Blockers

Blockers

Blockers este o comedie adolescentină care se învârte în jurul balului de absolvire la care iau parte, printre mulți alții, și trei fete, Julie, Sam și Kayla, prietene la toartă încă din prima zi de școală.

Dar nu ele sunt personajele principale ale acestui film, ci trei dintre părinții lor, o mamă (Leslie Mann) și doi tați (John Cena și Ike Barinholtz).

De ce accentul cade pe babalâci și nu pe adolescentele rebele?

Păi tocmai pentru că ăi bătrâni află că odraslele lor au făcut un pact și nu este vorba de-o frăție de sânge pe viață.

De fapt, ba da, este vorba și de sânge pentru că fetele s-au decis să-și piardă virginitatea în seara balului, însă doar una dintre ele o face pentru că și-a găsit pe cineva special cu care să împărtășească acest moment unic.

Celelalte două se decid să o facă și ele din alte motive, una, că se pare că așa este la modă, și cealaltă pentru a fi sigură că urăște cocoșelul și că este lesbiană și nu trece printr-o fază rebelă a adolescenței.

Și asta nu pică deloc bine părinților care nu se dedau de la nimic pentru a se asigura că fetele lor, scumpele lor, odoarele lor, lumina ochilor, nu-și dau inocența, așa, la pachet, pe principiul primul venit, primul servit.

Dacă vă așteptați la un scenariu elevat, cu dialoguri shakespeariene și profunzime spirituală dusă pe cele mai înalte culmi, atunci ați greșit filmul.

Cei trei părinți se îmbarcă într-o misiune plină de peripeții care de care mai deșucheate din dorința lor de a strica una din cele mai frumoase zile din viața unui adolescent țâfnos.

Titlul filmului, posterele și, mai ales, trailerele, sunt sugestive asupra conținutului filmului Blockers.

Ne așteaptă o comedie cu rating R, adică dacă ai sub 17 ani nu ai voie decât însoțit de un adult la film, așa că vă imaginați că vom avea parte de cele mai vulgare glume posibile, de la bere băută cu fundul până la diverse părți anatomice, de obicei ascunse, care se preumblă nestingherite pe ecran.

Blockers recurge din plin la umorul grosolan care te face să râzi nu prin inteligența poantelor, ci prin efectul de șoc și groază cu care suntem împroșcați de film la fiecare dumă.

De regulă, urăsc acest tip de comedie care apelează la treapta cea mai de jos a comediei, care nu necesită cine știe ce efort neuronal de a scrie poante, în care se aruncă la fiecare 5 cuvinte câte o înjurătură și la câteva minute suntem loviți în moacă de câte-o mătărângă eliberată din închisoarea lenjeriei intime.

Nu mai zic că filmul este doldora de scene de sex, care mai perverse, care mai romantice, cert este faptul că Blockers (denumit inițial Cock blockers, dar era un nume vulgar chiar și pentru un asemenea film), în ciuda numelui, nu duce lipsă de coțăire umană.

Zisei acum câteva fraze că de regulă urăsc acest gen de comedie, dar aici, de ce să mint, am râs la câteva astfel de secvențe.

Așa că vă imaginați stinghereala mea când râdeam la câte-o astfel de grosolănie sexuală și scabroasă când pe scaunele alăturate erau niște fetițe de nici 10 ani aduse la film de părinții lor cretini care nu aveau niciun stres că niște copilandre sunt martorele unor destrăbălări care ar rușina până și un om matur.

Dar în rest filmul este lipsit de originalitate și de vreun dram de inteligență.

Dintre actorii principali, nu am crezut că voi scrie așa ceva vreodată, se remarcă John Cena (fostul wrestler) care smulge cele mai multe hohote de râs pentru că este și pus în cele mai ciudate ipostaze.

Blockers se duce spre final și spre niște sentimente mai nobile, de dragoste adevărată și grijă părintească, dar până atunci suntem bombardați cu tot felul de atrocități sexuale care de care mai oripilante pentru o persoană mai pudică.

Nu prea ar fi multe de spus despre un astfel de film, Blockers este adresat mai mult audienței care nu a trecut în a treia decadă de viață, pe mine făcându-mă să râd doar la câteva scene, în rest nu este nimic din ceea ce nu am mai văzut pe vremea când astfel de filme mi se păreau apogeul comediei.

Închei cu un mediocru 5 pentru Blockers.

 

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Battle on Buka Street

Battle on Buka Street

Din când în când îmi place să mai bag câte o premieră, adică sper că-s …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *