Allegiant

Allegiant

1 out of 5 stars (1 / 5)

Cu mare chef de tăiat vene şi dat cu capul de pereţi, mă avânt în partea a treia a seriei Detergent, pardon, Divergent sau Insurgent, nici nu mai contează. Iată-mă pus în faţa lui Allergient, of, cum mă încurc în denumirile astea, de fapt, Allegiant.

Ăştia de puseră mână la producerea filmelor au impresia că atât de interesante au fost părţile anterioare încât ţinem minte ce s-a întâmplat şi nu mai e nevoie de alte pregătiri. Aşa că m-au băgat direct în mijlocul plictiselii, eu habar neavând ce dracu e cu ăia călare pe clădiri de se mozolesc, uitând complet ce au mişcat în primele 2 părţi.

Până am găsit prin sertarele memoriei niscai fragmente, deja jumătate de film era dus. Bine, nici nu am pierdut mare lucru.

Deci, după ce dădură ăştia gaură în zid, adică tanti Tris şi gagiul cu nume de notă de corigenţă, adică Four, şi, SPOILER, dacă nu aţi ginit partea secundă, o puseră cu cracii în sus şi mutra-n coşciug pe dictatoarea aia mai şmecheră, toate facţiunile au pus-o de-o horă  a bucuriei, însă prea puţin savurată.

De ce? Păi e un loc de dictator liber şi e îngrămădeală mare de CV-uri. Cum nu se ajunge la un consens, hop, hai la un război mic, să se decidă cine e ăl mai tiran dintre toţi.

Între timp, Tris nu are chef de scandalul ăsta şi o tirează cu gagiul şi câteva personaje secundare dispensabile spre noua lume din afara zidului. Numai că lumea e cam distrusă şi radioactivă.

Colac peste pupăză, descoperă rapid că oraşul lor este de fapt un loc de joacă imens pentru nişte ţăcăniţi la cap care vor să dreagă anomaliile genetice din ADN-ul uman, aşa că s-au pus pe crescut cobai într-un mediu izolat în speranţa că unii vor ieşi puri.

Ghici ciupercă afumată cine-i pura din gaşca lui papuc?

Bravos, aţi ghicit, taman Tris care e mai pură ca fecioara Maria la facerea imaculată.

Săraca fătucă, o întinse dintr-un laborator ca să pice în alt laborator, fiind supusă unor teste pentru a descoperi care-i secretul purităţii ei.

Dar povestea e subţire rău, până şi un retardat lobotomizat cu toporul de un orb cu Parkinson îşi dă seama din secunda unu că pute ceva, şi pute rău de tot, că fiecare are alte intenţii decât cele pe care le afişează cu un zâmbet tâmp pe mufarină.

Spre surprinderea mea, filmul s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele, chiar m-a surprins, mă aşteptam să fie extraordinar de prost, şi chiar aşa a fost.

Vreţi să vă zic de acţiune? Cu mare drag, dar care dracului acţiune? Că ăştia şi-au uscat gurile vorbind non-stop, se vede că e partea introductivă a finalului trilogiei, deci plictiseală grupa mare.

S-au agitat aiurea câteva minute cu niscai simulacru de lupte, atât de interesante că am făcut întindere la muşchii fălcilor, atât de mult am căscat când ăştia se prefăceau că o ard in conflicte.

Vreţi acţiune intensă? Vă recomand un documentar despre cum faci un film de 2 ore în care filmezi un perete alb, în mod sigur va fi mai interesant ca aşa-zisa acţiune din somniferul ăsta.

Dacă acţiune ioc, măcar vizual să fie ceva frumos.

Bre, dar ce de pretenţii pe capul nostru.

Avem parte de o lume de carton, de desene animate, în care predomină culoarea roz bombon, cu apă roz, cu nisip roz, cu pietre roz. Ah, de plouat plouă cu roşu, nu cu roz. Şi este atât de falsă, Dumnezeule, nici filme de acum 40-50 de ani nu arătau atât de fals. Filmul cică a costat peste 100 milioane de dolari dar cred că nici producătorii nu ştiu pe ce s-au dus banii, că sigur nu pe efecte sau actorie.

Apropo de actori, au o sictireală în ei când joacă de zici că sunt aduşi cu forţa pe platoul de filmare, de parcă ar da bani de la ei să joace, deşi încasează cecuri babane.

Nimeni nu îşi dă un minim de interes, toată lumea şi-a dat seama că seria asta e destinată eşecului, nici nu înţeleg de ce dracului nu au contopit cele 2 părţi finale într-una singură? Allegiant nici măcar bugetul nu şi l-a încasat înapoi, e ditamai bomba financiară.

De logică nu mai zic nimic, că este inexistentă, atât de cretine sunt deciziile luate de personaje, încât am impresia că şi-au pus în cap să identifice cele mai complicate rezolvări ale unor situaţii banale.

Abia aştept cu maxim dezinteres şi ultima parte, dacă asta a arătat precum chiloţii piţipoancei purtaţi o săptămână, nici nu vreau să îmi imaginez în ce hal va arăta ultima parte, probabil i se va reduce drastic bugetul ţinând cont de ce gaură le-a adus Allegiant.

Tot mă scarpin în fu…, în creştetul capului să găsesc un aspect pozitiv, să nu fiu chiar atât de dur cu filmul. Poate doar faptul că mai e doar un singur film după el şi se termină chinul.

M-am săturat de filmele astea cu poveşti incredibil de asemănătoare făcute pentru pubertani pentru a le creşte stima de sine, filme în care avem parte de niscai adolescenţi aflaţi într-un viitor apocaliptic, pe umerii cărora șede supravieţuirea speciei umane. Dacă ar fi chiar pe bune atunci specia umană poate să îşi ia adio de la existenţă cu asemenea specimene tâmpite.

Știu că filmele sunt subiective, dar trebuie să ai o armată de pitici cu niște picamere pe creier ca să îți placă asemenea aberație.

Din partea mea, nota 2, nu îi dau nota 1 că am material de băşcălie pe seama filmului, că în rest nu are nimic interesant în el.

 

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=0G0C-vMHcQY

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *