Junglee

Junglee
Junglee

PRI 016 – Junglee

Junglee este un film indian din 2019 destul de ciudățel pentru zona din care vine.

În primul rând este foarte scurt, nu are nici măcar 2 ore, ceea ce în India este cam blasfemie.

În al doilea rând, are o premisă mai mult naturistă, ecologică, prima oră am crezut că urmăresc un documentar despre elefanții vânați pentru colții lor din fildeș.

Practic despre asta este filmul Junglee, un tip plin de mușchi își apără elefanții, o copie destul de palidă după unul dintre cele mai bune filme de acțiune, Tom yum goong, cu Tony Jaa.

În Junglee Vidyut Jammwal este Raj, un medic veterinar crescut în junglă, dar cărăbănit la oraș după moartea mamei sale.

La comemorarea a 10 ani de la trecerea ei în neființă, Raj dă o tură pe acasă tocmai la fix pentru a asista la o tragedie imensă care lovește inima junglei.

Or fi filmele indiene cum or fi, dar se pricep nemaipomenit la crearea dramatismului insuportabil pentru sufletul uman. Dacă în Manikarnika spuneam de o răzbunare diabolică, ei bine, în Junglee avem parte de o lăcomie infectă care duce la un dezastru pentru populația de elefanți din junglă.

Așa că Raj pornește un război total împotriva braconierilor care fac bani buni de pe urma fildeșului și, mai ales, a vanității umane fără de care afacerile ilegale nu ar prospera.

Am înțeles aspectul naturist și semnalele de alarmă trase de film, dar a cam exagerat, totuși, este film, nu documentar, nu se întâmplă mai nimic primele 50-55 minute, doar o predică prelungită despre apetitul nesățios al omului pentru lucruri sclipitoare și superficiale, o predică perfect adevărată, dar care a mâncat jumătate din film.

După interval Junglee se transformă într-un film de acțiune destul de bunicel, cu niscai scene de scandal în mijlocul unei naturi superbe, cu exagerările de rigoare, un Raj imbatabil, care parcă are un trup bionic, ce-și revine imediat din pumni și cu inamici tăntălăi, care nu-s buni de nimic decât să se facă grămadă unii peste alții.

Se vede că este un film de categorie B care nu se ridică la standardele Bollywood-ului, are mari lacune pe partea de realizare tehnică, coregrafia, deși interesantă pe alocuri, cu cafteli bine gândite, este slab executată, iar erorile sunt la tot pasul.

Și nu știam de ce îmi sună cunoscut un refren dintr-una din puținele piese cântate în Junglee, este subtilizată fără rușine de la Wiz Khalifa – See you again ce a făcut furori odată cu filmul Furious 7.

Junglee este plin de elefanți pentru care vei suferi mai mult decât pentru personajele umane neconturate suficient, ne prezintă o junglă luxuriantă, ne îndeamnă să fim mai ponderați în excesele inutile și să protejăm natura, totul învelit în ambalajul unui film de acțiune banal în care actorul principal și-a făcut singur luptele, fără dublură.

Nu impresionează cu nimic, dar nici nu pot spune că a fost un rateu, Junglee ia de la mine un 6.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

Facebook Comments

About admin

Check Also

The good, the bad and the ugly

The good, the bad and the ugly concluzionează trilogia Omului Fără Nume în care Clint …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *