Underworld: Blood wars

Underworld Blood wars

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Underworld: Blood wars continuă lupta nesfârșită dintre vampiri și lycani începută acum 13 ani, fiind la al cincilea episod. Aceeași Selene (Kate Beckinsale) se află în mijlocul scandalului, deși fără voia ei.

Lycanii, conduși de un nene fioros cu nume de român, Marius, cu ditamai cicatricea pe mufarină, se pare că au câștig de cauză în acest război, măcelărind cu drag și spor hoarde de vampiri cu fel și fel de arme sofisticate și mortale pentru sărăcuții sugători de lichid roșu dar care nu este vin. Marius se dovedește a fi un lider care nu are chef de dume sau de milă și are un nu știu ce în el care-l face un lycan mai meseriaș decât alții.

Deși simte că victoria este aproape, ultima fortăreață a vampirilor, Clanul Estic, pare impenetrabilă, așa că pune la cale un plan îndrăzneț pentru a câștiga scandalul suprem, dar pentru asta are nevoie de sângele pur al fiicei Selenei.

Cum Selene este pitulată că nu mai vrea să aibă de-a face cu răzbelul, Marius cu ai săi lycani trebuie să o scoată la suprafață pentru a afla de la ea locația fetei sale.

Între timp, nici vampirii nu stau cu colții neascuțiți, și ei o caută pe Selene dar cu alt scop, de a le antrena vampirii războinici pentru a face față conflictului care bate la ușă.

Și iaca așa scumpa de Selene, în loc să aibă parte de niște bătrâneți (chipurile) liniștite, este hăituită de două specii rivale care nu vor cu nici un chip să o lase în pace, chit că pe de o parte, habar nu are pe unde umblă fiică-sa, pe de altă parte, nu are nici o tragere de inimă să-i ajute pe vampirii care au mazilit-o cu ceva timp în urmă și care au promis că îi vor arăta cum se prezintă lumea de dincolo.

Dar convinsă până la urmă de David, vampirul pe care l-a salvat de la moartă lăsându-l să o sugă … de sânge, Selene pe pune pe treabă, dar cu ochii în zece locuri, nefiind deloc încrezătoare în promisiunile deșarte ale vampirilor.

Underworld 5 este un film destul de neînchegat ca poveste, nu prea s-au chinuit scenariștii să pună cap la cap o intrigă satisfăcătoare, ritmul este unul foarte neuniform, în prima jumătate plictiseala este regină, avem parte de multe flashbackuri care ne readuc aminte ce dracului s-a întâmplat în filmele anterioare, discuțiile seci sunt la ele acasă și răsar cam des pentru gustul meu, conținând prea multe explicații care ne lămuresc cu privire la anumite fire epice din serie, scenariștii negăsind alte unelte mai potrivite, așa că stăm la povești de adormit spectatorii.

Din fericire, jumătatea finală șterge păcatele primei părți și compensează prin acțiune căcălău, avem parte de lupte frenetice, violente, sângeroase, decapitante și dezmembrante.

Gâlceava dintre vampiri și lycani capătă proporții astronomice spre final și participăm la o etalare satisfăcătoare a punctelor tari ale ambelor tabere combatante.

Cu toate astea, se vede că Underworld a fost făcut pe ieftineală, deși cafteala este distractivă și plină de suspans, asta nu înseamnă că mi-a sustras atenția de la efectele care cam scârțâie în anumite momente, mai ales în ceea ce privește reprezentarea sângelui care de multe ori este de un fals grosolan.

Nici nu mă așteptam la vreo capodoperă din acest punct de vedere, așa că i se iartă acest păcat mai ales că încăierările îți pun propriul sânge în mișcare și avem parte de niște secvențe chiar extrem de antrenante și destul de inovative pentru un film de o asemenea anvergură.

Păcat că este destul de scurt și nu apucă să îți satisfacă pe de-a-ntregul pofta de ciomăgeală, când ți s-a înfierbântat apetitul, hopa, genericul de final, lăsându-te oarecum cu foamea-n glandă de și mai multă tăvăleală.

Se simte miros și de un al șaselea film, sper să scoată niscai profit Underworld Blood wars că e musai să văd cum gestionează Selene…, dar ajunge, nu zic mai multe, că dau cu spoială, deși trailerul și posterele au făcut treaba asta în locul meu.

Kate Beckinsale este, ca de obicei, magnifică în rolul acesta. Ah, și joacă și fain. Numai când vezi costumul în care este îmbrăcată când tăbăcește dosuri de vampiri și lycani ți se pune în mișcare licoarea internă.

Chiar dacă mai dă rateuri pe ici, pe dincolo, vizualul impresionează, pe lângă luptele bine coregrafiate, deși uneori destul de haotice și cu cut-scene-uri foarte rapide care-ți dau dureri de cap, Underworld este destul de stilizat în ceea ce privește modul de prezentare al traiului vampirilor, îți creează o senzație de lux și nobilitate deși ai de-a face cu niște sugători de sânge. Și nu în ultimul rând, filmul emană sexualitate cât încape, ce să o mai dau pe după tufiș.

Părerea mea este că Underworld: Blood wars merită un 7, se putea mult mai bine dacă povestea era mai coerentă pe la început, nota e trasă în sus de partea finală care te surprinde cu anumite scene și răsturnări de situație pe care deși le așteptai, totuși au reușit să te surprindă prin modul transpunere pe ecran.

Și ca să închei cu un mic spoiler, Selene devine pe parcursul acestui film cea mai bad ass motherfucker vampiroaică ever, de asta abia aștept zvonita parte a șasea pentru a-i vedea la lucru abilitățile dobândite.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Thanksgiving

Thanksgiving

Ultima zi a lui noiembrie 2023 m-a prins la Thanksgiving, un film horror. Oare am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *