Decision to leave

Decision to leavePRI 042

Decision to leave este un thriller neo-noir, romantic, de mister. Vine din Coreea de Sud și este regizat de către Park Chan-wook (Sympathy for Mister Vengeance).

 

🎬 Decision to leave – Premisă

Nu insist mult în ceea ce privește subiectul filmului, că de aia este trecut la categoria Pe Repede Înainte.

Deci scurt despre poveste, unul pică de pe munte, soția devine suspectă, copoiul pune ochii pe ea. Și juridic, dar și romantic.

Asta generează o grămadă de probleme pentru că nu se știe dacă polițistul mai este lucid în analizarea dovezilor sau atenția lui este concentrată în alte zone mai erogene.

Vă ajunge, alte cuvinte sunt de prisos.

 

💭 Decision to leave – Comentariu

Filmul este mai mult drăgăstos, mai puțin axat pe enigma care învăluie crimele, sunt la mijloc multe îmbârligături narative, iar scenariul este structurat în trei părți distinctive.

Ele pot funcționa atât ca acte ale unui film, dar și ca trei producții diferite de scurt metraj.

Atmosfera tinde spre un erotic lipsit de vulgaritate, dar murdar din punct de vedere moral.

Nu pot spune că filmul mi-a oferit o experiență neapărat intensă, tocmai pentru că ritmul este destul de lent și se concentrează pe altceva în afară de ce îmi doream eu cu atâta fervoare.

Și nu prea m-a încântat asta, eu tânjeam spre mai multe crime și mai puține ocheade pline de dulcegării amoroase mature.

Însă am înțeles de ce a fost așa, s-a dorit a fi ceva distinct față de nenumăratele thrillere violente cu criminali în serie care au tot venit recent din Coreea de Sud.

Decision to leave

 

Trebuie să recunosc că a fost, într-adevăr, altceva, a reprezentat o aventură diferită față de cele cu care eram eu obișnuit. Mai coaptă la nivel intim, dar mai sărăcăcioasă pe crime grosolane și țăcăniți săriți cu coarda de pe fix.

M-a scos din zona de confort, aia de groază psihologică născută din prezența unor nebuni deraiați care se dedau la fapte abominabile.

Are multe twisturi la mijloc, unele destul de transparente, altele bine ascunse, am fost udat la picioare de fluxul marin narativ în anumite momente, deci nu pot spune că filmul a fost plictisitor, doar că un pic prea lung.

 

🏆 Decision to leave – Verdict

Filmul este unul care merită atenția celor mai romantici pentru că imprimă o senzație aparte unui thriller bine ticluit, chiar dacă nu am fost eu cel mai entuziasmat de acest mod de abordare.

Putea prezenta aceeași poveste într-un stil mai alert, pare așa, mai boem, cu o atmosferă silfidă (nu sună corect, dar nah, licențe artistice).

Nu-i ca Oldboy, nu, nici pe departe, este prea romantizat pentru sensibilitățile mele cam pietroase, așa că eu îi dau 7 găletușe pentru nisip.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Oameni de treabă

Oameni de treabă

A venit rândul să-l scot la tablă pe Oameni de treabă, filmul care a câștigat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *