagoniști, doar pentru că domnița nu poate folosi și ea un „amore con motore‟ și tot caută un zdrahon s-o satisfacă.

O să-mi fie foarte ușor să etichetez acest film pentru că este 100% identic cu primul. Nu s-au chinuit deloc scenariștii să aducă o fărâmă de proaspăt în poveste, avem aceeași tradiție abuzivă, avem aceleași două fătuci de la oraș rătăcite în creierii munților și avem chiar și aceeași poveste mitologică despre o arătanie ce cutreieră munții pentru a băga sperieții în oamenii.

Nu diferă cu nimic față de prima parte, cei trei burlaci cu mușchi în podul palmei nu și-au învățat lecțiile din primul film și purced la aceleași încercări puerile de a testa anticorpii fetelor de la capitală, să vadă dacă rezistă intemperiilor montane.

Să nu uit să laud filmul pentru că, și acum aberez, că nu mă citește nici dracul, producătorii mi-au ascultat sfatul de la primul film, și mă autocitez:

„Încep prin a adresa o rugăminte arzătoare producătorilor de filme românești, din două una: fie băgați subtitrare în limba română (sau chiar în engleză, că nu m-aș supăra)…‟

Ce să vezi mare minune?

Și atât cu laudele pentru că în rest Pup-o, mă 2! Mireasa nebună este la fel de slab ca prima parte, ba chiar aș putea spune că prin autoplagiere a scăzut și mai mult în ochii mei.

Năzdrăvăniile la care se dedau personajele n-au niciun haz dacă ai mai mult de 12-13 ani-n buletin, pare un film mult prea copilăresc pentru a distra adulții, nu se chinuie să inventeze ceva inteligent, se rezumă la veșnicele gaguri infantile ce nu mai au haz de zeci de ani.

Probabil s-au bazat pe limbajul neaoș, pe dialectul din acea zonă, cu multe cuvinte stâlcite pentru orășeanul înțepat pentru a genera râsete în rândul audienței, dar pentru mine nu a avut efect. Apropo, sâmbătă, 11.09.2021 la ora 15.30 la Cinema City Ploiești, deci nu la matineu, că la KFC și Mc era plin, audiența a fost reprezentată de mine.

Tot ce fac ăștia este să se zburătăcească fără noimă prin pădure încercând care mai de care fie să limbuiască o muiere s-o ia acasă, fie să scape de jugăneala baciului Zmeu (care este mai preocupat să ne spună că vremea depinde de el, ne-am prins Busuiocule, prezinți vremea, ha, ha, ce glume amuzante!!!).

Ioi, muică, și cât de tare marșează filmul pe reclame la produse, nu treceau câteva scene că pac, publicitate: Această mașină a fost cumpărată de la….., Acest tricou a fost achiziționat de la……, Această soluție de slăbit este oferită de …………

M-a mai enervat și un aspect atât de ușor de corectat, ne prezenta acțiunile premergătoare setării unui live pe Facebook și, deși nu era încă live, existau comentarii și vizualizări. Profesionalism, ce să mai!!!

N-am râs absolut deloc la Pup-o mă 2! Mireasa nebună, doar mă uitam cu o moacă sictirită la aceleași scene anemice preluate din primul film, doar că aici nu mai era Jojo, era altă personalitate cu nume din 4 litere, Lora (să-mi fie cu iertare, nu știu cine este), filmul vrând să mă amuze cu: Pune mâna pe țâță!.

O să mă rezum la același deznodământ nefericit ca în cazul primului film, 4 oi, și închei cu un aspect pozitiv: locațiile sunt mirifice, au un parfum de basm de Ion Creangă, iar cadrele panoramice îți taie răsuflarea, dar cam atât, totuși Pup-o, mă 2! Mireasa nebună ar trebui să fie o comedie, nu un documentar naturist.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Link IMDB

Link CineMagia

About admin

Check Also

Shaolin soccer

Vă place fotbalul? Dar cu artele marțialele cum stați? Este ciudată combinația de întrebări? Ei …

2 comments

  1. Nu e chiar așa (baș așe, în limbajul filmului). Eu l-am descoperit altfel pe Săndel, ca actor, și mi s-a părut că a dat viață filmului, prin interpretare. E un film drăguțel, unde camera s-a mișcat mult mai bine decât în alte filme românești, fără a avea pretenții de la o producție filmată în pădure.

    • E părerea ta și ți-o respect, chiar dacă nu-s de acord cu ea. Am văzut și primul film și cel de față este o copie aproape fidelă a lui, nu se chinuie să inoveze ceva. Și Săndel joacă același rol pe care deja îl știam de la TV, nu vine nici el cu ceva nou. E pur și simplu văru` Săndel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.