Chor nikal ke bhaga

Chor nikal ke bhagaCând mă plictisesc dau drumul Netflixului prin curte, sigur îmi găsește o jucărie interesantă.

Acum ea se numește Chor nikal ke bhaga, un film indian.

 

🎬  Chor nikal ke bhaga – Premisă

Ankhit este un mare fante cu ochii după domnițe pe care să le vrăjească.

Însă în timpul unui zbor inima îi este furată de către Neha, o stewardesă (parcă nu mai e OK să le spui așa, nu?) care, inițial, nu răspunde deloc avansurilor destul de penibile ale frumușelului.

Din anumite motive financiare și forțați de împrejurări, cei doi decid să pună mâna pe niște diamante.

Și vor să o facă, să fie romantic, tot în timpul unei curse.

Doar că diamantele nu le aparțin.

Ah, plus că planurile le sunt date peste cap când niște teroriști deturnează avionul.

 

💭 Chor nikal ke bhaga – Comentariu 🍿

Măi, măi, ce să fie?

Iaca un thriller destul de interesant, care pornește cam banal, cu clasica poveste romantică dintre doi îndrăgostiți, așa cum șade bine Indiei.

Dar pe parcurs abandonăm amorul în cala cu bagaje pentru că avem un mister de rezolvat.

De fapt, două.

Hm, sau poate chiar trei?

Cu cât scriu mai puține, cu atât mai bine pentru impactul surprinzător avut de multiplele răsturnări de situație din acest film aterizat din neant pe radarul meu.

Recunosc că m-a fentat de câteva ori în ceea ce privește descoperirea soluției pentru că nu mă așteptam să fie atât de îmbârligată povestea.

Privind în retrospectivă, cum iese lașul din vizuină după război să se bată cu pumnu-n piept, trebuia să îmi dau seama că este ceva în neregulă cu toată povestea.

De fapt, m-am prins de unele chestii, dar nu de toate.

Mai ales că pe la mijloc intervine bomba narativă care mi-a răsturnat toate teoriile.

În centrul poveștii se află aceste diamante buclucașe care ba apar, ba dispar, mai ceva ca iepurele-n jobenul magicianului.

Chor nikal ke bhaga are și boala de a se juca non stop cu temporalitatea filmului, plimbându-ne prin diferite momente importante, dar separate între ele.

Face un Hopa Mitică, cu salturi de la prezent la câteva ore în urmă, apoi luni în urmă, apoi se duce oarecum în viitor, revine în prezent, astfel încât uneori informațiile se amestecă în cap.

Chor nikal ke bhaga

 

Cum mare parte din film are loc într-un avion, nu ne îmbarcă în vreun carusel de acțiune furibundă, aici de bază sunt situațiile tensionate care invadează fuzelajul aeronavei.

Suntem cu ochii când pe cuplul hoțoman care încearcă să păcălească vigilența deturnătorilor pentru a înhăța diamantele, când pe teroriștii care au clasica doleanță a eliberării unui confrate care înfundă mititica.

Pe la actorie se auzeau greierii, doar pe Yami Gautam am recunoscut-o din A thursday, film făcut într-unul din calupurile de câte 5 postate pe Facebook.

 

🏆 Chor nikal ke bhaga – Verdict 👍 sau 👎?

Este un film scurt, după standardul indian, nu trece de 2 ore, nu se cântă, ăsta este un plus pentru audiența vestică și, per total, s-a dovedit o vizionare plăcută din confortul fotoliului de acasă.

Neștiind la ce mă înham, nu m-am conectat prea bine din start la poveste, de asta m-a și prins cu nădragii în vine, dar dacă sunteți atenți la anumite detalii destul de evidente, misterul devine ușor de elucidat.

Tehnic nu impresionează, că n-are cu ce, actorii sunt plăcuți, că-ți fură ochii, scenariul este și el bine conturat, chit că este găurit de multe momente prea convenabile.

Da` să-mi bag cartela-n turnichet de nu m-a surprins plăcut acest film de care n-am auzit decât cu cinci minute înainte să îl văd.

Așa că nu o mai fredonez aiurea pe aici, că pierd zborul și este lung, cu nu mai puțin de 7 escale.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Spellbound

Spellbound

Neștiind ce să mai văd dintre „vechituri‟, mi s-a arătat în vis acest titlu, Spellbound, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *