Lost bullet 2

Lost bullet 2 Lost bullet 2 continuă evenimentele lăsate cam în coadă de pește de către primul Lost bullet. Iar filmul își face de cap tot pe Netflix.

 

🎬 Lost bullet 2 – Premisă

Ce s-a petrecut în Lost bullet știți și voi dacă ați urmărit filmul. În caz contrar, fuga la el, că oricum nu veți pricepe mare lucru din cel de față dacă dați Play în necunoștință de cauză.

Lino (Alban Lenoir) a rămas cu un gust amar și în creier, dar și în gură, după deznodământul tragic al misiunii sale.

După vreo jumătate de an de convalescență și jelit după cei pierduți, Lino își pune în cap să-l prindă pe făptaș.

Doar că Areski este de negăsit.

Însă Lino este ca un câine pe urma mirosului, știe că-l poate dibui prin cunoscuții acestuia, așa că vrea să-l captureze pe Marco, acolitul antagonistului.

Marco însă nu vrea să participe la joc, nu strigă Polo, dar al nostru erou este un om plin de resurse și, mai ales, de îndărătnicie, nu se lasă deloc.

Cum Marco este un bun de valoare, toată lumea îl caută. Cine va pune primul mâna pe el?

 

💭 Lost bullet 2 – Comentariu

Din ce am prezentat anterior, este destul de limpede că Lost bullet 2 nu reinventează genul, povestea este șablon, nu bagă combustibil eco să ne uimească prin originalitate, merge bătrânește tot cu petroliere.

Cu toate astea, Lost bullet 2 este un film cu acțiune și adrenalină cât cuprinde.

Practic, după vreo 15-20 de minute se transformă într-o lungă urmărire de mașini dusă prin preajma graniței franco-spaniole.

Combină Mad Max: Fury road, adică poveste cam ioc, dar acțiune la grupa mare, cu unul din filmele Fast and furious pe vremea când încă mai erau credibile.

Aici Lost bullet 2 impresionează prin numărul mare de mașini măcelărite stradal și prin modul aproape realist prin care le transformă în terci de metal.

Și acum îmi vâjâie urechile datorită vitezei cu care s-a desfășurat acțiunea din film.

O acțiune foarte bine realizată tehnic, fără cascadorii fantasmagorice sau efecte speciale ilare. Că mai frizează când și când simțul absurdului, este adevărat, însă nu exagerează din cale afară încât să devină ridicol.

Știe când să tragă frâna de mâna pentru a nu se face de bășcălie și a se menține în anumite limite pe care creierul le poate procesa ca fiind verosimile.

Au bușit, au răsturnat, au dezmembrat, au aruncat în aer, au deschiolat la mașini în fel și chip, folosind diverse modalități, dar toate având legătură cu viteza, încât n-am avut altceva de făcut decât să mă destind complet și să mă bucur de reprezentație.

Protagonistul Lino, prin acțiunile întreprinse, supără foarte multă lume și asta se traduce prin destule necazuri care i se prăvălesc neîncetat în cap ca o avalanșă nemiloasă.

N-avem deloc parte de liniște, când se pornește furtuna, ar fi bine să vă puneți centurile de siguranță pentru orice eventualitate.

Lost bullet 2

 

Iar adrenalina nu este livrată doar prin intermediul bolizilor nervoși pe șosea, ci și ca urmare a unor lupte corp la corp pentru că Lino primește în vizită mulți musafiri neanunțați cu capsa pusă.

Țin să felicit filmul că a încercat să se păstreze într-o plajă a realismului și din acest punct de vedere.

Am pomenit asta și la Lost bullet, dar trebuie să o menționez și aici.

Uite așa vii cu un personaj feminin puternic și credibil.

Polițista Julia (Stéfi Celma – Tout simplement noir), chiar dacă nu este o pișpirie de 50 de kilograme, ci se prezintă la datorie mai bine clădită, tot nu dă de pământ cu zdrahoni, așa cum se procedează Hollywood.

Și acolo dacă ai tupeul să te umfle râsul la asemenea scene caricaturale și să le comentezi de rău ești etichetat drept misogin.

Însă aici dă și ea cu pumnul, dar își și ia câteva scatoalce, nu scapă deloc neșifonată.

Luptele în care este implicată nu te fac să-ți rostogolești ochii în cap ca la pinball.

Asta pentru că acele confruntări transmit o senzație de verosimil, o crezi în stare să o dea parte-n parte, cu succes chiar, cu bărbați în plenitudinea forțelor corporale.

Și filmul nici nu se oprește la fiecare 5 secunde să se laude că ia uite ce protagonistă faină avem, care este chiar și neagră.

Cu atâta concentrare pe acțiune, se simte că povestea a fost lăsată un pic de izbeliște și că este destul de banală, dar mai contează asta când ecranul frige de la cauciucurile încinse la maximum și de la țevile roșii ale armelor folosite necontenit?

 

🏆 Lost bullet 2 – Verdict

Filmul mi s-a părut mai atractiv și mai bine construit pe partea de acțiune, în special cea motorizată, decât Lost bullet.

Acele secvențe de urmăriri cu mașini sunt spectaculoase prin punerea lor în scenă, nu neapărat prin cine știe ce trucuri alambicate greu de înghițit.

Senzația de viteză și busculările corporale care vin mai vijelios ca un tsunami prin insulele asiatice au dus la nașterea unui film extrem de alert care te face să uiți că povestea nu este cine știe ce.

Ce aș avea de reproșat este faptul că Lost bullet 2 nu are o finalitate definitivă, și asta pentru că pe țeava, nu de eșapament, ci a echipei de producție este pregătită și partea a treia.

Astea fiind zise, am pornit în trombă să fac 8 plinuri de benzină cât nu se umflă iar inflația-n procente.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Recenzie video:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Die hard: With a vengeance

Die hard: With a vengeance

Die hard: With a vengeance reînvigorează franciza care devenise un pic coclită după Die hard …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.