Last looks

Pe vremea când am scris aceste rânduri, cu greu am găsit trailer la Last looks, am dibuit unul pe un canal scandinav, iar pe RottenTomatoes nici vorbă de el. Între timp a devenit mai prezent în mediul online, dar nu foarte mult. De ce este atât de bine ascuns Last looks? Chiar atât de penibil să fie?

🎬 Premisă

Premisa este una ca multe altele, un detectiv pensionat, deși este încă foarte tânăr, Waldo (Charlie Hunnam – The gentlemen), este scos cu forța din pustnicia sa din mijlocul pădurii pentru a elucida un caz misterios.

Un renumit actor, Alastair (Mel Gibson – Boss level) se trezește din beție pentru a-și găsi soața cu creierul la vedere.

Buba este că Alastair habar n-are dacă el este sau nu făptașul, aburii alcoolului făcându-și bine de tot treaba.

Poliția crede că el este capul răutății, dar Waldo este cel care va determina asta înainte ca Alastair să fie azvârlit la pârnaie.

💭 Comentariu

Last looks este o combinație de film whodunit a la Colombo, dar nu-i atât de serios, are o miasmă parcă de Monty Python pentru că povestea criminală este presărată cu scene zbanghii și caricaturizate dincolo de extrem, cu gangsteri pârliți care te întreabă de literatură înainte să te ia la pumni, cu polițiști ce par mai mult artiști de stand-up, cu răsturnări de situații elucubrante, dar oarecum previzibile.

Nu-i prea rău Last looks, mi-a generat destule zâmbete datorită situațiilor inepte sau absurde în care Waldo se găsea, atmosfera întregii producții fiind una zglobie, tratează un subiect grav, o crimă hidoasă, dar o face într-un stil comic.

Plus de asta, cazul pe care Waldo încearcă să-l rezolve are o traiectorie îmbârligată care te face să-i suspectezi pe toți de crimă.

Avem și un fir narativ secundar care-l prezintă pe Waldo scremându-se să nu fie belit de un gangster care caută ceva ce presupune că se află în posesia detectivului, deși Waldo habar n-are despre ce este vorba, mai ales că nu i se spune cu subiect și predicat ce ar trebui să aibă în posesia sa.

Însă estetic filmul arată mai mult ca o producție pentru TV, nu pentru cinema, iar scenariul lasă destul de dorit în anumite momente, poate și din cauza faptului că filmul este bazat pe-o carte, iar autorul ei a scris și scenariul.

Și sunt chestii diferite, dacă ești bun scriitor, nu înseamnă că ești și bun scenarist.

Au fost scene enervante în care toți se foloseau de pronume inutile în loc să zică direct despre ce este vorba în discuție.

Dar există și firimituri foarte inteligente presărate pe parcurs cu privire la rezolvarea cazului.

Pe actorie nu mi s-a părut nimic special, lui Mel Gibson i-a venit ca o mănușă să joace rolul unui bețiv recalcitrant cu gura mare, iar Charlie Hunnam dă semne că poate deveni mai bun de atât, el fiind cel care cară filmul.

🏆 Verdict

Am citit recenzii de 10 și de 1 și am rămas crăcănat pe cruce pentru că nu le înțelegeam.

Dar mi-am adus aminte că suntem în lumea extremelor, unde dacă nu ești de 10, atunci nu meriți decât 1.

IMDB m-a pus cu burta pe matematică să fac medii, așa că, de încheiere, Last looks este un filmuleț decent, cu părți bune și cu părți rele, dar care nu trece mai mult de 6 lucruri (expresia are legătură cu filozofia de viață a lui Waldo).

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Anjaam pathiraa

Anjaam pathiraa (The fifth midnight) este un thriller indian din 2020 venit pe ruta Mollywood …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.