Sing 2

Când Sing a apărut la cinema, mi-a fost rușine să îl scot la lumină în văzul lumii, deși îl urmărisem și mi-a plăcut. Acum am mai crescut și am tupeul să ies la înaintare cu Sing 2, că doar ce se poate întâmpla în afară de niște chicoteli ilare că mă uit la desene animate?

Sing 2 este practic același film cu Sing 1, doar că la o scară mult mai mare.

Trupa scumpetei de koala Buster Moon (Matthew McConaughey – The gentlemen) vrea să dea lovitura vieții și să părăsească micuțul teatru dintr-un orășel prăfuit și să strălucească pe Broadway-ul din acest univers. Doar că li se spune că nu-s destul de buni.

Dar Buster, alături de Meena (Tori Kelly), Rosita (Reese Witherspoon – A wrinkle in time) sau Ash (Scarlett Johansson – Jojo rabbit), nu se lasă cu una cu două, și-l conving pe capo di tutti i capi al show-bizz-ului, Crystal (Bobby Cannavale – The Irishman) că au un spectacol fantastic a cărui stea este un rockstar retras în urmă cu 15 ani, Clay (au reușit să-l convingă pe fucking Bono).

Problema este că show-ul este doar pe hârtie, iar Clay n-a auzit în viața lui de ceata asta pestriță mânată de gânduri bune, dar cam împiedicată în execuție.

Nu știu cum să vă zic mai pe ocolite sau să mențin suspansul pentru o perioadă mai lungă de timp, dar Sing 2 este absolut magnific. Chiar dacă este o animație, nah poftim, ăsta da musical antrenant cu piese foarte bine alese pentru contextul filmului.

Hai că nu-i greu de imaginat deznodământul, că doar este o animație, n-are nimic imprevizibil care să contribuie la un scenariu neașteptat și cu răsturnări de situații care de care mai surprinzătoare, dar nici nu avea în plan Sing 2 să facă asta.

Ori m-a prins într-un moment prielnic, că încă eram într-o stare de beatitudine muzicală după In the heights, ori Sing 2 chiar este o animație fascinantă, pentru că m-a fermecat total.

Diferența față de Sing 1 este că abordează teme serioase și chiar mai întunecate. Am rămas un pic șocat la primul act muzical, chiar în deschiderea filmului, când o scurtă secvență o ia într-o direcție depresivă, dar se revine imediat la zorzoneli și zăngăneli distractive pentru cei mici.

Însă pe parcurs animația trece printr-o serie de probleme cu care adulții se întâlnesc la tot pasul, corporații gigant care îngroapă talente deoarece se răzvrătesc contra opresiunii șefului `ăl mare, nepotismul care aruncă în poziții cheie niște inapți al căror noroc a fost că s-au născut în familia care trebuie. Și nu în ultimul rând, chiar dacă nu insistă prea mult, dar o face suficient cât să emoționeze, atacă și drama pierderii cuiva drag, pierdere care te traumatizează pe viață dacă n-ai tăria sufletească și mintală să treci peste.

Astea sunt subiecte pentru adulți, deoarece micuții vor fi cuceriți de plenitudinea de culori vii, de ritmul extrem de alert care nu stă locului deloc și de piesele excelente care vor asigura o atmosferă zurlie și plină de zâmbete și distracție necontenită.

Nu m-a atins cine știe ce umorul infantil, că nici nu îmi era adresat, așa că nu împing filmul în hău din cauza acestui aspect.

Rămân pozitiv (un cuvânt urât de toată lumea de câțiva ani) și mă axez pe părțile bune ale lui Sing 2, anume bucățile adulte din poveste și piesele de senzație.

Mi-a plăcut foarte mult faptul că nu au exagerat cu Bono, au știut cum să crească anticipația pentru performanța lui muzicală și l-au folosit doar pentru bucata de final.

Astfel, efectul a fost maxim, mai ales că și piesa este una dintre cele mai de suflet pentru mine. Recunosc că am umezit un pic punguțele obosite din jurul ochilor pentru că această combinație de melodie de nota 10 cu contextul filmului, o să vă dați seama la ce mă refer, a fost de natură să mă sensibilizeze totalmente.

Sing 2 este un film minunat, plin de culori, cu personaje năzdrăvane, cu multe subiecte grele pentru maturi, cu muzică nemaipomenită, dar și cu multă nostalgie, deși poate este greșit să scriu asta, că U2 încă este pe val, este o formație cunoscută deopotrivă de cei mari și de cei mici.

Pe mine Sing 2 m-a făcut dornic să explorez 9 planete, atât de mult m-a impresionat, chiar și spectacolul imaginat în film este unul la care m-aș duce cu plăcere.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Flugt (Flee)

Poate cea mai ciudată nominalizare la categoria Film animat, Flugt (Flee) vine din Danemarca și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.