Bad Santa 2

Bad Santa 2

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Mai bine nu vedeam prima parte, că este groasă treaba cu descrierea acestui film, Bad Santa 2, că nu știu ce să mai spun despre el ce nu am scris în primul review.

În partea secundă îl regăsim pe ciumpalacul de Willie ducând același trai de desfrânat înecat în alcool, cu sula pe post de radar de gagici, ridicând capul la (te-ai prins?) cea mai mică umbră de erotism, fie că este un cur rotund în niște colanți, fie că e o țâță goală într-un parc dar înfiptă în gura unui sugar.

Aflat la capătul răbdărilor și văzând că moartea are chef de glume și îl ocolește mai rău cum ocolește țiganul școlarizarea (nu-ți convine, hai sictir), se decide că mai bine o faci cu mâna ta că e mai sfânt, așa că se pune pe sinucis. Dar nici măcar pe asta nu este în stare să o comită așa cum trebuie, bașca mai este deranjat în momentul culminant de grasul ajuns om matur (chipurile), Thurman Merman, care-i dă de veste că piticul atomic Marcus s-a întors cu o propunere de jaf care i-ar face boieri pentru restul vieții.

Ținta nu mai este un mall, ci o organizație de așa-zisă caritate care strânge bani de la oamenii miloși pentru a-i ajuta pe cei nevoiași (vax). Doar că acum din echipă nu mai face parte Lois, asiatica lui Marcus, ci Sunny, taman mama lui Willie.

Dar cum între cei doi, Willie și Sunny, relațiile nu sunt tocmai pe roze, simplu de imaginat, atmosfera este extrem de tensionată, din gurile ambilor curg torente de înjurături și jigniri reciproce, o dovadă clară că așchia nu a sărit departe de trunchi, ba chiar a rămas foarte aproape.

Așa cum mă așteptam, Bad Santa 2 este foarte asemănător cu prima parte, glumele neortodoxe curg gârlă, de data asta de două ori mai multe, pentru că avem două caractere similare care le toarnă pe bandă rulantă, Sunny concurând din greu cu Willie pentru titlul de cea mai dezgustătoare ființă din film și nu numai.

Povestea decurge similar cu filmul de acum 13 ani, doar că mall-ul este înlocuit de organizația asta de caritate, singura deosebire dintre cele două este că mall-ul te fură prin prețurile umflate la produse vai mama lor iar ăștia cu caritatea te fură apelând la bunătatea inimii tale și făcându-te să dăruiești bani cu speranța că vei ajuta niște sărmani de Crăciun, când în realitate, nu faci decât să umpli buzunarele șefului organizației, ajutându-l să tăvălească toate târfele.

În continuare Bad Santa mânjește pe bună dreptatea ideea de Crăciun, sărbătoare păgână care la origini (atenție, dezvăluire șocantă pentru habotnici) nu avea nici cea mai mică legătură cu nașterea tâmplarului imaginar numărul unu în istorie.

Nici măcar de Crăciun nu suntem capabili să ne dezbrăcăm de interesele noastre meschine și să ne respectăm unii pe alții, nu mai zic că ar trebui să facem asta zi de zi, dar noi nu putem nici în anumite momente bine desemnate în calendar, atât de decadentă a ajuns specia umană, lua-te-ar Gaia de specie împuțită ce ești, chit că fac parte din ea.

Gata, acum că mi-am mai pus în cap și pupătorii de icoane și pipăitorii de moaște, ce mai e de zis despre film astfel încât să nu mă repet?

Este indecent, impudic, deșănțat, imoral, trivial, scabros și ce alte sinonime mai vreți voi pentru obscen.

Glumele făcute pe seama grasului nu sunt amuzante, nu că în tura anterioară ar fi fost cine știe ce, dar acum este ditamai omul și idioțenia de care dă dovadă tinde către altceva, către o boală psihică, nu că filmului i-ar păsa de asta.

Adiția mamei lui Willie, interpretată de Kathy Bates, ar fi trebuit să îi dea un pic de farmec filmului, dar nu face decât să dubleze grosolănia emanată de Bad Santa, fiind la fel de rea, dacă nu și mai rea, ca Willie, nu întotdeauna ce este în dublu exemplar este și de două ori mai bun.

Chiar nu am înțeles existența acestui sequel pentru că nu îmbunătățește cu nimic un prim film și așa destul de prost, mai ales după atâta amar de timp când filme de acest gen, pline cu poante oripilante, au tot fost și au tăbăcit pielea sensibililor.

Dacă a crezut că în anul de grație 2016 mai șochează cu niște coaie fluturând în vânt, atunci Bad Santa 2 s-a înșelat amarnic.

Un film mai slab ca predecesorul său, aceleași secvențe cu vomitat prin diverse locuri, cu futaiurile lui Willie pe unde-l apucă nevoia, glume deochiate și deșucheate de care nu scapă nimeni, cu mișto-uri referitoare la Crăciun mai subtile ca un minciunile sfruntate ale politicienilor în preajma ciolanului (alegerilor), un scenariu care se asigură că acum va ofensa și mai multe categorii de oameni și care a crezut că dacă bagă ocări fără număr în gura unei femei bătrâne va fi tare amuzant.

Pentru Bad Santa 2 nu pot mai mult de un 3, nici măcar un simulacru de rânjet cretin nu a fost în stare să îmi implanteze pe muian dar are vreo 2-3 secvențe care au făcut sala să o rupă în hohote, poate oi fi eu ăla dereglat, mai știi?

 

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=8t7PKNWD46k

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Beverly Hills cop: Axel F

Beverly Hills cop: Axel F

Există vorba aceea cum că de morți numai de bine, mai ales când sunt resuscitați, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *