Bula

BulaÎnainte să încebeți cu glume, nu, nu este Bulă, ci Bula, o beliculă filibineză brodusă în 2022.

 

🎬 Bula – Premisă

Filmul ne duce într-o spălătorie. Am vrea noi de păcate, dar este una de haine.

Aici o găsim pe Meldie, o angajată care manevrează multele mașini de spălat și sortează vestimentația murdară ce urmează să fie curățată automat.

Nimic ieșit din comun până aici, doar mirarea că mai există spălătorii din astea. Deh, prin țările sărace este un lucru obișnuit, nu ar trebui să fim surprinși când noi încă avem toalete în fundul curții.

Dar o iau pe arătură.

Așadar, Meldie este mai mult decât ce pare la prima vedere, având un fetiș neobișnuit.

Nu doar că îi place să se îmbrace cu hainele altora, dar o apucă și un chef monstruos de sex, având un apetit insațiabil ori de câte ori își trage pe ea boarfele clienților.

Și asta nu este totul.

 

💭 Bula – Comentariu 🍿

Uneori îmi place să urmăresc un film doar pentru titlul său, aici fiind evident de ce am fost atras de Bula.

O să încerc să comentez cât mai inocent și fără să fac prea multe poante deocheate deoarece filmul are menirea de a scula și morții din criptă pentru că este incendiar.

Nu arde nimic efectiv (mă rog, este discutabil), ci la figurat, că nu degeaba Meldie are nevoie de cârpele celor din jur, se pare că ea, în afară de uniforma de serviciu, nu prea are haine ale ei.

De unde am tras această concluzie?

Pentru că am văzut-o goală din mai toate pozițiile posibile, camera de filmat chinuindu-se să se așeze astfel încât să acopere anumite despicături care ar transforma filmul într-unul XXX.

Acum, că am dezgolit de orice secret acest aspect, să trec la povestea care este una cu miasmă de horror deoarece, și nu este o surpriză, Meldie are câteva șuruburi nestrânse în căpșor.

Fanteziile ei sexuale depășesc granițele legalului și nu se oprește de la nimic în demersul ei de a și le satisface.

Cu orice preț și cu orice viață.

Oricât de neclintit ai fi, parcă nu poți sta moleșit la nivel cerebral pentru că povestea este chiar interesantă și plină de neprevăzut.

Poate că exagerez când zic plină, dar are niște învârteli care m-au luat pe nepregătite, asta pentru că filmul schimbă subit macazul pe la jumătate și m-a făcut să mă îndoiesc chiar de întreaga semnificație a poveștii.

Bula

 

Este pervers Bula, se joacă meschin cu mintea spectatorului, marșând pe anumite elemente libidinoase pentru a ne deconcerta de la ceea ce contează cu adevărat în film.

Și sunt primul care ridică mâna și recunoaște că, având ochii plasați pe unde nu trebuie, nu am sesizat anumite amănunte intrate la apă rece care m-ar fi pus pe drumul cel bun.

Aș avea curajul să spun chiar că Bula este un mic puișor de „mindfuck‟ pentru că în timp ce aștern rândurile în Word tot mă gândesc la ce a reprezentat finalul care m-a cam bulversat.

Asta nu înseamnă că filmul este vreo capodoperă. Nici pe departe.

Deși ideea și scenariul sunt bune, nimic de zis, punerea în scenă lasă de dorit. Poate și pentru că actorii nu au știut cum să-și mimeze partiturile.

N-ar fi stricat să ia niște lecții de la cei care prestează în filme adulte deoarece aici scenele fierbinți n-aveau realism în ele.

Nu că aș fi vrut să văd în prim-plan acțiunile eliberatoare de miliarde de `zoizi, dar dacă filipinezii n-au însămânțătoarele vitale până la genunchi, atunci actele de copulație sunt penibile.

Arată bine, n-am de ce mă plânge, că actorii sunt bombă, emană senzualitate și virilitate prin toți porii și nurii.

Dar jocul de du-te-vino între oralul menit să stimuleze și carnalul dornic să fecundeze este mai fals ca promisiunile în campanie electorală sau dietele care se jură că vei slăbi o tonă în 10 minute.

 

🏆 Bula – Verdict 👍 sau 👎?

Știu că-i blasfemie, dar filmul pare un fel de Basic instinct făcut în mahala, deci fără cine știe ce carismă și talent.

Dar povestea, la bază, este mai palpitantă și mai îmbârligată decât pelicula cu Sharon Stone pusă pe pauză de toți adolescenții acelor vremuri.

Nah, că am slobozit-o pe gură, deși voiam să mă abțin de la o asemenea comparație.

Și nu doar aici pute a plagiat, multe dintre piesele din film (că-s tare multe) seamănă cu unele cunoscute, jur că am recunoscut Greatest love of all a lui Whitney Houston.

Versurile, însă, sunt ridicol de amuzante, fiind în ton cu meseria personajului principal, deoarece cântă despre chiloți, izmene, budigăi, să n-amesteci culorile, treburi serioase de-ale spălătoriei de haine.

Pfiu, iar m-am întins la vorbe ca rufa pe culme la uscat și am uitat să spun stop valului de cuvinte.

Hai că m-am zvântat de tot și am plecat spre coș că am de potrivit 6 perechi de șosete stinghere.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

About admin

Check Also

The wind rises

The wind rises

The wind rises sau Kaze tachinu este un anime atipic pentru Ghibli și pentru maestrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *