Alibi.com

Alibi.com

Alibi.com este o comedie franțuzească semnată în mare parte de aceeași echipă care a stat în spatele celor 2 Babysitting.

Am aruncat un ochi peste acest film ca urmare a unei recomandări și nu mare mi-a fost mirarea să mă surprindă plăcut comedia.

Gregory este un tânăr întreprinzător care a copt o afacere de succes, aceea de a furniza alibiuri dar nu din alea necesare criminalilor. El concepe alibiuri persoanelor care vor să scape câteva zile de consoarta de care s-au plictisit, fie doar să se distreze singuri, fie să facă o mică tăvăleală cu amantul/amanta, fie să-și creeze o imagine falsă pe placul publicului.

Firma se tot extinde, el tot singur este, neavând timp de îndrăgostit. Dar asta nu ține prea mult pentru că i se pune în cale Flo, o frumoasă blondină care îi ocupă imediat cele patru camere ale inimii.

Toate bune și frumoase până în momentul în care Gregory află că tatăl alesei lui este unul din clienții lui pe care îl ajută să-și înșele soția.

Și lucrurile se complică și mai mult în momentul în care Gregory devine clientul propriei firme, Alibi.com, și începe să-și mintă iubita cu privire la meseria lui și să-și inventeze alibiuri care să îi permită să își facă treaba nestingherit.

Alibi.com este o comedie lejeră, nu lipsită de clișee, dar are în mânecă destule atuuri, poante la care nu mă așteptam, scene făcându-te să crezi că se va întâmpla ceva, ca apoi să te ia prin surprindere.

Umorul este în mare parte unul fizic, atât oamenii, cât și animalele suferă multe abuzuri (mai ales un amărât de câine) și deși nu este nimic ce nu ai mai văzut, filmul are un anume farmec care fac aceste poante să fie eficiente și te trezești râzând deși ai mai văzut nenumărate lovituri în zone sensibile și crezi că nu te mai amuză așa ceva.

Sunt și câteva scene de umor de toaletă, cu organe sexuale la vedere, dar sunt atât de bine plasate și nu foarte vulgare încât au efectul scontat.

Dar unde excelează Alibi.com este partea de parodie, inițial am crezut că este o întâmplare una din secvențe dar pe parcurs au apărut tot mai multe miștocăreli la adresa unor filme celebre, unele dume mai reușite gen cele având ca țintă Assassin`s creed, Snatch sau filmele cu supereroi, altele nu atât de reușite precum cele care se iau de Star Wars sau Fast and furious.

Spre final comedia ia un pic de pauză și filmul devine un pic sentimental, când Gregory își dă seama că nu face bine cu firma lui, că doar contribuie la destrămarea unor familii și ne sunt plasate mesaje de iubește-ți consoarta că te suportă zeci de ani, nu-ți minți persoanele apropiate că doar pe ele le ai în viață, banii vin și se duc, dar familia și prietenii sunt lângă tine, așa că nu merită să-ți bați joc de ei.

Totul curge natural astfel încât nu este forțată această parte melancolică.

Nu avem parte de timpi morți, mereu se întâmplă câte ceva care să te capteze atenția.

Actorii au carismă, te lipești imediat de ei și asta face din Alibi.com un film extrem de plăcut de urmărit, nu are mari pretenții, se vrea doar o comedie lejeră care să ne destindă frunțile și reușește să își îndeplinească misiunea, cel puțin din punctul meu de vedere.

Alibi.com nu aduce nimic spectaculos sau nou, dar m-a făcut să râd în multe momente, ceea ce cu greu mai face o comedie în zilele noastre, așa că eu îi dau un 7.

 

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

 

 

About admin

Check Also

Inheritance

Inheritance

E o așa moleșeală în cinematografe încât am apelat la Netflix pentru o scurtă răcorire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *