A dog`s way home

A dog`s way home

A dog`s way home se pare că este anul acesta filmul cu o aventură canină după ce anul trecut am avut Show dogs și acum doi ani A dog`s purpose. La fel ca Purpose, Way home este bazat pe una din cărțile lui W. Bruce Cameron care a înțepenit pe acest subiect, povești cu câini.

Filmul nu necesită o recenzie de sine stătătoare pentru că este clar cum va curge povestea de la cap la coadă.

Bella este o cățelușă rămasă singură pe lume după ce hingherii i-au capturat întreaga familie și a fost crescută de-o pisică. Dar dă norocul peste ea pentru că este adoptată de Lucas, tânăr cu aspirații în domeniul medical. Se pare că Bella a lovit jackpot-ul cel mare pentru că Lucas are o imensă grijă de ea, se joacă non-stop și o iubește necondiționat.

Însă zilele fericite sunt pe ducă în momentul în care aceiași hingheri care i-au ușuit familia pun ochii pe Bella, acum un specimen canin adult, sub pretextul că este un pitbull și, prin urmare, periculos. Neavând loc de întors, Lucas o expediază pe Bella departe, în siguranță, până va găsi o portiță legală pentru a o ține lângă el.

Normal că Bella, așa cum reiese și din titlu, nu are stare departe de Lucas și pornește pe jos să facă drumul înapoi către casă.

A dog`s way home este un film de bază, fără să aducă nimic nou, urmează traseul clasic al acestor povești, ne prezintă aventurile prin care trece Bella în încercarea ei de a ajunge acasă.

Pe drum are parte de destule întâlniri surprinzătoare, incitante, noi, periculoase, printre care se numără o pumă (un CGI ce arată groaznic, dar este de înțeles, filmul nu și-a permis un buget imens), niscai lupi nenorociți, ba chiar și o avalanșă distructivă (care și ea arată extrem de fals).

Dă peste o pleiadă de personaje pestrițe, care mai periculoase, care mai drăgăstoase, totul spre deliciul celor mici, deși sunt și câteva secvențe un pic mai dure.

Pe cât de previzibil și banal este A dog`s way home, pe atât este de duios și de sensibilizator.

Este o aventură de familie țintită cu predilecție către cei mici pentru a-i face să îndrăgească și mai mult animalele. Dar trage și niște semnale de alarmă mai serioase, atacând, chiar dacă pe un plan secundar, niște probleme grave, care vor trece peste capetele celor mici.

Și deși știi clar cum se va termina, nu îți poți suprima lacrimile în momentul culminant. Tocmai pe asta se bazează filmele de acest tip. Toate sunt la fel, dar niciunul nu plictisește și toate își ating scopul. Ce să mai, muzica te stoarce de lacrimi mai ales când pornește un cover la Lean on me care te rupe la psihic.

A dog`s way home este un film care se folosește de eterna formulă specifică acestui gen de producții, nu inovează pentru că știe că nu are nevoie, ca atare, deși și-a atins scopul cu mine, nu pot să îi dau mai mult de un 6.

Știu, unii vor spune: Huo, nu ai inimă, cum să dai unui câine atât de drăgălaș o notă atât de mică, dar deși mi-a intrat la inimă Bella (cui nu i-ar intra, poate iubitorilor de pisici), nu pot să trec cu vederea peste banalitatea pe care ne-o prezintă filmul, scenariul este destul de leneș, nici măcar nu se chinuie să ne surprindă cu ceva ieșit din comun.

Fără legătură cu filmul, înaintea lui a fost prezentat trailerul la The lion king. Nu m-a impresionat pe PC sau TV, dar la cinema? Dumnezeule mare cum arată!!! The jungle book a fost pistol cu apă pe lângă ce va fi The lion king.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer – este plin de spoilere, practic este filmul condensat în 3 minute:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The mummy

The mummy

Dacă tot a fost nebunia cu nisipul saharian am zis că-i cazul să revăd The …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *