Bugs

Shi ren chong, în traducere liberă Bugs, este un film chinezesc din 2014 a cărui premisă este destul de evidentă din titlu.

Nu, nu este un documentar despre gângănii, ci o comedie horror în care un cercetător american nebun creează cu ajutorul geneticii o coropișniță uriașă al cărei unic scop pare a fi fătatul pe bandă a milioane de mici bobițe albe moarte de foame și care au chef de cărniță umană.

Asta este tot ce trebuie să știți despre premisa acestei capodopere incomensurabile a cinematografiei galactice care se vrea o combinație de Jaws cu Piranha, dar a ieșit un monstru unic de film.

Bugs este un film din ăla care ar primi litera Z, o dejecție de producție absolut teribilă în care nimic (sau aproape nimic) nu are sens și emană amatorism prin toți porii.

Nu are rost să aduc aminte de personaje, pentru că Vash (regizorul și scenaristul) s-a chinuit serios să scuipe cel mai retard scenariu cu putință, aducând parcă dinadins personajele cele mai cretine din câte există în filme.

N-ai mă cum să te numești regizor și să defeci gogomănia asta incoerentă în care nu există scene logice, iar grija pentru continuitate este la fel de mare ca grija unui lup pentru bunăstarea unei oi.

Și nu mă refer la lucruri mărunte, ce ar putea fi trecute cu vederea, dar la dracu, ăsta pierde un yacht între scene, acum este, în cadrul următor a dispărut din peisaj. Personajele înoată până la un vapor, urcă pe el și hainele sunt uscate, coafura perfectă, dintr-o perspectivă se văd anumite obiecte care nu mai apar din perspectiva opusă, deși scena are loc într-un lift, nu pe un câmp infinit, cadavrele, la rândul lor, apar și dispar ca prin senin, acțiuni pe care le întreprind personajele acum devin imposibile în scenele următoare pentru că la un cadru mai larg îți dai seama că nu ar fi putut face ceea ce au făcut acum câteva secunde.

Și exemplele tâmpite de acest gen pot continuă pentru că tot filmul Bugs pare doar o înșiruire de scene preluate din diverse filme pentru că nu există nici măcar un dram de coerență în toată povestea.

Asta nu este nimic, efectele speciale sunt de-a dreptul înfiorătoare, par a fi doar niște efecte demonstrative aflate în stadiu incipient, zici că-s secvențe nefinisate cum sunt cele puse pe DVD la secțiunea „Behind the scenes‟. Milioanele de gândăcei arată ca niște boabe de porumb de floricele cu picioare, iar efectele generate de invazia lor sunt rizibile. Interacțiunea lor cu mediul înconjurător este inexistentă, iarba nu se mișcă atunci când est călcată de armata insectoidă, iar trupurile gândacilor nu reacționează neam când se exercită anumite acțiuni asupra lor, actorii tot dau cu ce au la îndemână în niște pereți goi și asta se vede din plin.

Bugs este atât de prost încât nu ai altceva de făcut decât să râzi de idioțenia de care dă dovadă. Noroc că ține doar vreo 70 de minute că altfel poți muri dacă râzi pe o durată mai mare de atât la cât de stupid este.

Nu mai zic că este și sexist, este plin de gagici în costume de baie sumare care se plimbă tot filmul așa, iar regizorul cu greu își scoate camera dintre bucile fetelor să ne mai arate câte-un carcalac, pare că filmul ăsta este doar reprezentarea vizuală a visului umed avut de regizor după o noapte de droguri și băutură.

Singura bila albă pe care o pot lipi filmului este designul creaturii de bază care, deși arată groaznic și total nerealist vizual, aspectul ei este unul terifiant și ar fi meritat un tratament mai bun din partea unui scenarist competent, dar și a unor efecte speciale decente, nu unele făcute pe banii pe care i-ai da pe un prezervativ.

Îi dau un 2 doar pentru designul monstrălăului cel mare, dar și asta este o notă prea mărinimoasă.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Siccîn 6

Siccîn 6 este, spre surprinderea mea, continuarea directă a lui Siccîn 3: Cürmü ask pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *