Rogue city

Rogue City sau Bronx, că a avut mai mulți nași la botez, este un film francez ce a poposit pe Netflix.

Povestea este pe bază de hoții și vardiștii pentru că în prim-plan avem o unitate șmecheră de copoi anti-droguri, anti-arme, anti-tot-ce-e-ilegal, care face zile fripte clanurilor mafiote care se luptă pentru supremație în Marseille.

Vronski este liderul din teren al durilor curcani care nu au milă de nimeni și de nimic. Dar schimbarea șefului ăl` mare, jucat de un rotofei Jean Reno, aduce cu sine parcă o nouă ordine în rândul secției de poliție. Ba mai mult, se pare că acțiunile lor cam neortodoxe și metodele care nu se regăsesc în manualele polițienești atrag atenția cui nu trebuie și trupa brutală are un ochi în permanență ațintit asupra ei.

Ce zic eu un ochi? Am uitat de privirile mafioților care-i urmăresc pe sticleți mai ceva ca bătrâneii care așteaptă îndelung după poștaș să le aducă pensia mizeră.

Nu trece mult și izbucnește un război general în inima orașului pentru că atât copoii, cât și infractorii, se înarmează până-n dinți și caută răzbunare unii împotriva altora.

Rogue city nu sare deloc din schema filmelor de acest gen, crime-thriller, ați văzut unul, le-ați cam văzut pe toate, are tot ce așteptați de la o producție tipică, de la polițiști corupți la mafioți sadici, de la conflicte interne până la scandaluri familiale, de la vărsări gratuite de sânge până la busculade consumatoare de gloanțe, nimic nu lipsește din acest film.

Ca atare, cum nu iese cu ceva anume în evidență, Rogue city este o realizare mediocră, cu un scenariu alambicat, acțiunea este banală, nimic senzațional, se omoară între ei de nu-i adevărat, clanurile rivale între ele, polițiștii între ei, clanurile rivale cu polițiștii.

Toate combinațiile posibile se căsăpesc într-o veselie lipsită de noimă, că la un moment dat nici nu mai înțelegeam cine pe cine omoară, că erau prea multe dulapuri umane identice, de la garderobă până la armament, din toate taberele, care se măsurau în gloanțe și se făcuse un talmeș-balmeș de neînțeles.

Filmul încearcă să fie realist, așa că ne bagă sub nas personaje dizgrațioase, și aici mă refer la TOATE cele care contează, de la baronii drogurilor și matahalele lor inteligente precum cercopitecii cu deștu-n dos  până la copoii doldora de testosteron și mânjiți și-n gaura curului și căpeteniile lor mai mafiote decât toți cocalarii tatuați corsicani la un loc.

Și nu era suficient că-s toți niște namile periculoase, scenaristul-regizor s-a gândit că ar fi mișto dacă toată lumea gândește cu boașele, toți au creierul mai mic ca o găină jumulită cu capul tăiat, toți reacționează impulsiv, haotic, alandala, fără să planifice ceva inteligent, de parcă ar fi puștani de grădiniță incapabili să analizeze obiectiv, la rece, situația, toți sunt pe principiul: te-ai uitat urât la mine, o să-ți îngrop toată familia.

Sunt tălâmbi rău ăștia prin film, de câte ori o mașină pleca la drum, se strângea un alai de următori în spatele ei, dar șoferul zici că era lovit de orbul găinilor, nu se prindea deloc, deși era evident că este urmărit. Și faza asta s-a tot repetat în film.

În rest, acțiunea din Rogue city este una brutală, pentru audiență matură, și mi-au plăcut mult efectele practice sângeroase, altă viață când se consumă mult bulion autentic și nu sunt folosite spârcâielile alea CGI de toată jena. Dar și aici nu este nimic inovativ, totul genera o senzație de deja-vu, parcă mai văzusem același lucru și în altă parte.

Singurul aspect cu care Rogue city iese din anonimat este finalul. De ce? Uitați-vă la film dacă vreți să aflați răspunsul.

Actorii? Trăiască familia lor că nu am recunoscut pe nimeni în afară de Jean Reno (Da 5 bloods) și parkour-istul David Belle care este pus acolo doar să facă o scenă specifică lui, că nu cred că a slobozit 10 cuvinte în tot filmul.

Rogue city este un film de umplutură, nu-i nici din ăla bun să zici că gata, am chef să-l văd, dar nici vreo răgălie de făcut caterincă, se situează la nivelul optim de mediocritate, așa că nu-mi rămâne decât să-i cumpăr 6 kilograme de praf alb care poate fi făină sau cocaină.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Wolf hiding

Wolf hiding

Wolf hiding sau Nu chao este un film din China care a primit multe laude …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *