Sayen 2: La ruta seca

Sayen 2: La ruta seca Ce repede a ieșit Sayen 2: La ruta seca pe Amazon Prime, continuarea primului Sayen.

Sper să nu fie sec 😉.

 

🎬 Sayen 2: La ruta seca – Premisă

Cum pe primul l-am văzut destul de recent, acum vreo 3 luni, nu a durat mult să mă (re)obișnuiesc cu personajele.

A noastră Sayen (Rallen Montenegro) este pe fugă după ce a făcut prăpăd în sânul unei corporații malefice, fiind acum catalogată drept terorist.

Dar nu se lasă cu una, cu două, a pus gând rău gigantului Actaeon care vrea să transforme pământul strămoșilor Mapuche într-o vacă de muls bani.

Așa că este chitită să găsească dovezi ale corupției care și-a întins tentaculele peste tot.

Doar că nu prea se pricepe de una singură, plus că baștanul pe care l-a zgândărit în prima parte, punându-l la doliu, este decis să o prindă.

Maximo Torres (Enrique Arce – Murder mystery 2) are o armată pe urmele ei.

Oare va reuși Sayen să-i oprească pe lacomii ăștia?

 

💭 Sayen 2: La ruta seca – Comentariu 🍿

Nu mi s-a părut cine știe prima parte având un subiect cu savoare mai mult locală.

Însă pot spune că-i, totuși, relevant pentru toate țările în care sărăcia domnește și cei puțini și bogați profită de instituțiile statului ce pot fi ușor cumpărate.

Pelicula de față continuă pe aceeași rută, doar că acum ridică nivelul la mai multe capitole ale producției.

Accentuează această simbioză dintre omul simplu, de la țară, să-l numesc așa, cu natura sălbatică, dar primitoare, care îi oferă cele necesare traiului. Nu unul în lux, dar suficient de îndestulător cât să nu crape mațul de foame.

La un moment dat mi-era teamă să nu „mapuce” căscatul din acest motiv, să nu insiste prea mult cu acest subiect, dar filmul contracarează rapid și cu o acțiune mai zburdalnică și mai ambițioasă.

Una care se desfășoară în mare parte prin deșert și constă în urmăriri vehiculare la care participă felurite mijloace de deplasare care i-ar uimi pe cei din familia Flinstones.

Se axează mai puțin pe confruntările corp la corp, iar cele prezente sunt destul de blege, coregrafia având lacune evidente, că actorii nu cred că s-au atins în schimbul lor de lovituri.

Dar având în vedere anvergura producției, că este una chiliană făcută nu pe bani mulți, bătăliile care implică mijloace locomotorii mecanice sunt satisfăcătoare.

Ba chiar m-au impresionat, în contextul dat, pentru că sunt practice, nu au CGI (nu mult), iar faza cu elicopterul chiar merită aplauze.

Sayen 2: La ruta seca

 

Dar să nu credeți că avem parte de cine știe ce film asemănător cu vreun Mission: Impossible sau mai știu eu ce franciză plină de acțiune cu producții realizate pe sute de milioane de dolari.

În continuare se insistă pe partea ecologistă, pe protejarea planetei, a moștenirii umane și a comuniunii om-natură.

Și aici aceste aspecte nu sunt forțate, nu ne bat obrazul că avem căldura dată pe 22 de grade în timp ce UE ne zice să o dăm pe 18-19 să facem economie în timp ce miliardarii consumă într-o zi cât un sat într-un an.

Adică nu vine cu ipocrizii din astea absurde care au ajuns la un ridicol de zici că trăim în continuarea filmului Idiocracy.

Unde gafează Sayen 2: La ruta seca, și o face destul de rău, este la anumite decizii de neînțeles și schimbări comportamentale.

Fără să dau spoilere, un personaj negativ care era chitit s-o trimită pe Sayen la cele cerești subit se dă cu ea, schimbă tabăra instantaneu.

Ori am clipit eu prea des timp de 5 secunde și am ratat motivul acestei tranziții radicale, ori scenariul scârțâie.

 

🏆 Sayen 2: La ruta seca – Verdict 👍 sau 👎?

Cam atât despre realizarea de față, nu se dezice de laitmotivul pe care l-a creionat în Sayen, aici îl dezvoltă mai bine, dar nu într-atât încât să transforme filmul într-unul memorabil.

Deși se simte că este a doua parte dintr-o trilogie și că nu se termină într-un mod definitiv, are un final care îl face și de sine stătător.

Se pare că ruta aleasă de franciză este cea specifică unui joc video, fiecare film reprezintă un nivel care, odată cu înaintarea în poveste, vine la pachet cu câte un boss tot mai greu de ucis.

Având în vedere ce nume este invocat ca personaj negativ pentru partea a treia, nu pot decât să visez la apariția unui anumit actor în acel rol.

Ar fi ceva de senzație, dar ceea ce visez 99,99% va rămâne la stadiul de dorință neîmplinită.

Cum acest film l-am găsit mai bine închegat decât Sayen, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să-i pregătesc 6 butoaie explozive să le aibă la îndemână în caz de necesitate.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Wolf hiding

Wolf hiding

Wolf hiding sau Nu chao este un film din China care a primit multe laude …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *