El Camino: A breaking bad movie

El Camino este un spin-off sau o continuare a minunatului serial Breaking bad, doar că aici povestea se concentrează pe Jesse Pinkman (Aaron Paul) și ce se întâmplă cu el după finalul serialului.

Dacă mai exista vreun dubiu asupra destinului unui anume personaj, atunci El Camino spulberă acest mister și pune capăt speculațiilor.

Au trecut 6 ani de la finele serialului dar mă feresc să spun pe șleau despre ce este vorba, cine a văzut serialul știe la cine mă refer.

Revenind la filmul de față, acum înțeleg de ce El Camino a aterizat pe Netflix și nu în cinematografe.

Vince Gilligan, creatorul serialului, trece în spatele camerei de filmat și regizează după un scenariu scris tot de el.

Mulți nu or să înțeleagă o iotă din film dacă nu au urmărit și serialul, așa că oricum nu are rost să povestesc prea multe din intriga filmului.

Important de reținut este faptul că un Jesse Pinkman cu sechele după captivitate scapă și se află pe fugă, urmărit fiind de poliție.

Să mă ierte fanii filmului, dar pentru mine El Camino cam este un rateu, un film inutil, o altă producție care nu lasă loc imaginației, care ține neapărat să ne prezinte cu lux de amănunte evoluția unui personaj, evoluție pe care ne-o puteam și noi închipui.

Și la 6 ani de la finele serialului deja este prea târzie apariția acestui film menit să arunce lumină asupra vieții de după a lui Jesse.

Practic, El Camino pare o adunătură de cadre care nu au trecut de camera de editare pe timpul serialului pentru că, grosso-modo, filmul este un mănunchi de flashbackuri cu acțiunea plasată fix în timpul serialului, secvențe care prezintă, în special, ce s-a întâmplat cu Jesse în captivitate.

Mă uitam cu un dezinteres complet la El Camino, pentru că mi se cam rupea de trecut, urăsc când filmele fac asta, la dracu, a trecut mai mult de jumătate de deceniu de la finele lui Breaking bad și regizorul/scenarist avea așteptări de la mine să-mi mai aduc aminte de personajele secundare?

Am îmbătrânit, memoria e în piuneze, nu mai știam cu exactitate cine-s ăia cu care Jesse interacționa pentru că El Camino se agață prea mult de trecut.

Și când ne aduce în prezent, nu se întâmplă nimic ieșit din comun, avem parte de un Jesse traumatizat, care încearcă să-și revină din șoc și letargie și care conduce mai tot timpul dintr-un loc în altul încercând să găsească ajutor în a începe o viață nouă.

Nu mă așteptam la acțiune, pentru că serialul nu s-a bazat pe asta, dar nici la un asemenea somnifer puternic care încearcă să impresioneze mai mult prin nostalgie.

Cum avem parte de multe amintiri din copilărie, răspunsul la întrebarea care zace pe buzele tuturor este da.

Nu este nimic special la El Camino, dar adevărul este că Breaking bad a ridicat ștachetă în stratosferă și așteptam ceva nemaipomenit. În schimb, am primit un film nici bun, nici prost, un film parcă gol, lipsit de substanță, de dramatism și de zvâcul cu care ne-a învățat serialul.

Îl avem pe Aaron Paul care interpretează un Jesse complet schimbat față de primele sezoane, care acum are zvârcoliri interioare și coșmaruri infinite cauzate de traumele la care a fost supus, avem o cinematografie plăcută ochiului și multă nostalgie, dar astea nu justifică necesitatea acestui film.

A apărut prea târziu, dacă ar fi fost lansat ca un episod special imediat după finalul serialului, ar fi fost altceva, dar acum pare doar o încercare disperată și nimic mai mult. Și se vede din plin că au trecut mulți ani pentru că actorii sunt vizibil mai bătrâni și chiar mai corpolenți, ceea ce creează o senzație de neverosimil, iar scenariul nu este deloc unul impermeabil, este plin de momente convenabile încât nu pare credibil.

El Camino este un film prea generic pentru a fi meritoriu de marca Breaking bad, pare un episod de 45 de minute lungit la 120 de minute pentru a fi transformat într-un lungmetraj și asta înseamnă multe scene de umplutură care nu contribuie cu nimic la extinderea universului Breaking bad, ba chiar îi dăunează prin banalitate.

Probabil am avut așteptări mult prea mari de la acest film, dar, din păcate, mai mult de un 6 generos nu pot să îi dau și asta în special pentru actoria lui Aaron Paul că restul este cam răsuflat și steril.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The teacher`s lounge

The teacher`s lounge

Propunerea Germaniei pentru cel mai bun film străin la premiile Oscar 2024 este Das lehrerzimmer. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *